- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
пропуснат наем за стар период
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
пропуснат наем за стар период
Имам договор за наем на общинско помещение.Редовно си плащам месечните вноски, но бях обвинен че не съм го направил за 3 месеца от миналата година.За съжаление не пазя квитанциите и няма начин да докажа.Как мога да докажа правотата си?
- ira_mira
- Нов потребител
Re: пропуснат наем за стар период
Поискайте справка от счетоводството на администрацията на общинското помещение.
Не виждам къде е проблемът Ви - имате ли претенции на общината.
Не виждам къде е проблемът Ви - имате ли претенции на общината.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Проблемът е 4е след справка показва че не е внесен месечният наем а аз лично го платих
- ira_mira
- Нов потребител
когато платих счетоводителката беше в отпуск заместваха я Допускам че някой се е объркал или е измама
- ira_mira
- Нов потребител
Интересно какво ще направи адвоката - освен да прибере хонорар и да се намляска хубаво със шкембе в Чешкия център на "Кристал"?
Като давате съвети, преценете и от тази страна - адвоката също е обект от консултацията на адвоката, колкото и да е парадоксално.
Добрият лекар, според мен, трябва да се въздържа от интервенции, а не да си прави операцийки за някой лев.
Нещо, Хипократова клетва, това-онова.
Вие също сте полагали клетва - ама надали изобщо си я пазите някъде.
Така, че добрият адвокат съветва - не ходете на адвокат.
Впрочем, това го е казал най-добре старият евреин - баща на сина си - "Сине, така управлявай бизнеса си, че да не ти се налага да водиш дела, също така не се карай с роднините, не злоупотребявай и така нататъка".
Като давате съвети, преценете и от тази страна - адвоката също е обект от консултацията на адвоката, колкото и да е парадоксално.
Добрият лекар, според мен, трябва да се въздържа от интервенции, а не да си прави операцийки за някой лев.
Нещо, Хипократова клетва, това-онова.
Вие също сте полагали клетва - ама надали изобщо си я пазите някъде.
Така, че добрият адвокат съветва - не ходете на адвокат.
Впрочем, това го е казал най-добре старият евреин - баща на сина си - "Сине, така управлявай бизнеса си, че да не ти се налага да водиш дела, също така не се карай с роднините, не злоупотребявай и така нататъка".
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Така или иначе съгласно чл.111 т."в" от ЗЗД вземанията за наем се погасяват с изтичане на тригодишна давност.
- katerinakuch
- Активен потребител
Понякога някои наемодатели наистина прекаляват. На такива хора им е много лесно да си получават парички наготово от учещи или работещи и отрудени хора и веднъж като усетят сладостта от такива доходи, не се отказват от "плячката" и не само не се отказват, но измислят какви ли не "похвати" и "способи", за да измъкнат повече пари. Понякога се стига дори до изнудване, обсебване на вещи на наемателя и т.н.
Конкретно във Вашия случай, ако наемодателят твърди, че сте пропуснали да платите наем за миналата година, то как така още към онзи момент не Ви е предизвестил да напуснете обекта?! Неплащането на наем е основание за прекратяване на наемното правоотношение.Този човек не може хем да твърди, че не сте плащали, хем да Ви търпи като наемател и до днес. Според мен ако не бяхте плащали, отдавна нямаше да сте наемател в неговия обект.
Конкретно във Вашия случай, ако наемодателят твърди, че сте пропуснали да платите наем за миналата година, то как така още към онзи момент не Ви е предизвестил да напуснете обекта?! Неплащането на наем е основание за прекратяване на наемното правоотношение.Този човек не може хем да твърди, че не сте плащали, хем да Ви търпи като наемател и до днес. Според мен ако не бяхте плащали, отдавна нямаше да сте наемател в неговия обект.
- katerinakuch
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|