Здравейте,
бих помолила за съвет. Самотен родител съм, нямам брак и не живея с бащата на дъщеря си повече от 10 години. През това време той не е плащал издръжка, а аз не съм имала никакви претенции към него. Не общуваме, дъщеря ми също не общува с него. Тя иска да кандидатства в университет в чужбина, вече е на 18 години. Как мога да докажа, че съм самотен родител, това е с цел редуциране на таксата в университета. Наясно съм, че почти няма шанс, но все пак реших да опитам и тук. Благодаря предварително!
- Дата и час: 03 Май 2025, 14:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
самотен родител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: самотен родител
Здравейте,
Щом дъщеря Ви е навършила 18 г., то тя е пълнолетна и Вие не можете да се позовавате на обстоятелството, че сте „самотен” родител. Единствено тя би могла да се позове на това обстоятелство, ако съгласно правилата на университета, се допускат някакви преференции, поощрения, стипендии (помощи) или др. облекчения, за студенти с един родител…
Напр. у нас повечето университети предоставят разписани в правилиниците им облекчения за студенти с по-особен статут, каквито са и такива без или с един родител.
Та упражняване на нейни права следва да се осъществят от нея, а не от Вас.
пп.
Поставих кавички пред израза "самотен" тъй като имам лично мнение относно тази квалификация относно родителите, отглеждащи своите деца без участие на другия родител и/или/ помощ от друг близък човек, което съм развил някъде из темите във форума...
Щом дъщеря Ви е навършила 18 г., то тя е пълнолетна и Вие не можете да се позовавате на обстоятелството, че сте „самотен” родител. Единствено тя би могла да се позове на това обстоятелство, ако съгласно правилата на университета, се допускат някакви преференции, поощрения, стипендии (помощи) или др. облекчения, за студенти с един родител…
Напр. у нас повечето университети предоставят разписани в правилиниците им облекчения за студенти с по-особен статут, каквито са и такива без или с един родител.
Та упражняване на нейни права следва да се осъществят от нея, а не от Вас.
пп.
Поставих кавички пред израза "самотен" тъй като имам лично мнение относно тази квалификация относно родителите, отглеждащи своите деца без участие на другия родител и/или/ помощ от друг близък човек, което съм развил някъде из темите във форума...
- nikodim77
- Активен потребител
Re: самотен родител
Да, разбирам и това ми е ясно, но от точно този университет искат документи за доходите на родителите и т.н., както и на братя/сестри, които са пълнолетни. От бъдещите студенти изискват един документ от ЕСГРАОН, диплома, портфолио и др. засягащи развитието в дадена специалност. Единственото облекчение за таксата е ранно записване и разбира се стипендия. Благодаря за отговора.
- helengnom
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|