- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нотариален акт на имот
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
нотариален акт на имот
Ситуацията с нас е следната-баща ми почина и в неговите документи не можем да намерим нотариален акт на семейната ни къща .Има нотариален акт на парцела върху който е построена къщата ,издаден при покупката на същия.Понеже баща ми приживе се занимаваше с тези документи,майка ми не си спомня нищо за такъв нотариален акт.Възможно ли е къщата да няма нотариален акт т.е.след построяването й да не е ваден такъв и как да разберем това
- veli_4ko
- Нов потребител
Re: нотариален акг на имот
Възможно е да няма нотариален акт. Строителни книжа намериха ли се поне?
Има редица особености и в зависимост от това кога е строена къщата.
Има редица особености и в зависимост от това кога е строена къщата.
- fani_i
- Потребител
Re: нотариален акг на имот
къщата е строена 1980 год и има само части от плана
- veli_4ko
- Нов потребител
Re: нотариален акт на имот
Ами може да си извадите в такъв случай удостоверение за търпимост на сградата.
В общиата сигурно имат и плановете, но зависи.
В общиата сигурно имат и плановете, но зависи.
- sunrise
- Активен потребител
Re: нотариален акт на имот
Строителен надзор съм и непрекъснато се сблъскваме с такъв казус.За да поискате удостоверение за търпимост( то се издава само от главен архитект или ДНСК), трябва да се докаже, че изградената сграда е била допустима по действуващите норми и правила преди и сега. Ако е била изградена с позволителен билет (разрешение за строеж) , то може да се намери, както и проектите. Нищо не се губи в нашата държава, стига да знаеш къде да го потърсиш. Има процедура по ЗУТ (закон за устройство на територията) за вашия случай.Най-добре се обърнете към строителен надзор (консултант), за да се потърсят всички налични книжа, може и да няма нужда от махленски свидетелства и удостоверение за търпимост.При нотариуса-накрая.
- anserk
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|