Тот, не бързай да се радваш. Изобщо не е подвил опашка царя и не е доограбил България. Целта е отново той да вземе властта. Днес сценарият е в ход - Станишев да не се справи и той да вземе мандата за съставяне на правителство. Само че и да се стигне до него, само десните не са му достатъчни - Доган изрично заяви, че няма да го подкрепи.
А пропо, много недостойно е бягството от залата на т.н. народни избраници. Нямат куража да стоят в залата и да ползват парламентарните правила за отстояване на позициите и политиката си. Но това изобщо не ме учудва....
- Дата и час: 04 Дек 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Правителство без НДСВ - а сега на къде?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ако трябва да търсим волята на избирателя през призмата на мнозинството, грубата сметка показва, че 115/може точно да не са толкова-БНС плюс ДСБ плюс НДСВ плюс ОДС/ мандата печелят десните партии. ТОВА Е ТВЪРДЕ ПОКАЗАТЕЛНО. Дясно мислещите гласоподаватели са повече от ляво/мързеливо/ мислещите. За Атака няма да коментирам-при тях не стои фактора ляво или дясно, или център-те отричат всички. Остава ДПС, което отново решава съдбата на България-оказва се, че около 45 % от избирателите благодарение вота на турците /при които също не стои проблема ляво, дясно, център, въпреки че те се определят за либерален център, но са си етническа партия/, ще бъдат управлявани от около 34% от другите избиратели чрез техните народни представители. Това е ПАРАДОКС. Което значи - немислимо, ето защо и недопустимо.
Но има нещо жалко в цялата история - Доган става по-силен от гл.т. на получаване на власт. Той може и да е заявил, че в дясна коалиция няма да участва, но на това никак не трябва да се вярва, защото той в момента участва в правителство в оставка на дясна партия. Той не е никакъв център, а просто един хитър/бях написал изключително хитър, но го изтрих, защото не е така/ ИЗПОЛЗВАЧ. Просто умее да усилва позицията си не на база гласоподаватели, а на база политически игри и обстоятелства.
Нагласите към него вече се стабилизират и засилват, както бях предвидил преди две години пред мои приятели, а именно - Атака, като олицетворение на национализма в България. Ще става още по-сериозно, и на него ще му се стъжни. Е, освен ако някой не гръмне Волен, но тогава Атака може да стане още по-силна.
Но има нещо жалко в цялата история - Доган става по-силен от гл.т. на получаване на власт. Той може и да е заявил, че в дясна коалиция няма да участва, но на това никак не трябва да се вярва, защото той в момента участва в правителство в оставка на дясна партия. Той не е никакъв център, а просто един хитър/бях написал изключително хитър, но го изтрих, защото не е така/ ИЗПОЛЗВАЧ. Просто умее да усилва позицията си не на база гласоподаватели, а на база политически игри и обстоятелства.
Нагласите към него вече се стабилизират и засилват, както бях предвидил преди две години пред мои приятели, а именно - Атака, като олицетворение на национализма в България. Ще става още по-сериозно, и на него ще му се стъжни. Е, освен ако някой не гръмне Волен, но тогава Атака може да стане още по-силна.
- Иван
- Гост
Dolu komunistite i turcite
Mrusnite cherveni bokluci da ne vijdat vlast pone oshte 10 godini! Dogan - dori oshte poveche. Tozi hityr selianin i chenge ot DS triabva da sleze ot politicheskata scena. Po-dobre 1 godina po-kusno v EU otkolkoto komunisticheska sgan i turska izmet da ni vkarat v EU - sram i pozor! I bez tova tochno zaradi chervenite kreteni se zabavihme prez 96-97, taka che kakvo e 1 godina zakusnenie? Nali vsichki pishtiat kanski kak nashia business ne e gotov za konkurenciata v the Union? I kak sme shteli da izjiveem shokovo uvelichenie na cenite (kato che li sega cenite na stokite i uslugite sa niski) sled prisuediniavaneto ni kum EU? Tukmo shte mojem da se podgotvim oshte po-spoluchlivo kum usloviata tam. Kudeto e 2007, tam e i 2008. No suvetskia vuzpitanik Sergei da hodi v Sibir da upravliava - q se setete koi i kakuv behse bashtata na tozi ruski shpionin - chlen na politbjuro na BKP! Kakvo poveche mojem da govorim za nego... Krushata ne pada po-dalech ot durvoto - tova komunisticheskite izchadia sa ni go dokazali bezotkazno.
- Garabet
Всяко едно, в което фигурира думата "БСП" е равнозначно на провал.
В управлението на България не трябва да има място за комунисти, тъй като опитът е показал, че те не могат да управляват.... Е, освен ако не ви харесва да живеете, така както живяхме по Жан Виденово време.
В управлението на България не трябва да има място за комунисти, тъй като опитът е показал, че те не могат да управляват.... Е, освен ако не ви харесва да живеете, така както живяхме по Жан Виденово време.
-
scribtor - Потребител
Царските лакеи успяха да провалят първия мандат. Сега да видим кой ще победи - Симеон или Доган - всъщност тук е битката за еврофондовете, а не за България да влезе в ЕС!!! Идват следващите 800 дни - на Симеон нали му остана да прибере другата 1/2 от България и да уреди освен англичаните, португалците и други европейски народи за сметка на българския. Няма лошо - ние всички за него сме му "поданици". Сами сме си го заслужили!
- друг питащ
питащ написа:Скрибтор, кой според теб е доказал, че може да управлява? От 1989г. до 2005г. аз просто не виждам кого би посочил като способен?
Посочвам Костов, но при тоя парламент .... няма да стане.
-
scribtor - Потребител
гласувах за бсп9просто там са най-опитните политици и разполагат с повече кадрови потенциал от другите,а и политиката уж им е социално отговорна0,но сега го отчитам като грешка.искам да има още едни избори и на тях ще гласувам за атака.не искам да ме управляват .......просто при влизането ни в ес дпс не трябва да е във властта,защото ще падене голямо лапане и ще станат още по-могъщи.и един хубав ден, БЪЛГАРИНО,ЩЕ СЕ СЪБУДИШ И ЩЕ ОСЪЗНАЕШ,ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЕШ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА,А И НЕ СА ОСТАНАЛИ И МНОГО ХОРА ОТ ТВОИА ВИД.и кво ша прайм тогава?този път няма да има измъкване.руснаците няма да дойдат да ни спасят.а и ако турция влезе в ес,бог да ни е на помощ.НЕКА ДА НЕ ДАВАМЕ ВЛАСТТА НА .......
- аз
scribtor написа:питащ написа:Скрибтор, кой според теб е доказал, че може да управлява? От 1989г. до 2005г. аз просто не виждам кого би посочил като способен?
Посочвам Костов, но при тоя парламент .... няма да стане.
Защо ми се струва, че при Костов корупцията стана ръководно начало в управлението благодарение именно на Костов?Ами "Балкан", Кремиковци и пр. - това ли е идеята за силна България?
Колкото до Доган - за съжаление от 1989г. той е единствения винаги печелещ политик. Е и той греши - изявлението за "обръча от фирми" - но това не му пречи да си играе успешно играта и да постига целите си. Сега той отново е в центъра на събитията - с него грябва да се съобразят и десните, и левите. А генералната грешка според мен е на Конституционния съд - за него ДПС не е етническа партия. Външния натиск, за да бъде взето това решение за мен не е оправдание. Тогава грубо и непоправимо бе погазена Конституцията.
Каква е идеята ви - НДСВ днес ще съумее ли да излъчи консенсусна фигура за премиер? Спрягана е и Ирина Бокова...
- питащ
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|