Колеги, моля за съвет.
Няма още година откакто работя като адвокат. През ноември сключих договор за текущо правно обслужване с едно ЕООД. Случи се така, че нямаха много юридическа работа и решиха, че искат да прекратим договора. В средата на януари ми я подхвърлиха тази идея, но без все още категорично да заявят, че искат да прекратим договора. А по самия договор, когато искат да го прекратят едностранно ми дължат писмено предизвестие от 1 месец. Казах им, че трябва да ми напишат предизвестие и докато все още договорът е в сила могат да се обаждат ако имат нужда от мен. Но те се покриха и се наложи аз да ги търся. Един месец след разговора за евентуалното прекратяване на договора ми връчват едно Уведомление, което аз отказах да взема, защото в него пишеше, че те считали договора ни за прекратен и нямало нужда от предизвестие, защото отношенията ни били фактически преустановени от началото на годината. Страшно се вбесих. Мислят си, че като съм жена и то съвсем млада, могат да ме правят на глупачка. Затова ли съм учила толкова години? Тъй като наистина не бяха ми възлагали никаква работа от средата на януари, преди да получа Уведомлението бях склонна да подпиша някакво предизвестие със стара дата, евентуално от деня на разговора ни. Но много ме подразни как се отнесоха с мен и сега съм решила и аз да съм гадна. Предполагам, че ще трябва да отнеса нещата до съда, едва ли ще искат доброволна да си уредим отношенията.
Все още считам, че договорът ми с тях е в сила. Какво като не са ми възлагали работа? В договора никъде не пише, че трябва да им върша някакво точно количество работа. Един месец има повече работа, дригия месец- по- малко. Техен проблем е ,че не са ми възложили работа. Вие как мислите? Това, че не съм свършила работа през този месец и половина как ще повлияе на съда, въобще как ще се докаже, че не съм вършила работа?
В друга клауза на договора ми пише, че при неплащане на 2 последователни абонаментни вноски, договорът се прекратява, но възнаграждението се дължи.
Вие как точно щяхте да постъпите?
Да им се обаждам ли или да чакам договора да се прекрати поради неплащане?
- Дата и час: 02 Дек 2024, 23:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прецакаха ме
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прецакаха ме
Zdraveite kolejke,
Mislia che imate palnoto pravo da si iskate dogovorenoto vaznagrajdenie ot EOOD-to /bez znachenie che ne sa se vazpolzvali ot konsultaciite vi/, nai-veche zaradi samoto otnoshenie kam vas. Daje mislia che bez iziavlenie ot vasha strana, che s4itate dogovora za prekraten - v slu4aia kogato ne sa vi zaplashtali dve mese4ni vaznagrajdenia - deistvieto na dogovora niama da se prekrati avtomaichno. Taka che dokato ne polu4ite predizvestieto dogovora triabva da e v sila i da vi se dalji i vaznagrajdenieto.
uspeh :))
Mislia che imate palnoto pravo da si iskate dogovorenoto vaznagrajdenie ot EOOD-to /bez znachenie che ne sa se vazpolzvali ot konsultaciite vi/, nai-veche zaradi samoto otnoshenie kam vas. Daje mislia che bez iziavlenie ot vasha strana, che s4itate dogovora za prekraten - v slu4aia kogato ne sa vi zaplashtali dve mese4ni vaznagrajdenia - deistvieto na dogovora niama da se prekrati avtomaichno. Taka che dokato ne polu4ite predizvestieto dogovora triabva da e v sila i da vi se dalji i vaznagrajdenieto.
uspeh :))
- advokat D.
Ама ООД-тата не плащат. И активи за принудително изпълнение нямат. :-(
- Публичен изпълнител
Колежке,
в това че "сте жена и сте съвсем млада" няма нищо лошо!
Проблемът е в това, че "хората" си мислят, че като "сте жена и сте млада" сте и глупава!Сигурна съм, че може да оборите тази безумна презумпция!
Нали???!!!!
в това че "сте жена и сте съвсем млада" няма нищо лошо!
Проблемът е в това, че "хората" си мислят, че като "сте жена и сте млада" сте и глупава!Сигурна съм, че може да оборите тази безумна презумпция!
Нали???!!!!
- VV
Млада жено, не си хаби живота с разни измислени ООД - ета, гледай си кефа и живота, квото си взела, взела, от тук нататък си подбирай клиентите и си пести нервите. ...... им на тея!
- парцуц джанков
Абе тоя договор за абонаментно правно обслужване не служи ли за извънсъдебно изпълнително основание? Я вижте чл. 32 и сл. от Закона за адвокатурата.... И ако имат нещо, върху което може да се проведе изпълнение и прецените, че си заслужава тичането - вижте им сметката!
- Ulalum
Вени...съветът ми е единственият възможен - СМАЧКАЙ ГИ! ИЗГАВРИ СЕ СТЯХ...те не заслужават друго!
- Mb}|{bT
Az ne sum advokat,no imah podoben problem(samo 4e s ET,se preobrazuva v EOOD )v procesa na preobrazuvane me sukratiha i se durgaha s men ugasno-nikoi niama pravo da se gavri s horata(o6te pove4e vie ste advokat)...az gi osudih -tusete si prvata.USPEH
- ianica
Благодаря на всички, които изразиха мнение по моя проблем. Имах нужда някой да ми вдъхне смелост. Не става дума за парите, които ми дължат, защото аз и без друго не съм положила някакъв труд за тях. Въпросът е в отношението им и в наглостта им. Наистина не мога да позволя някой да се държи по подобен начин с мен.
- ВенИ
Колежке, нямах възможност да проверя отговорите на колегите ни. Според мене, имате основание да заведете дело поради нарушаване на договора. Ако идвате на "Примавера", бих могъл да бъда по-подробен.
- bgjurist
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|