начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Отнета лична карта!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отнета лична карта!!!

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 18:32

Вече си имам входящ номер по жалбата срещу КАТ.
Едвам не ме задържаха, че съм без ЛК. Ебалника който извърши престъплението се казва Емил Степов работи на автопатрул С 2181.
( Ако ви спре... Бог да ви е на помощ. Гледайте долу ниско. Преведете гръбче, и говорете само след като сте вдигнал ръчичка и ви посочи. Инак... Не се знае.)
Той извърши престъплението. Има си име. От КАТ застанаха на негова страна." Ама и вие не сте цвете " - изкоментира една от служителките. Да, така е. Аз съм рецидив. Нарушавам шиб..ните правила всеки божи ден. И к'во. Кой ми дава това право?!! - закона. А на тях кой им дава правото да нарушават закона??? - в случая е началника на Степов - Тасев. След като го запознах с проблема той ме отпрати. Без видимо да се поинтересува, че неговия служител е извършил немислимото.
Степов твърди, че аз съм му хвърлил дикументите в шиб..ната зурла и съм си тръгнал. Така се оправда пред Тасев. Еб..ти тъпака. ОК!!!!
Не мога да докажа , че той ме изнудваше и аз си тръгнах. Един свидетел имам - това е с което разполагам.
Дори и така да е, ходя вече два пъти за да си ги взема от КАТ. Размислил съм и си ги искам. Нали съм лабилен все пак.
Днес ме водиха при една мацка. "Комите началник" както я описа нейна любезна колежка. Казва се ... познайте
:? :? Тасева :roll: Познато име. :lol:
Тъ тая комите ми вика " Ми няма да Ви ги върнем, нали щяхте да дойдете с адвокат?!! Оправяйте се. ".
ПП
Евала на КАТ. Най-накрая си решиха проблема. Най-накрая те намериха начин да ме ударят силно. НО!!!
Не по законен начин. Това е много жалко за тях. Жалко е че един прост работник им еб..ва мамата по техните правила а те ме еб..т по методите на 90-те години. Мутренските методи.
От днес майко Българийо ще спиш спокойна. Най-опасния рецидив е без документи.
Поздрави на КАТ. Вие сте страхотни. Държа да го отбележа. Радвам се че тумба нереализирани тъпаци решават съдбата на шиб..ните гамени като мен. И не само като мен. Докато чаках имаше хора с МОЛБИ да им обърнат внимание за проблеми като моите.
Това написах собственоръчно! 13 Март 2013г ( след христа ) в днешната европейска България
Както и да е.
Чух, че има начин да подам жалба в съда и да ми върнат всичко до 3 дни. Някой да е чувал подобно нещо?
savagrup
Младши потребител

Мнениеот tokvil » 13 Мар 2013, 18:39

Аз бих пуснал един сигнал до прокуратурата. Това по същество няма да ви върне личната карта, но все пак достатъчно е, че евентуално ще се образува наказателно производство. Опишете подробно за какво става дума, както и името на полицая, който ви е задържал ЛК. (edit: квалификацията оставям на пеналистите)
В районната прокуратура без лична карта обаче няма да ви допуснат, затова пуснете съобщението по пощата с обратна разписка по адрес на районна прокуратура - София.
Липсата на лична карта може да предизвика достатъчно неприятности - невъзможност за разпореждане със средства по банкови сметки, изобщо на разпореждане с всякакви имуществени права, легитимиране пред државни органи и т.н.
За мен чисто и просто личната карта ви е "открадната", трябва да бъде обезсилена и издадена нова.
Междувременно след като всичко това се оправи, намерете адвокат и предявете един иск срещу държавата по ЗОДОВ.
Последна промяна tokvil на 13 Мар 2013, 23:34, променена общо 3 пъти
tokvil
Младши потребител

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 18:41

Дай ми телефон на адвокат който да ми съдейства.

tokvil написа:Аз бих пуснал един сигнал до прокуратурата. Това по същество няма да ви върне личната карта, но все пак достатъчно е, че евентуално ще се образува наказателно производство. Опишете подробно за какво става дума, както и името на полицая, който ви е задържал ЛК. Според мен може да се говори за длъжностно престъпление по чл. 387 от НК, а защо не и за длъжностно присвояване, доколкото личната карта би могла да се сметне като годен предмет на престъпния състав на 201 НК.
В районната прокуратура без лична карта обаче няма да ви допуснат, затова пуснете съобщението по пощата с обратна разписка по адрес на районна прокуратура - София.
Липсата на лична карта може да предизвика достатъчно неприятности - невъзможност за разпореждане със средства по банкови сметки, изобщо на разпореждане с всякакви имуществени права, легитимиране пред државни органи и т.н.
За мен чисто и просто личната карта ви е "открадната", трябва да бъде обезсилена и издадена нова.
Междувременно след като всичко това се оправи, намерете адвокат и предявете един иск срещу държавата по ЗОДОВ.
savagrup
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Мар 2013, 18:44

tokvil написа:Аз бих пуснал един сигнал до прокуратурата. Това по същество няма да ви върне личната карта, но все пак достатъчно е, че евентуално ще се образува наказателно производство. Опишете подробно за какво става дума, както и името на полицая, който ви е задържал ЛК. Според мен може да се говори за длъжностно престъпление по чл. 387 от НК, а защо не и за длъжностно присвояване, доколкото личната карта би могла да се сметне като годен предмет на престъпния състав на 201 НК.

:D
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 13 Мар 2013, 19:24

Ще е голям сеир човека да си подаде молба за издаване на нова ЛК. Пише си всичко както е - някакъв полицай го е спрял и противозаконно му е отнел документа. Не е успял да си го върне, и иска нов. Ще го глобят някой лев защото са му я откраднали, но ... не виждам как могат да му откажат. За да го направят, те трябва да признаят че ЛК е отнета от орган на реда. А това може да стане само съгласно някаква законова разпоредба. Аз не се сещам за такава обаче.
Но всичко това - в писмена форма, с вхнодящи номерца и/или обратни разписки... :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 19:33

Забравих да спомена. Днес отидох с жена ми да говоря с началника на КАТ. Приемното му време е само сряда от 15 до 16 часа. Той не беше на работното си място.Е!?! Ще пробвам другата седмица.
Аз съм изрод, рецидив, мършляк и т.н. Аз мога да съм всичко, ама всичко. Но! Облека ли се в работните си дрехи, застана ли на работното си място аз съм 100% професионалист. Работя с хора. Мързеливи, разсеяни и т.н. Но никога не съм се държал по непрофесионален начин с никого и е ъпсурдно дори и да си помисля да избягам от протокола на професията си дори и човека от среща да ме побърква с тъпотата си.
С това аз се гордея. А вие господа Куки? Гордеете ли се че сте сдухани подлоги на батковците дето ви шаркат.
Големците ни те. Пред мен са свирепи и злобни. Много ясно! Кой съм аз? А иначе гледат настрани от БМВ 6-цата, примерно.
Съжалявам но в безсилието си мога само да злобея. Срамувам се от това :oops:
savagrup
Младши потребител

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 19:36

TheOldMan написа:Ще е голям сеир човека да си подаде молба за издаване на нова ЛК. Пише си всичко както е - някакъв полицай го е спрял и противозаконно му е отнел документа. Не е успял да си го върне, и иска нов. Ще го глобят някой лев защото са му я откраднали, но ... не виждам как могат да му откажат. За да го направят, те трябва да признаят че ЛК е отнета от орган на реда. А това може да стане само съгласно някаква законова разпоредба. Аз не се сещам за такава обаче.
Но всичко това - в писмена форма, с вхнодящи номерца и/или обратни разписки... :)

Да. Утре ще ходя пред 9-то да си вадя нова ЛК. Дано не ме задържат :lol: :lol: :lol:
savagrup
Младши потребител

Мнениеот tokvil » 13 Мар 2013, 23:41

Глоба за открадната лична карта няма, има само за изгубена. Разликата е, че при открадната трябва да се пишат обяснения как и защо се е случило...
На мен не ми е известна законова разпоредба, която да позволява отнемането на лична карта от полицейски орган в подобни хипотези. СУМПС - да, но ЛК... В такъв случай, щом някой не разполага с документа си за самоличност и същият е противоправно отнет, той има пълното право да си издаде дубликат.
Що се отнася до прокуратурата - смятам, че там нещата работят малко или много по-добре от РПУ-тата и затова давам такъв съвет, който е проверен от личен опит.
tokvil
Младши потребител

Мнениеот tokvil » 13 Мар 2013, 23:43

n_ikito написа: :D

Радвам се, че ви забавлявам.
tokvil
Младши потребител

Мнениеот savagrup » 14 Мар 2013, 01:56

След като си извадя ЛК ще се отбия до прокуратурата и съда. Ще подам навсякъде каквото мога. Ще се радвам ако се прекрати ПРЕСТЪПНОТО ПОЛИЦЕЙСКО своеволие. Може би ще е добра практикада се монтират записващи устройства на авто патрулите. Това ще е добре и за двете страни. Аз лично си взех скритата камера и ще записвам всяка проверка от тук нататък. Ще ги гледаме в Интернет :twisted:
savagrup
Младши потребител

Мнениеот savagrup » 14 Мар 2013, 13:50

Днес отидох да вадя нова ЛК в РПУ-то. Оказа се, че всички неправомерно отнети документи са там. Върнаха ми всичко. Ми да!!! :idea:
Нямат пари да се обадят по телефона хората. Ама и аз съм виновен. Като не плащам измислените им глоби.
Живи и здрави да са. Те си остават - ТЕ, аз си оставам - АЗ.
Моля за съвет.
Сега да подавам ли жалби в съда за морални щети, или нещо такова, и да ходя ли при прокурорите да си разследват практиката на Куките.
Не искам и този случай да се потули защото полицията и по-специално куките стават все по нагли. Повтаря се модела от 1990-95 само че със сменени играчи.
ПП
В записа от скритата ми камера от днес няма нищо интересно. Изтрих го.
savagrup
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ