начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

наследници ли са?

Казуси за недвижими имоти

наследници ли са?

Мнениеот trybadyr » 20 Яну 2009, 23:59

Здравейте.Силно се надявам да ми дадете правилен отговор.Става въпрос за наследници на земеделски земи.
Моят баща имаше сестра, която почина през 1985г.Тя беше омъжена и имаше син - мой първи братовчед.През 1992г. починаха баба ми и дядо ми - родителите на баща ми.По-късно започна връщането на земеделските земи и братовчед ми беше наследник заедно с баща ми.През 2002г. братовчед ми почина.Като негов наследник остана неговият баща, който ми е свако.Сега вече и той почина.
Свако ми има - мисля, че са 3 сестри и 1 брат.Основното ми питане е: Те ще бъдат ли наследници на земите на баба ми и дядо ми?
trybadyr
Нов потребител

Re: наследници ли са?

Мнениеот portokal » 21 Яну 2009, 10:16

Да, защото тези земи вече не са на баба ти и дядо ти, а на братовчед ти и после - на неговия баща.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот trybadyr » 21 Яну 2009, 11:20

Съгласна съм, че братовчед ми и баща му са наследници.Но когато и те починаха, наследници на моите баба и дядо се явяват сестрите на свако ми. Трудно ми е да го разбера, защото те дори не познаваха баба ми и дядо ми.А какво остава и да знаят кои са земите и къде се намират.
trybadyr
Нов потребител

Мнениеот vega » 21 Яну 2009, 11:30

Няма значение, че не са познавали дядо ти, бе човек! Ти нали също не познаваш този, от когото дядо ти е придобил тези земи. Това се нарича наследяване. В определени случаи можеше и ти да наследиш тези земи отново, но очевидно случаят не е такъв. Послушай колегата и не си блъскай повече главата с този въпрос. Отговорила ти е "правилно", както ти се изразяваш, въпреки, че може би не ти харесва отговора.
vega
Потребител

Назад към Имотни казуси