начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОЩ не мога да вляза във владение а имам ВЪВОД

Казуси за недвижими имоти

ПОМОЩ не мога да вляза във владение а имам ВЪВОД

Мнениеот dani77 » 11 Юли 2009, 15:58

Здравейте имам следния проблем-собственик съм на 500кв. от съсобствен имот с обща площ 1040кв.Съдът издаде решение кой каква част да ползва с точно определени граници.Получих въвод за въвеждане във владение,но съсобствениците ми отказват да го изпълнят и се крият.Мога ли сам да преместя оградата след като съдя изпълнител и вещо лице ,дойдоха и набиха колчетата определящи границата още преди месец, ако не мога дайте ми съвет как да постъпя,като нито една инстанция не ми съдейства,а само си прехвърлят отговорността!
Благодаря Ви предварително
dani77
Нов потребител

Re: ПОМОЩ не мога да вляза във владение а имам ВЪВОД

Мнениеот namakak » 11 Юли 2009, 21:35

За да дойде съдията изпълнител,другия собственик е подписал,тоест е уведомен за деня в който ще бъдете въведен.
Смело кови,претенциите до съда да си ги отнесат.Пазете си документа за владение,който ви е издаден от съдията в този ден,в който те са отсъствали.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот razli4na » 12 Юли 2009, 11:01

namakak написа:Пазете си документа за владение,който ви е издаден от съдията в този ден,в който те са отсъствали.

И посочения документ да си го сложите в рамка!
Ох, тая лакърдия ми прилича на... що ми е хладилник, като не пуша...
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Melly » 12 Юли 2009, 11:36

razli4na написа:
namakak написа: Пазете си документа за владение,който ви е издаден от съдията в този ден,в който те са отсъствали.
И посочения документ да си го сложите в рамка!
Ох, тая лакърдия ми прилича на... що ми е хладилник, като не пуша...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Имам процедурно предложение:
На потребители от "сорта" на namakak да се постави знак "ВНИМАНИЕ, ОПАСЕН ЗА КОНСУМАЦИЯ ПРОДУКТ", с оглед предпазване на други въпросители от некомпетентното му включване по теми с юридическа насоченост.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот dani77 » 12 Юли 2009, 12:14

Благодаря за мненията,но на мен ми казаха,че ако махна сам оградата ше се води саморасправство ако не са уведомени за намеренията ми.Според мен би трябвало някой да ги накара в някакъв срок сами да я махнат и чак след това да действам сам.Но всеки си мълчи и се правят ,че незнаят какъв е редът в такава ситоация,което е БЕЗУМНО! МОЛЯ ЗА ОЩЕ СЪВЕТИ! Благодаря!
dani77
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Юли 2009, 12:40

Само със съдебен изпълнител можете да влезете във владение на имот.

Таксува се за сметка на противната страна - тоест, плащате минимална ставка, след което съдебният изпълнител си взема от длъжника парите.

Необходимо е да наемете адвокат - неговият хонорар също се заплаща от длъжника.

На Вас Ви се дава протокол за въвод във владение, което поставя началото на давностен срок, ако нямате друг документ за собственост.

Не виждам нещо нелепо в ситуацията, просто не сте я проработили с юрист.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот dani77 » 12 Юли 2009, 13:53

Tо4но моят адвокат ми каза,че ще се води саморазправство ако махна оградата,а в градът за който става въпрос има само един държавен съдя изпълнител,който казва,че не може да ги принуди да си махнат оградата,за което се съмнявам.Мога ли да се обърна към частен съд.изпълнител след като уж никой не знае от адвокати,съдии и т.н. кой какво трябва да направи в което пак се съмнявам? Благодаря за отговорите
dani77
Нов потребител

Мнениеот todorst » 12 Юли 2009, 18:45

имаш въвод.определена граница-линия.набити маркиращи колчета.и всичко това чрез съдебно решение и съдия изпълнител. там където ти е определено изгради новата отрада-телена мрежа ,колове,и т.н. очевидно старата ограда ще остане в твоя парцел. ако искат да дойдат и си я вземат.за теб това е чужда вещ в твоя собственост.ако не си я приберат пусни им покана със срок, демонтирай със свидетели и предай вещите на съхранение на публичен склад.ще имаш разходи.ако адвокатът ти е опитен може да държиш добросъвестно тази чужда вещ и да претендираш за наем,съхранение и т.н. Ако някой даде друг практичен съвет ....
todorst
Потребител

Мнениеот razli4na » 12 Юли 2009, 20:55

Melly написа: Имам процедурно предложение:
На потребители от "сорта" на namakak да се постави знак "ВНИМАНИЕ, ОПАСЕН ЗА КОНСУМАЦИЯ ПРОДУКТ", с оглед предпазване на други въпросители от некомпетентното му включване по теми с юридическа насоченост.

Мели, знакът може да е свързан и с нещо познато. Не ти ли звучи някак югозападно всяко от изявленията на namakak. Макар и с променен ник, това ще да си е нашия човек...
razli4na
Активен потребител

Мнениеот namakak » 13 Юли 2009, 00:06

Благодаря Различна,но аз съм със собствено самочествие.Не съм твой ,не съм и на нея/Мели/.
Моето самочувствие не е важно,важно е за мен ти да се почустваш комфортно,да се почустваш човек,да си ти...Да имаш възможност да се защитиш със закона.
А ти винаги имаш възможност,ако нямаш тази има адвокат :) Те са са най-отключващите фактори за едното самочувствие.Така че,следвай ги 8) Ако намериш за необходимо,разбира се и според заплащането и възможностите ти.
Благодаря за подкрепата ти.Светът е малък,не знаеш кой адвокат ще ти потрябва.
Мисля,че разбра не съм адвокат,но ще следвам за юрист за приватизационно предприятие,ако ми достигнат хонорарите и всичко останало. :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот ludi » 13 Юли 2009, 06:56

Чети какво ти е написал todorst . Слагай си оградата и не се притеснявай от нищо. За какво самоуправство може да става дума щом ти е извършен въвод. Сомоуправство ще има ако другата страна продължи да ти пречи да си владееш имота. Съдебния изпълнител правилно ти е казал ,че няма как да махне старата ограда, тъй като най-вероятно подобно действие не е записано в изпълнителния лист /най-вероятно това е пропуск на защитата ти при водене на делото/. Пази си протокола за въвод , от момента на съставянето му ти си влаелец на имота и не е нужно да чакаш някой да те покани допълнително да владееш. След съставяне на протокола разполагаш и с владелческа защита /без да е нужно да чакаш да изтече законовия срок/.Смени си адвоката , а не съдебния изпълнител.
ludi
Потребител

Мнениеот dani77 » 13 Юли 2009, 10:01

Благодаря за мненията,искам да ви попитам тогава,защо съд.изпълнител не е написал в протокола начина и някакъв срок за зпълняванео на въвода?Аз мисля,че е умишлено,защото много неща се случиха около това дело.Все пак не е ли задължен да напише в протокола начин и срок за премахване на пречките за влизае вав владение или просто се е направил на приятно разсеен?Интересуваме да ли е трябвало задължително да го пише в протокола?Ако да какво мойе да се направи? БЛАГОДАРЯ ВИ
dani77
Нов потребител

Мнениеот hidden » 13 Юли 2009, 23:54

Чл. 525. (1) Когато изваденото от владение лице по какъвто и да е начин самоволно си възвърне владението върху имота, съдебният изпълнител по искане на взискателя отново го изважда от него.
(2) Лицето по ал. 1 носи и наказателна отговорност по чл. 323, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Melly » 14 Юли 2009, 18:45

razli4na написа:
Melly написа: Имам процедурно предложение:

Мели, знакът може да е свързан и с нещо познато. Не ти ли звучи някак югозападно всяко от изявленията на namakak. Макар и с променен ник, това ще да си е нашия човек...

Razli4na, направо си за медал, шЪ знай`ш! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси