Здравейте. Ето накратко какъв е моят случай и ще се радвам, ако ми отговорите.
Навремето, преди повече от 10 години, баща ми се картотекирал за жилище. Тогава било нужно за да се картотекираш, да се откажеш от наследството си. Баща ми се отказал от наследство. Но майка му(баба ми) все още е жива.
Какъв е въпросът ми:
1.След като той се е отказал, сега ще има ли право на наследство от майка си, ако сега тя почине. При отказа от наследство тя е жива и той не е имал наследство.
2.Аз като негов син, също ли съм лишен от наследството си по бащина линия, т.е баба ми ако умре, домът в който живея и всичко нейно ще отиде за друг наследник( в случая единствен наследник освен баща ми май е нейната сестра)?
Ще съм благодарен, ако разясните случая ми.
Поздрави!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
След отказ от наследство
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: След отказ от наследство
Здравейте,
няма предварителен отказ от наследство, защото наследството се открива със смъртта на наследодателя.
няма предварителен отказ от наследство, защото наследството се открива със смъртта на наследодателя.
- nmitova
- Потребител
Той се е отказал от наследство, което реално тогава не е имал.
Не сте лишени от наследство нито Вие нито баща ви, тъй като неговата майка и Ваша баба е все още жива.
Щяхте да имате проблем, ако тя беше починала, той се беше отказал от нейното наследство, за да придобие право за картотекиране или каквото и да е било тогава.
В случая такова нещо няма !
Не сте лишени от наследство нито Вие нито баща ви, тъй като неговата майка и Ваша баба е все още жива.
Щяхте да имате проблем, ако тя беше починала, той се беше отказал от нейното наследство, за да придобие право за картотекиране или каквото и да е било тогава.
В случая такова нещо няма !
- bestman
- Потребител
Според мене се пита друго.
Мисля, че бащата на питащия се е отказал от наследството от своя баща, а друг единствен наследник в онзи момент е била майката.
Щом тя е жива, отказ от наследство по отношение на нейното имущество няма. Синът й си остава неин наследник, а внукът й (питащ) също.
Възможен е отказ само от открито наследство. Отказ от неоткрито наследство е нищожен и не поражда действие (т.е. наследството не е открито, ако "наследодателят" си е жив, както е в случая с вашата баба). Ако неправилно съм възприела фактите, моля питащият да се уточни.
Мисля, че бащата на питащия се е отказал от наследството от своя баща, а друг единствен наследник в онзи момент е била майката.
Щом тя е жива, отказ от наследство по отношение на нейното имущество няма. Синът й си остава неин наследник, а внукът й (питащ) също.
Възможен е отказ само от открито наследство. Отказ от неоткрито наследство е нищожен и не поражда действие (т.е. наследството не е открито, ако "наследодателят" си е жив, както е в случая с вашата баба). Ако неправилно съм възприела фактите, моля питащият да се уточни.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Благодаря за отговорите на всички ви!
Точно това ме интересуваше, ако сега почине баба ми, баща ми дали ще има право на наследство. Отговорите ви ме успокоиха, че няма да останем на улицата, тъй като баба ми е вече на 82 и е време да се замислим за тези неща.
Поздрави!
Точно това ме интересуваше, ако сега почине баба ми, баща ми дали ще има право на наследство. Отговорите ви ме успокоиха, че няма да останем на улицата, тъй като баба ми е вече на 82 и е време да се замислим за тези неща.
Поздрави!
- ludmil71
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|