Foruma e za vsi4ki. Davane na tochki ili mnenia 6te pomogne doniakude.
Hubavoto e che ako nialoi tursi suvet moje da popitea niakolko puti, niakolko du6i i sam da se orientira, razbira se ako vsi4ki pomagat.
- Дата и час: 11 Дек 2024, 12:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕКАДЪРНИЦИТЕ СА ТУК, ФОРУМЪТ ВЪВРИ НА ЗЛЕ...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ще ми каже ли някой?
Не мога да разбера нещо:
Веднъж за да напишеш нещо се иска да влезеш с регистрацията си, а друг път не се иска.
Търсих във "върпоси и отговори", но там няма нищо по въпроса.
Ако това е част от промяната на форума и за в бъдеще, да да пишеш нещо, ще се иска задължително регистрация - приветствам тая идея, защото паразитите няма да се крият под маската на пълната анонимност.
Все пак, ако някой може да ме осветли по въпроса, ще съм му много благодарен.
------------------
Скрибтор
Веднъж за да напишеш нещо се иска да влезеш с регистрацията си, а друг път не се иска.
Търсих във "върпоси и отговори", но там няма нищо по въпроса.
Ако това е част от промяната на форума и за в бъдеще, да да пишеш нещо, ще се иска задължително регистрация - приветствам тая идея, защото паразитите няма да се крият под маската на пълната анонимност.
Все пак, ако някой може да ме осветли по въпроса, ще съм му много благодарен.
------------------
Скрибтор
- Писача
Брей че лафффф
Аз съм един от простите ограничени и тъпи и грозни и обичащи български бири и ракии адвокат. Това много ми намирисва на цензура, а моята скромна особа е много чувствителна та тази тема. Защото всички електронни медии се контролират и цензурират, включително и печатните издания. Интернет пространството е единственото което не се контролира, макар че се опитаха и заглугата на Вени Марковски от БАИТ е огромна за това да не се случва за в бъдеще. Какво очаквате колеги ? Да ви се дадат основни правни знания ли? Ту аз коментирам само сериозни казуси, по които може да се дискутира и тълкува законът и съществуващата съдебна практика, най вече по граждански и административни дела. По наказателни дела не може да се даде сериозно заключение ако не се запознаети с целиат събран по делото доказателствен материал. Е ще има и простотийки но няма нищо лошо е има и ще има и грешки никой не е безгрешен, но по добре грешката да се усети във форума отколкото в съдебната зала. А за това че съм простак и че нищо не разбирам от право вижте колега във форума за какви неща съм писал, и за какви дело иде реч, простички и елементарни като обжалване на нормативен акт пред ВАС5-членен състав срещу МФ,групови искове по глава 8 от ЗЗППТ срещу Мобилтел, искове по чл.1 от ЗОДВПГ срещу МФ,искове по чл.4К срещу МФ, ревадикационен иск по чл.108 вр.92 от ЗС срещу МЗГ и Космо България Мобайл ЕАД-Глобул, Убийства и други простички дела, които малко колеги с по малко от 3 год стаж имат честта самостоятелно без подкрепа на мама и на тати, да водят. Долу на всякакви опити за цензура. Ако сте много по добре компетентен , защото аз твърдя че съм прост но не от най простите адвокатив България я пишете какви дела сте спечелили до сега на какви инстанции и срещу кого?!? Лично съм изпитал какво е цензура и какво е да няма истинко развито гражданско общество и независими медии .
- nezret
- Потребител
Re: Брей че лафффф
nezret написа: Ако сте много по добре компетентен , защото аз твърдя че съм прост но не от най простите адвокатив България я пишете какви дела сте спечелили до сега на какви инстанции и срещу кого?!? Лично съм изпитал какво е цензура и какво е да няма истинко развито гражданско общество и независими медии .
Ами аз не съм спечелила нито едно дело срещу никого, просто защото не съм адвокат. При това положение, имам ли право на мнение, Незрет? Ще си позволя да го дам без разрешение. Цивилизованост и демокрация не означава липса на правила, а въвеждането на разумни правила не съставлява цензура. Редно е да се въведат правила, които да всички да спазваме.
P.S. Има такива постинги понякога, че ме е гнус да вляза във форума. Това ли е демокрацията? Помията да се лее навсякъде.
- Mi-Lena
Ами демокрацията е такава, каквато си я направим ние. Тъй че на първо място, нека всеки от нас, който види малоумен отговор, да предупреди питащия, че му се пишат глупости и да даде своето мнение!
И освен това - на част от питащите да се обяснява, че въпрос, който изисква отговор в рамките на половин учебник, не е подходящ за тук. На друга част да се обяснява, че при три объркани приказки читав отговор също не може да има.
Това е то, колеги - ред и дисциплина, пък некадърниците нека се чувстват зле Най-много да увеличат псувните. Е, то вече и чалга по националните телевизии въртят, та какво да се учудваме
И освен това - на част от питащите да се обяснява, че въпрос, който изисква отговор в рамките на половин учебник, не е подходящ за тук. На друга част да се обяснява, че при три объркани приказки читав отговор също не може да има.
Това е то, колеги - ред и дисциплина, пък некадърниците нека се чувстват зле Най-много да увеличат псувните. Е, то вече и чалга по националните телевизии въртят, та какво да се учудваме
- Гост
Незрет, при цялото ми уважение към твоята особа идеите ти имат доста анархистичен привкус. Какво значи "простотийки"? Няма друг форум в българското интернет пространство, където да е позволена по-голяма свобода на словото. На други места дори за саркастични забележки се намесва модератора.
Колкото до БГ бири и ракии ..., е може би съм по-голям простак и от теб ))
Колкото до БГ бири и ракии ..., е може би съм по-голям простак и от теб ))
- някой си
Чувам нещо и за чалгата. Вярно е това че другите сайтове се цензурират. Моето лично мнение е че ,когато някаква тема не ми харесва или се пишат глупости, аз просто не я чета. За чалгата ,първо музикалните предпочитания не са определящи за интелектуалното ниво и култура критерий за оценка. Моята скромна милост мисли по този въпрос без да имам претенции за изчерпателност и меродавност така. Музиката е не само култура но по скоро е продукт духовна храна, която се консумира както кока колата или цигарите или бирите и ракиите. Целта на музиката е да удовлетвори определени потребностти на човешката психика. Да разтовари душата, мозъка, да охлади страстите. Когато мисля по определен казус и правя правната конструкция от аписа слушам лека мизика класика или джаз, тази музика настройва мозъка ми на високи честоти на работа. Когато ми е гадно слушам фолк балади които ме разтапят,разчувствам се и ми е гадно но след това ми олеква. Когато искам да "изпростея" и да преобразувам негативната психическа енергия в позитивна или да я изхвърля от моето съзнание, слушам си чалга и черно. Много ме кефи и се смея от сърце особено като сложим нещо сериозно в главата и с компания разбира се ,здрава чалга като Търтак,Гъци гъци и прочие прототии но ме разтоварват. Една колежка бивша приятелка,се скарахме точно заради музиката.А аз много мразя когато се отпускам и се кефя на гръцкия фолк Сагапос сагапополи и т.н. да ми се държи морал, как може да слушам такава долнопробна музика , и то пред мои колеги и приятели?! Тя слушаше рок и метъл, аз съм толерантен към подобен тип музика,бил съм по такива заведения ,нямам нищо против, но както казват част от моите приятели колеги от университета повечето са от София, Незрет няма глътка. И съм съгласен с тях. Имам много добри приятели и приятелки които имаме коренно противоречиви музикални предпочитания но това не ни пречи да сме си приятели. Радвам се че не само аз като адвокат но и мои приятели съдии и прокурори, дори във ВАС, също са от"моята партия" обичат си "дара от бога" разбирай отлежала домашна гроздова ракия, салати мезета, оркестъра на живо,македонско,родопско, музиката на моя роден край, здрава чалга ,особено ако на живо е и някоя звезда като Глория,Гергана или Десислава, и като сме си с дами, за да можи процеса на трансформация да стане пълен, на другият ден се чувствам като новороден и зареден с позитивна енергия. Запознавал съм се с манекенки но не ме впечатляват просто красиви момичета които се надуват без покритие и с прекалено големи претенции,в България всяка втора жена е красавица и може да стане миска,българките наистина са си най красивите жени. но когато се запознах с Глория и поисках автограф и снимка, краката ми омекнаха,целият се разтраперих,особено когато я прегърнах през кръста на голо и почувствах кожата и,греховни мисли нахлуха в главата ми бях почти невменяем,добре че не направих някоя глупост,макар че бях с дама в ресторанта и тя това го забеляза.Иронично и ревниво ми каза и беше права де,Незрет няма да ти се падне Глория,затова си стой при мен.
Така е но от съд и от жена се иска всичко а получаваш каквото ти дадът ,поне сме длъжни да си предявим иска, за да не ни е яд. За опит пари не се взема. Е писах ви малко простотийки за освежаване на форума, сериозните дискусии ,по които съм оставил мнение или съм поискал дискусия и становище ,можете да ги видите ако искате. Макар че съм малко разочарован че по темата ми иск по чл.1 от ЗОДВПГ, където попитах ако третото лице не предостави оригиналните договори за обмяна на валута по чл.15ал.6 , за да се назначи съдебно счетоводна експертиза, мога ли да я привлека като ответник на друго правно основание?! Дали ще бъде процесуално допустимо ,но нейсе, ще се справя както винаги сам,дори и когато всички колеги кават че е невъзможно,да се победи противник от такъв ранг, оказа се че е и то пред най висшата съдебна инстанция, ако сте на необходимата висота и имате смелостта разбира се . А аз съм смел до безобразия граничещо с лудост,не ми пука колка е силен противника и кой стои зад него ,имам ли си доказателства и аргументи в моя полза атакувам без да се замислям.
Ако и в интернет се въведе цензура,жалко за демокрацията и за гражданското общество,които тепърва се формират. Жалко ако ,неудобната информация която трябва да бъде обществено достояние се укрива и прикрива по поръчка на фактори които нямат интерес от разгласяването и, защото не искат да си платят за грешките и безобразията които причина на голяма част от обикновените граждани потребители. А чл.15ал.6 беше грешка от която пострадаха за 1.5години не по малко от 200 000 български и чуждестранни граждани, които сега имат право да си потърсят обезщетение за причинените им вреди от Министерство на финансите. А за незаконният хазарт който разиграха Мобилтел преди а сега Глобул?! Нима това не засяга 5000 000 абонати?!? Защо ли Мобилтел в момента не разиграват нова смс игра?!Защо отказаха да предоставят номерза за изборния хазарт?! А защо ли на делото срещу мен бях 4 адвокати на Мтел и грейн адвъртайзинг, а не дойде един?!? А защо ли ДКХ не санкционира кампанията ?! А СЕМ не спряха тези реклами, явно непочтени в нарушение на чл.34т.3 от ЗЗППТ и на чл.10 от ЗХазарта?!? Защото в кюпа са много институции включително и телевизионните оператори, и печатните издания,които са рекламоносители. Така че уважаеми колеги, думата цензура ,ме дразни по тези причини. Или както стана и адм.дело №5310/2004г. ВАС5чл. с-в ,трябва пак хора от извън България, да оправят бакиите на нашите тарикати. Няма проблем, щом се налага ще се работи и по тази схема, но е жалко и плачевно,проблемите в Бълагия да се решават от фактори извън България.Жалко е чужди посолства ,сдружения и фондации да са по загрижени за обикновените граждани от нашите институции. Защото съм убеден че МФ отмени текстта след силна нота на САЩ и Великобритания,след като бяха изпратени материалите по това дело заедно с открито писмо,можете да ги прочетете в форума ,заедно с определението на ВАС. Жалко е ако за всяко дело се стига до Стразбург,а там милата ни родина не е спечелила нито едно дело и няма да спечели. Защото висшите администратори и магистрати са много обортни докато някой по силен от тях не ми тропне по масата, и тогава нашите навеждат глава в стойка панцер, слушат като редници и изпълняват . Ние младите ако искаме достоен живот трабва сами да си извоюваме позиции и да направим всичко възможно по силите си това да се промени. Каквото зависи от мен аз го правя. И няма да се примиря докато не ми отрежат главата или се запозная челно с Драгунов от 1000метра, е развайте се тогава, ще има един млад адвокат по малко.По малко конкуренция нали.
Така е но от съд и от жена се иска всичко а получаваш каквото ти дадът ,поне сме длъжни да си предявим иска, за да не ни е яд. За опит пари не се взема. Е писах ви малко простотийки за освежаване на форума, сериозните дискусии ,по които съм оставил мнение или съм поискал дискусия и становище ,можете да ги видите ако искате. Макар че съм малко разочарован че по темата ми иск по чл.1 от ЗОДВПГ, където попитах ако третото лице не предостави оригиналните договори за обмяна на валута по чл.15ал.6 , за да се назначи съдебно счетоводна експертиза, мога ли да я привлека като ответник на друго правно основание?! Дали ще бъде процесуално допустимо ,но нейсе, ще се справя както винаги сам,дори и когато всички колеги кават че е невъзможно,да се победи противник от такъв ранг, оказа се че е и то пред най висшата съдебна инстанция, ако сте на необходимата висота и имате смелостта разбира се . А аз съм смел до безобразия граничещо с лудост,не ми пука колка е силен противника и кой стои зад него ,имам ли си доказателства и аргументи в моя полза атакувам без да се замислям.
Ако и в интернет се въведе цензура,жалко за демокрацията и за гражданското общество,които тепърва се формират. Жалко ако ,неудобната информация която трябва да бъде обществено достояние се укрива и прикрива по поръчка на фактори които нямат интерес от разгласяването и, защото не искат да си платят за грешките и безобразията които причина на голяма част от обикновените граждани потребители. А чл.15ал.6 беше грешка от която пострадаха за 1.5години не по малко от 200 000 български и чуждестранни граждани, които сега имат право да си потърсят обезщетение за причинените им вреди от Министерство на финансите. А за незаконният хазарт който разиграха Мобилтел преди а сега Глобул?! Нима това не засяга 5000 000 абонати?!? Защо ли Мобилтел в момента не разиграват нова смс игра?!Защо отказаха да предоставят номерза за изборния хазарт?! А защо ли на делото срещу мен бях 4 адвокати на Мтел и грейн адвъртайзинг, а не дойде един?!? А защо ли ДКХ не санкционира кампанията ?! А СЕМ не спряха тези реклами, явно непочтени в нарушение на чл.34т.3 от ЗЗППТ и на чл.10 от ЗХазарта?!? Защото в кюпа са много институции включително и телевизионните оператори, и печатните издания,които са рекламоносители. Така че уважаеми колеги, думата цензура ,ме дразни по тези причини. Или както стана и адм.дело №5310/2004г. ВАС5чл. с-в ,трябва пак хора от извън България, да оправят бакиите на нашите тарикати. Няма проблем, щом се налага ще се работи и по тази схема, но е жалко и плачевно,проблемите в Бълагия да се решават от фактори извън България.Жалко е чужди посолства ,сдружения и фондации да са по загрижени за обикновените граждани от нашите институции. Защото съм убеден че МФ отмени текстта след силна нота на САЩ и Великобритания,след като бяха изпратени материалите по това дело заедно с открито писмо,можете да ги прочетете в форума ,заедно с определението на ВАС. Жалко е ако за всяко дело се стига до Стразбург,а там милата ни родина не е спечелила нито едно дело и няма да спечели. Защото висшите администратори и магистрати са много обортни докато някой по силен от тях не ми тропне по масата, и тогава нашите навеждат глава в стойка панцер, слушат като редници и изпълняват . Ние младите ако искаме достоен живот трабва сами да си извоюваме позиции и да направим всичко възможно по силите си това да се промени. Каквото зависи от мен аз го правя. И няма да се примиря докато не ми отрежат главата или се запозная челно с Драгунов от 1000метра, е развайте се тогава, ще има един млад адвокат по малко.По малко конкуренция нали.
- Гост
Kude ste chuli pravila za pisane v internet forum? Da si dadem 3te imena, adresa i telefon za vruzka, za da pishem v foruma na Lex? Che koi idiot shte si dade dannite na lex.bg, za da pishe v internet forum.
Tova mu e charut na foruma - koito iska da spre da pishe, ne pishe. Koito iska da spre da vliza, da ne vliza. Tolkova e prosto. Obiknoveno temite, koito sa "prostashki" i "nejuridicheski" se podrazbirat ot zaglavieto im. Eto, az sum ot prostacite, koito sum pisal v temata za Otbivaneto na kazarmata i se gordeia s tova. Ama, shte kajete, pisal sum gnusotii, hulel sum bezrazborno... Da, taka e, zashtoto tezi neshta se sluchvat v jivota NAISTINA. Sushto taka pisha protiv chervenata varhushka, koiato vse po-svobodno i bezpardonno razprostira vlastta si v durjavata. Da, upotrebiavam cinizmi poniakoga po tehen adres. Zashtoto tezi hora miarka niamat, te sa sviknali da diktuvat, da vlastvat. Obrushtenia kato "Molia vi se" i "Vie" ne gi vpechatliavat vuobshte. Za tiah tova e priznak na slabost i burjoazna otjivelica. I poneje mediite se durjat otnovo ot cherveno-chengibiiskata mafia internet prostranstvoto e edinstvenoto, koeto dava vuzmojnost za svobodno slovo. Kak da ne napishesh, che T. Doncheva e stara moma (pri tova groznovata) i tupa komunistka? Niama kak, nali?
Tova mu e charut na foruma - koito iska da spre da pishe, ne pishe. Koito iska da spre da vliza, da ne vliza. Tolkova e prosto. Obiknoveno temite, koito sa "prostashki" i "nejuridicheski" se podrazbirat ot zaglavieto im. Eto, az sum ot prostacite, koito sum pisal v temata za Otbivaneto na kazarmata i se gordeia s tova. Ama, shte kajete, pisal sum gnusotii, hulel sum bezrazborno... Da, taka e, zashtoto tezi neshta se sluchvat v jivota NAISTINA. Sushto taka pisha protiv chervenata varhushka, koiato vse po-svobodno i bezpardonno razprostira vlastta si v durjavata. Da, upotrebiavam cinizmi poniakoga po tehen adres. Zashtoto tezi hora miarka niamat, te sa sviknali da diktuvat, da vlastvat. Obrushtenia kato "Molia vi se" i "Vie" ne gi vpechatliavat vuobshte. Za tiah tova e priznak na slabost i burjoazna otjivelica. I poneje mediite se durjat otnovo ot cherveno-chengibiiskata mafia internet prostranstvoto e edinstvenoto, koeto dava vuzmojnost za svobodno slovo. Kak da ne napishesh, che T. Doncheva e stara moma (pri tova groznovata) i tupa komunistka? Niama kak, nali?
- Garabet
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|