Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си , която е продадена с фалшиво пълномощно на трето лице , всички помним смутните тогавашни времена и този случаи не е прецедент за съжаление. Делата си текът и все така от толкова години .
Искам да попитам следното : Подозирам , че господата протакат делата с едничката надежда , майка ми да почине ( тя е на 88 год. ).Търсих информация по форумите за да разбера , в случай на смърт на една от страните при гражданско дело , то прекратява ли се и ако е така приема ли се последното решение за съда или се прекратява все едно никога не са водени дела ?Какво следва в този случай според "справедливото и безпристрастно " българско законодателство
Ако някой може да ми разясни , ще съм му благодарна.
На всички вас желая здраве и късмет
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ГПК
Правата и задълженията се наследяват от наследниците.
При смърт на ищеца, наследниците имат право да встъпят в делото на негово място, има преклузивен срок в който да могат да реализират това право, адвоката Ви (на майка Ви) следва да може да Ви консултира в процедурата и да продължи делото.
При смърт на ищеца, наследниците имат право да встъпят в делото на негово място, има преклузивен срок в който да могат да реализират това право, адвоката Ви (на майка Ви) следва да може да Ви консултира в процедурата и да продължи делото.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Re: Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си
Когато ви се наложи,трябва веднага да си извадите удостоверение за наследници,да отидете в деловодството на съответния съд и състав,да покажете номера на делото и да приложите това удостоверение с молба да бъдете конституирани като наследници.Делото си продължава веднага след това ви действие.И на адвоката ви ще му е полезно веднага да се заемете,защото вече явно вие няма да подпишете никога пълномощни.
-
namakak - Потребител
Re: Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си
-------------
cveti1309 , някой продължава да ви подвежда за същината на проблема ви- той не може да се реши ТУК , във форум !!!.
Истината е една , ако за 15 год нямате положителен резултат , вероятно не правосъдната система е виновна - търсете вината другаде !
Най-добре е да си намерите адвокат с когото да обсъждате проблема,от непознати във форум помощ не следва да очаквате , могат да ви подведат,...освен това в този форум адвокатите са малко , болшинството са хора дори без юридическо образование които със същият успех биха могли да лекуват болни,да композират поп фолк,да летят в Космоса...........изобщо хора без работа.
cveti1309 написа:Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си , която е продадена с фалшиво пълномощно на трето лице , всички помним смутните тогавашни времена и този случаи не е прецедент за съжаление. Делата си текът и все така от толкова години .
Искам да попитам следното : Подозирам , че господата протакат делата с едничката надежда , майка ми да почине ( тя е на 88 год. ).Търсих информация по форумите за да разбера , в случай на смърт на една от страните при гражданско дело , то прекратява ли се и ако е така приема ли се последното решение за съда или се прекратява все едно никога не са водени дела ?Какво следва в този случай според "справедливото и безпристрастно " българско законодателство
Ако някой може да ми разясни , ще съм му благодарна.
На всички вас желая здраве и късмет
cveti1309 , някой продължава да ви подвежда за същината на проблема ви- той не може да се реши ТУК , във форум !!!.
Истината е една , ако за 15 год нямате положителен резултат , вероятно не правосъдната система е виновна - търсете вината другаде !
Най-добре е да си намерите адвокат с когото да обсъждате проблема,от непознати във форум помощ не следва да очаквате , могат да ви подведат,...освен това в този форум адвокатите са малко , болшинството са хора дори без юридическо образование които със същият успех биха могли да лекуват болни,да композират поп фолк,да летят в Космоса...........изобщо хора без работа.
Последна промяна zelen на 08 Дек 2010, 07:43, променена общо 1 път
- zelen
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|