начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Адресна регистрация- настоящ адрес

Казуси за недвижими имоти

Адресна регистрация- настоящ адрес

Мнениеот shopov83 » 11 Май 2012, 14:37

Здравейте,

имам проблем с хазяите за регистрация на настоящ адрес. По новият закон регистрацията задължително трябва да присъства хазяина и да подпише декларация, че живеем на този адрес и ни разрешава да се регистрираме, но той категорично отказва. Имаме си договор за наем с продължителност 12 месеца. Детето ми е прието на детска градина, но не можем да се регистрираме.
От общината ме прехвърлят към РПУ-то, а от там към общината. Единственото, което съм можел да направя е проверка в НАП дали си плаща данъка. Не съм регистриран в домовата книга, а хазяина ми е домоуправител. Друг вариант е да си търсим нова квартира, което ще направим, но ще пропуснем срока за записване на детето на детска градина.

Към кого трябва да се обърна и има ли орган, който да защити интересите ми?

Благодаря предварително.
shopov83
Нов потребител

Re: Адресна регистрация- настоящ адрес

Мнениеот shopov83 » 11 Май 2012, 19:28

Е в нашата община не става и този вариант.
Щом наемодателя не е длъжен да ни регистрира, значи се нарушават правилата на наемателя, защото той е длъжен да се регистрира по настоящ адрес т.е. закона отново е написан като за България, където навсякъде има вратички.

Благодаря за отговора.
shopov83
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2012, 19:47

doc03 написа:Наемодателят не е длъжен да Ви регистрира.

Вярно, но пък не съдействайки на наемодателите да се регистрират адресно( една проста декларация съгласие, не е като да пише роман) препятства нормалното ползване на имота. Е, нали това е предмета на това договорно отношение! Нещо не сте ли договорили в тази насока...

Я, спрете да плащате наема, като му изпрати една депеша, че щото не съдейства ви препятства лично и прочее, респективно... ( все ще го измислите някак, че да е неизправната страна по този договор) пък да видите колко бързо ще ви съдейства, така щото не може да ви извади от наетия имот лесно.
Аман от тарикати. Дадеш ли си седалищните части под наем - ще търпиш любовните ласки. Двустранно.

п.п. горното не е проверено чисто практически, ерго- да се мисли, не да се приема априори за правилно, но вече ми додява от пишман тарикати. Където и да се обърне човек- все непочтен народ.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2012, 22:12

Докторе, законът мълчи за срока на съгласието. Договорът е с определен срок- нали така?
Като е така, какво пречи и самото съгласие да е обвързано със срок? ( имаш си входящ номер, имаш си екземпляр и за теб). Документите се съхранявали 5г., достатъчно дълъг срок, за каквото и да е.
Като им дупки- учиш се да ги прескачаш.

Това с пълномощното ми се видя добра идея, но има един недостатък- наемател с постоянен и настоящ от Варна, се регистрира в София. Упълномощаваш наемодателя - мастит столичанин :lol: да ти промени след определен срок настоящия, но за тази цел не би ли следвало да се обърне към общ. Варна( ерго да пропътува 600км. от любов към родината). Нали, щото не ти знае новия адрес, срокът за употреба на стария е изтекъл, а няма друга алтернатива освен да те върне на стария.

Като е действаща, да те питам ( като знам, че си наемодател)- как ги "отписваш" като няма такава хипотеза в ЗГР? И като ги отпишеш, къде ги записваш, че ми стана интересно.

Как ги отписваш наистина!
По-удачно ми се вижда да си оттеглиш съгласието, след изтичане срока на договора.
Останалото са някакви еквилибристики.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 11 Май 2012, 22:29

Сключете гр.брак с хазяина. С изпитателен срок. Или с поп - в общината.
Между другото, в Китай адресната регистрация: Става в полицията, с паспорта, бележка от управата на етажната собственост и договора за наем, за 5 минути. Дават бележка с печат, важи 1 година. Те си се обаждат на хазяина по телефона. Отписването - хазяинът се обажда в полицията или в управата на етажната собственост, и толкоз.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси