- Дата и час: 01 Мар 2025, 15:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Виваком проблем с договор?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Виваком проблем с договор?
Здравейте,моля за правно съдействие. На 25.02.2012 в офис на Виваком в град Пловдив подписах договор за прехвърляне на собственост на сим карта от физическо лице на физическо лице тоест от съпругата ми на мен.Попитах служителката дали е възможно да се прехвърли картата без да се удължава срока на договора понеже настоящия изтича на 12.10.2012г и тя каза че няма проблем.Договорът който подписах е с дата на изтичане 12.10.2012,дотук всичко е ок. Днес позвъних на номер 123 на оператор виваком да проверя дали всичко е наред и от там ме изненадаха че догворьт ми е продължен с една година до 24.02.2013г. Бланката която подписах е със срок 12.10.2012,дефакто не съм подписвал удължаване на срока. Моля да ми разясните какви са юридическите способи да си търся правата в този случай.Къде да подам жалба в случая и пред кой съд? Предварително благодаря за отговорите!
- toshevski
- Нов потребител
Re: Виваком проблем с договор?
toshevski написа:Здравейте,моля за правно съдействие. На 25.02.2012 в офис на Виваком в град Пловдив подписах договор за прехвърляне на собственост на сим карта от физическо лице на физическо лице тоест от съпругата ми на мен.Попитах служителката дали е възможно да се прехвърли картата без да се удължава срока на договора понеже настоящия изтича на 12.10.2012г и тя каза че няма проблем.Договорът който подписах е с дата на изтичане 12.10.2012,дотук всичко е ок. Днес позвъних на номер 123 на оператор виваком да проверя дали всичко е наред и от там ме изненадаха че догворьт ми е продължен с една година до 24.02.2013г. Бланката която подписах е със срок 12.10.2012,дефакто не съм подписвал удължаване на срока. Моля да ми разясните какви са юридическите способи да си търся правата в този случай.Къде да подам жалба в случая и пред кой съд? Предварително благодаря за отговорите!
Хубаво, щом сте искал прекратяване на договора, пуснахте ли предизвестие преди изтичане на договора?
- nk7702n
- Старши потребител
Не сте ме разбрал правилно. Не прекратявам договора а променям титуляра на сим картата. Прехварлям я на мое име от друго лице като не желая да удължавам срока на договора. Новият договор,който подписах е със срок 12.10.2012 на изтичане,ь в един момент се оказва че срокът е продължен до 24.02.2013. Идеята ми е че по договора ползвам продължителността на срока на предишния титуляр а именно 12.10.2012
- toshevski
- Нов потребител
toshevski написа:Не сте ме разбрал правилно. Не прекратявам договора а променям титуляра на сим картата. Прехварлям я на мое име от друго лице като не желая да удължавам срока на договора. Новият договор,който подписах е със срок 12.10.2012 на изтичане,ь в един момент се оказва че срокът е продължен до 24.02.2013. Идеята ми е че по договора ползвам продължителността на срока на предишния титуляр а именно 12.10.2012
Много добре съм Ви разбрала, но служителите в представителството на мобилния оператор не са Ви разбрали какво точно целите и , че искате след посочения срок договорът да бъде прекратен. Естествено, при некоректност от страна на мобилния оператор, можете да подадете жалба, да ги съдите. Но трябва да сте наясно какво точно сте свършил на място при договарянето на тази промяна в договора, какво точно сте подписал там!?
Пуснете си една жалба, за да получите писмен отговор. След това ще решите как да продължите борбата.
- nk7702n
- Старши потребител
Госпожо,договорът,който подписах на 25.02.2012 е със срок на действие до 12.10.2012. След това става безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие.Аз нямам намерение да го прекратявам. Просто в компютрите на Виваком се води че договора изтича на 24.02.2013 а аз съм подписал 12.10.2012. Това е несъответствието
- toshevski
- Нов потребител
Много добре знам какво съм подписалрпросто ме интересува към какъв съд трябва да отнеса жалбата като приложа и копие на договорът
- toshevski
- Нов потребител
toshevski написа:Госпожо,договорът,който подписах на 25.02.2012 е със срок на действие до 12.10.2012. След това става безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие.Аз нямам намерение да го прекратявам. Просто в компютрите на Виваком се води че договора изтича на 24.02.2013 а аз съм подписал 12.10.2012. Това е несъответствието
Добре, най - после изяснихте нещата. Щом грешката е тяхна, трябва да пуснете жалба и да го коригират. Още по - лесно разрешим е проблемът Ви. Не вярвам да не се съгласят. А на договора Ви у Вас коректно ли е записан срокът на договора?
- nk7702n
- Старши потребител
на договора ми пише че е валиден до 12.10.2012. както е редно,но просто във тяхната билинг система е въведен с друг срок до 24.02.2013. Дата за която не съм подписал нищо
- toshevski
- Нов потребител
Не за първи път имам проблеми с тях. Служителите в офисите и тези на телефоните за връзка с клиенти доста често проявяват изключителна некомпетентност
- toshevski
- Нов потребител
toshevski написа:Не за първи път имам проблеми с тях. Служителите в офисите и тези на телефоните за връзка с клиенти доста често проявяват изключителна некомпетентност
Тук съм напълно съгласна с Вас. Пускайте жалби, една, две, три, докато се задействат и Ви решат проблема. От мен - успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря Ви за съдействието ако трябва ще пусна жалба и в съда срещу своеволията им в битката за запазване на клиенти
- toshevski
- Нов потребител
toshevski написа:Благодаря Ви за съдействието ако трябва ще пусна жалба и в съда срещу своеволията им в битката за запазване на клиенти
Може първо в КЗП. Със сигурност ще вземат нещата насериозно, а при необходимост и в съда.
- nk7702n
- Старши потребител
Здравейте,
Може да пробвате още един вариант за решение.
Напишете един мейл с повече подробности и конкретна информация по случая до pr@vivacom.bg. Така поне ще проверите достоверно как стоят нещата и от другата страна. Ако това не помогне вече имате и останалите описани по-горе варианти.
Може да пробвате още един вариант за решение.
Напишете един мейл с повече подробности и конкретна информация по случая до pr@vivacom.bg. Така поне ще проверите достоверно как стоят нещата и от другата страна. Ако това не помогне вече имате и останалите описани по-горе варианти.
- agent087
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|