начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Какво не сте виждали до сега в малкото предавания за култура

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво не сте виждали до сега в малкото предавания за култура

Мнениеот bmas » 11 Окт 2004, 19:14

Какво би Ви заинтригувало в едно културно предаване, за да бъдете негов постоянен зрител?
bmas
Нов потребител

Re: Какво не сте виждали до сега в малкото предавания за кул

Мнениеот sashuratora » 12 Окт 2004, 09:31

На първо място - темите/концепцията - дали ще става въпрос за национална/етническа култура или само за определен тип култура (напр. рап култура=безинтересно) или за определена част от културата (например кино, театър, литература) или за културата в определена част от историята (напр. средновековните суеверия и рефлексията им в наши дни).

Мен лично би ми било интересно да гледам нещо за циганите:) Да, наистина, факт е, че тяхната култура ги "изтиква" на края на обществото и те са недолюбвани и обвинявани за всичко лошо, свързано с тях! А това не е съвсем така, да не бъдем расисти.

Водещия при всички случаи има фатално значение - ако е некомпетентен или тендециозен, това винаги отблъсква.

"Фонът"/обстановката - също имат значение (например синият фон във Всяка неделя изобщо не ми харесва, и мисля не само на мен), може би - да не се внушава някакво ограничение.

По възможност да няма интервюта в студио - много е скучно, може би гласът зад кадър е по-подходящ, така човек е по-свободен да си състави лично мнение по темата на предаването (=все едно да четеш книга, ама е по телевизията и има и визуално внушение).

Много ще се радвам, ако допринасям за нещо по въпроса, че ми е писнало от политическа журналистика, а и не всичко по Discovery Civilisation е на български, което затормозява! Успех! Стикам палци!
sashuratora

Re: Какво не сте виждали до сега в малкото предавания за кул

Мнениеот Мария Иванова » 13 Окт 2004, 16:03

Благодарим Ви за мненията, препоръките и подкрепата за съжаление са малко
участниците във форума по тази тема. Това не говори никак добре за нас Българите!
Мария Иванова

Назад към Общи дискусии