начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си

Казуси за недвижими имоти

Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си

Мнениеот cveti1309 » 29 Ное 2010, 14:52

Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си , която е продадена с фалшиво пълномощно на трето лице , всички помним смутните тогавашни времена и този случаи не е прецедент за съжаление. Делата си текът и все така от толкова години .
Искам да попитам следното : Подозирам , че господата протакат делата с едничката надежда , майка ми да почине ( тя е на 88 год. ).Търсих информация по форумите за да разбера , в случай на смърт на една от страните при гражданско дело , то прекратява ли се и ако е така приема ли се последното решение за съда или се прекратява все едно никога не са водени дела ?Какво следва в този случай според "справедливото и безпристрастно " българско законодателство
Ако някой може да ми разясни , ще съм му благодарна.
На всички вас желая здраве и късмет
cveti1309
Нов потребител

Re: ГПК

Мнениеот wladi » 04 Дек 2010, 13:24

Правата и задълженията се наследяват от наследниците.
При смърт на ищеца, наследниците имат право да встъпят в делото на негово място, има преклузивен срок в който да могат да реализират това право, адвоката Ви (на майка Ви) следва да може да Ви консултира в процедурата и да продължи делото.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Re: Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си

Мнениеот namakak » 04 Дек 2010, 22:26

Когато ви се наложи,трябва веднага да си извадите удостоверение за наследници,да отидете в деловодството на съответния съд и състав,да покажете номера на делото и да приложите това удостоверение с молба да бъдете конституирани като наследници.Делото си продължава веднага след това ви действие.И на адвоката ви ще му е полезно веднага да се заемете,защото вече явно вие няма да подпишете никога пълномощни.
Аватар
namakak
Потребител

Re: Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си

Мнениеот zelen » 08 Дек 2010, 07:40

-------------
cveti1309 написа:Майка ми от 15 години води гражданско дело за къщата си , която е продадена с фалшиво пълномощно на трето лице , всички помним смутните тогавашни времена и този случаи не е прецедент за съжаление. Делата си текът и все така от толкова години .
Искам да попитам следното : Подозирам , че господата протакат делата с едничката надежда , майка ми да почине ( тя е на 88 год. ).Търсих информация по форумите за да разбера , в случай на смърт на една от страните при гражданско дело , то прекратява ли се и ако е така приема ли се последното решение за съда или се прекратява все едно никога не са водени дела ?Какво следва в този случай според "справедливото и безпристрастно " българско законодателство
Ако някой може да ми разясни , ще съм му благодарна.
На всички вас желая здраве и късмет

cveti1309 , някой продължава да ви подвежда за същината на проблема ви- той не може да се реши ТУК , във форум !!!.
Истината е една , ако за 15 год нямате положителен резултат , вероятно не правосъдната система е виновна - търсете вината другаде !
Най-добре е да си намерите адвокат с когото да обсъждате проблема,от непознати във форум помощ не следва да очаквате , могат да ви подведат,...освен това в този форум адвокатите са малко , болшинството са хора дори без юридическо образование които със същият успех биха могли да лекуват болни,да композират поп фолк,да летят в Космоса...........изобщо хора без работа.
Последна промяна zelen на 08 Дек 2010, 07:43, променена общо 1 път
zelen
Потребител

Назад към Имотни казуси