начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

гостенка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

гостенка

Мнениеот НК или ЗЗД » 23 Авг 2005, 09:50

Колеги, имам нужда от съвет. Ако някой се пидпише вместо друг, който е в чужбина ,при избор на семеен лекар каква отговорност носи-по НК или по ЗЗД за водене на чужда работа без пълномощие. Например: някой приятел ми се обажда от чужбина и ме моли да му избера семеен лекар в България. Попълвам документа при избрания семеен лекар, подписвам се вместо ползвателя на здравни услуги, който си внася осигуровките и сега ме разследват. Какво е наказанието, ако случаят стигне до съда.
НК или ЗЗД

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 09:54

Не, може би отговорността е по ЗОДВПГ!
Гост

Мнениеот гостенка » 23 Авг 2005, 10:33

Anonymous написа:Не, може би отговорността е по ЗОДВПГ!

Да, но в случая няма нанесени вреди на никого. Въпросната жена, която е в чужбина желае да има избран семеен лекар като се върне в България. Иначе е дала пълномощно на сина си да извършва някои дейстивия от нейно име. Само, че в случая не синът избира семеен лекар, а тяхна близка, на която сега търсят отговорност, че се е подписала вместо пациента.
гостенка

Мнениеот Койчо от Конаре » 23 Авг 2005, 10:50

Кой и търси отговорност?!?!? И каква отговорност?
Жената твърди, че не и е казвала да се подпише ли?
Ако е това, мисля, че трудно ще се докаже, че и е казала.
Койчо от Конаре

Мнениеот Койчо от Конаре » 23 Авг 2005, 10:53

Сега прочетох, че "разследват". Ясно значи кой и каква отговорност.
Ако жената, вместо която са се подписали, не оспорва, че е станало с нейно съгласие (т.е. ако се установи, че така е било), няма престъпление. Няма я т.нар. обществена опасност.
Койчо от Конаре

Мнениеот гостенка » 23 Авг 2005, 11:04

Благодаря ти ,Койчо от Конаре. Тази жена не ми обясни точно кой я раследва, защото ми се обади по телефона и не можа да ми каже точни подробности. Ако пациентката изпрати писмо от Америка, с което да потвърди, че действията на близката й са изцяло по нейна молба и съгласие ще бъде ли достатъчно, т.е. не би било задължително някакво изрично пълномощно?
гостенка

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 16:08

Абе, гостенка, ти да не си практикуващ юрист третокурсник, че задаваш въпроси по такъв тъп начин? Що не кажеш на жената просто да се обърне към компетентен юрист? И, между другото, не много коректно хем да задаваш тъпи въпроси, хем да се заяждаш с хората, които ти дават съвети.
Гост

Мнениеот гостенка » 23 Авг 2005, 16:18

Anonymous написа:Абе, гостенка, ти да не си практикуващ юрист третокурсник, че задаваш въпроси по такъв тъп начин? Що не кажеш на жената просто да се обърне към компетентен юрист? И, между другото, не много коректно хем да задаваш тъпи въпроси, хем да се заяждаш с хората, които ти дават съвети.

Не съм се заяла с никой, който ми е дал компетентен и добронамерен съвет.Благодарила съм на този, който ми е отговорил. А дали въпросите ми са тъпи, мога да определя само аз.Като за вас са такива, просто не се хабете да ми отговаряте. Не може всеки, който сбърка някъде във въпрос или отговор да бъде охарактеризиран като тъп, нали така. И да не знам нещо- ще го науча, на да ми се отговаря: "какви, колеги, МА!" не ми звучи много юридически, и то от над трети курс.
гостенка

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 20:53

.......... с .........., познах, че си трети курс. А за тъпите въпроси, твоите преподаватели така ли те учат, и на тях ли казваш същото като ти праскат двойките?
Гост

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 20:54

И още нещо, отговорност по ЗЗД, за каквдато ти си мислиш въобще няма, ама трябва да се четееее!
Гост

Назад към Общи дискусии