начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Атака - общи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не съм доволен!

Мнениеот Брата » 26 Юни 2005, 11:28

Ниската избирателна активност и влизането в парламента на "втория Жорж Ганчев", показаха за пореден път, че голяма част от народа ни е много глупав.
Лошото е че от тази глупост, ще стредаме всички и това ще ни върне назад или поне ще затормози развитието ни - последното по моему.
Лошото е че от това печели само една група субекти /приличащи на циркаджии, а не на сериозни хора/, неспособни да се сомоидентифицират и без да знаят значението на думата "националист", а всички останали губим.
Лошото е, че Трупата влиза в парламента и ще кове закони.
Лошото е, че за пореден път доказахме, че не сме зрял народ. При това положение нямаме право да се опракваме, а според социолозите именно най-оплакващите се, или не гласуваха, или гласуваха за този, който не трябва.
Лошото е, че приложихме на практика приказката "Двама се карат трети печели", която аз бих перифразирал: "Двама се карат - трети и четвърти печели".
Да се надяваме само, че Този от който зависи най-много ще прояви здрав разум!
Брата

Мнениеот мимоза » 26 Юни 2005, 15:10

Брата и аз мисля че това е вторият Жоржи, а на политическата сцена такива клоуни не ни трябват ............Когато прочетох тяхната програмна схема се чудех да плача или да се смея.............:( http://www.atakabg.com
Жалко ако има гласували колеги.............срамота за гилдията.....
мимоза

Мнениеот gega » 26 Юни 2005, 16:28

Какво повече да говорим, най-яростните комунисти ще се озовят с осъдителна присъда току преди да влезем в ЕС.
gega
Потребител

Мнениеот enigma » 26 Юни 2005, 19:26

Na men pyk dolnoto mnogo mi haresa

Тази статия не е посветена на изборния подвиг на Коалиция АТАКА. Въпросната формация не е фашистка нито по идеология, нито по личен състав. Това много ясно ще се види още в следващите месеци – в реалната и работа в парламента, и затова не е необходимо да се обосновава. Това е чисто теоретичен анализ за възможностите за оздравяване на политическата система.
Би ли имала българската държава полза от малка фашистка партия в Парламента? От голяма, историческият опит сочи, че би имало предимно вреди. Но от малка вредата не би била просто по-малка. Би имало полза.
Една крайна формация би действала оздравяващо на системата, по начина по който слабата болест помага на организма. Той си изработва имунна защита и предотвратява пораженията от по силна зараза.
Идеологии от типа на фашистката виреят в държави със слабо управление, неспособно да реши проблемите на хората. Настоящата ситуация в България е такава. Управлението е слабо, защото изобщо не се интересува от хората и служи само на себе си. Съответно – страната е де факто без управление и гражданите страдат. Така се създава почва за краен протестен вот.
В момента, в който в Парламента пробие крайна партия, това би трябвало да бъде знак за старите партии, че нещо не е наред. Това е „червена лампа”, която да ги стимулира да променят поведението си. „Промяна” означава да превърнат обществения интерес в партиен и да отделят поне част от крадените ресурси за подобряване състоянието на населението.
Малката фашистка партия е преграда пред възникването на голяма фашистка партия. Тя предупреждава, че обществото не върви накъдето трябва и, че този път води към всеобщ крах – първо за омизерялите граждани, и след това за изпозастреляните политици.
Възходът на национал-социализма в Германия показва именно тази реалност. Хитлер на няколко пъти е избиран в Парламента, но никога с мнозинство. Не успява да спечели и директните избори за президент. В крайна сметка идването му на власт е резултат на слепотата на традиционните партии и на неспособността им да променят поведението си в полза на гражданите. То е следствие от години наред затваряне на очите на властващата олигархия.
Днес обаче ситуацията е друга. През 30-те години фашистката идеология не е била изпробвана и не е била отречена. Не го е имал историческият опит. Сега го има и дори и най-глупавите ни политици знаят за Втората световна война. Знаят докъде могат да стигнат ако не променят мисленето си. И за тях една малка фашистка партия ще бъде здравословно явление.
Българското общество не може да понесе значими щети от 20-30 крайно десни депутати. Те не могат да блокират важни решения, не могат да спрат стратегическия избор към Европа и не могат да прокарат никаква крайна идея – от типа на „еди кой си на сапун”. Но могат да служат като демонстрация на това каква е алтернативата, в случай, че управляващите не решат проблемите, пораждащи крайните идеи. Страната може да пострада от фашизъм, но виновни за това ще бъдат не фашистите, а политиците, които с алчността и корумпираността си са ни ги довели. Една от малкото положителни страни на фашизма е, че първо се саморазправя точно с тях. Именно тази характеристика е в основата на здравословното въздействие.
В България може да възникне фашистка партия. На този етап съществува само АТАКА, която е просто малко по-радикална формация. Но е първата стъпка към фашизъм и политиците трябва да са доволни, че предупреждението към тях идва в подобна по-лека форма. Като започнат да оплюват АТАКА, нека се вслушат поне в собствените си оплювки и да си дадат сметка какво значи „фашизъм”. И след като на думи твърдят, че той се задава, нека вярвайки си, да си отговорят и на въпроса какви са причините за това. Възможно е да им хрумнат отрезвяващи идеи.
В България фашистка партия може да възникне и без избори. Във всяка една парламентарна сила има крайни елементи. Ако ситуацията в страната тръгне много да се влошава, те могат да се обединят. Както обичаме да го наричаме „преструктуриране на политическото пространство”. Нещо много опасно, защото не се опира дори на вота на избирателите. Възникне ли народно очакване за фашизъм, ще се намерят и депутати, които да му отговорят. Хитлер така и никога не печели мнозинство на избори. Но се намират доста солидни коалиционни партньори...
Политиците трябва да си дадат ясна сметка, че АТАКА е само предварително предупреждение, преди фашизма, а не е самия фашизъм. Те трябва да осъзнаят и, че противодействието на фашизма става с противодействие на предпоставките, които го създават, а не с отричането му. Много е лесно днес да обявиш АТАКА за фашисти и само на база на този етикет да я репресираш. Технически не е трудно – олигархията контролира и прокуратурата, и лудниците, и съда, и Конституционния съд, и досиетата (вкл. фалшивите), и медиите и т.н.... Но ако просто замажем предупреждението, следващата случка ще е истинска фашистка партия. И ако пак замажем, следващата стъпка ще е силна фашистка партия и разстрели на политици.
В нормалните държави лидерите не си позволяват да пренебрегват интересите на избирателите. Те реагират при всяка най-малка промяна в тях. Правят го дори когато изборите са далеч. Защото ясно осъзнават, че една демокрация може да функционира добре само когато има някакъв минимум съвпадане на интересите на избиратели и избирани. Политиците могат дори да жертват властта в името на този принцип. Типичен пример има сега в Германия, където канцлерът иска предсрочни избори, които знае, че ще загуби. Той има мнозинство и може да си изкара мандата. Но се отказва, защото твърде много рейтингът му се разминава с необходимия за управление на доверието.
При нас политиците се подиграват на народа. Те го грабят нагло и надменнно, чувствайки се сигурни до изборите. На самите избори му поднасят предрешен вот и се наговарят какво ще правят след това. Политиците изсмукват огромни ресурси за лично обогатяване във време, в което стотици хиляди хора са на ръба на оцеляването. Подобна ситуация не може да не роди крайни идеологии. И политиците трябва да са благодарни на сравнително умерения националист Волен Сидеров, че обра негативния вот и ги спаси от някой истински ненормалник. Но могат да са сигурни, че вече е родено следващото поколение фанатици. И то ще получи своя шанс, ако поне част от ресурсите, предназначени за крадене, не се пренасочат към гражданите.
Има една поговорка: „Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни”. Добре е лидерите ни да се поизлекуват от корупцията, покварата и възприемането на държавата като частна собственост. Защото иначе един ден ще загубят тази собственост, заедно с нещо много по-ценно...

Добри Божилов
26.06.2007 г.

Re: Ползите от малката фашистка партия (Резултат: 1)
от vladi57 Изпрати съобщение
Добри, тази път съм фундаментално несъгласен с тебе! Въобще не мога да приема тезата за полезността на "малката фашистка партия".

1. Тези ... м-м-м... нека ги нарека странни хора нямат нищо общо с фашизма, под каквато и да било форма. Това се шепа хитреци, подпомогнати от определени кръгове, създадени само с цел да "откраднат" малко гласове от тук и там, но на практика излезли от контрол. Имам сериозни опасения, че най-работещата коалиция в новия парламент може да се окаже точно БСП-Атака...

2. Това, като че ли са първите избори, на които българите наистина представиха своите виждания за България. Точно заради това, Атака получи 22 депутати - по отношение на демократичност, толерантност, отговорност и култура, със сигурност имаме мнго, ама много дълъг път да вървиме! В същност, Атака получи целия "мутроподобен" вот. Не на самите мутри - те гласуват (ако, въобще) с друг цвят. Атака получи вотът на всички, които смятат, че верният начин за уреждане на делата е дебелата тояга!

3. Има ли още някой, който не вярва в разрушителната сила на Костов? Резултата в дясно е само и единствено негова "заслуга"!

Самото присъствие на Атака с 22 души в парламента не е болка за умиране - те лесно могат да изпаднат в изолация, ако в парламента са влезли отговорни хора. Но дали ще е така, бъдещето ще покаже.
enigma

Re: "Атака"- не осъществява ли състава на чл.162 Н

Мнениеот Гост » 26 Юни 2005, 20:08

Maggie написа:Ще ви бъда благодарна колеги, ако вземете темата на сериозно, а не като евтино постизборно негодувание, по-скоро става дума за сериозно възмущение. Казвам възмущение, защтото не ми става понятно как българина за пореден път доказва истинността на Бисмарковите думи, които поради клишираността им, ще се въздържа да цитирам, но мисля, че всички се досещате за какво говоря!
Та по въпроса, всеки има правото да упражнява дадените му по Конституция политически права, но, питам аз, трябва ли да става това, чрез открито проповядване на расизъм и популистки идеи и в тази връзка как смятате, не е ли осъществен в случая състава на чл. 162 НК в частта му "проповядване" на расистка вражда и омраза??? :twisted:

Здравейте!
Въпреки че не съм член на вашата гилдия, бих искал да изкажа мнението си по въпроса. С интерес следях изборите и смятам че те са важни за бъдещето развите на България. Сравнително на скоро се заинтересувах от Атака, но съм съгласен с програмата им и с мнението на В. Сидеров изказано в някои от статиите публикувани на страницата. Много пъти съм се чувствал засегнат и възмутен от псевдо "толерантноста" към малцинствата която държавни органи подстрекават. Аз гласувах за Атака и смятам че съм постъпил правилно, защото в българсия парламент има нужда от партия която да защитава българщината и да пречи на управляващите партии да хвърлят пясък в очите на народа, и накрая да се показват като герои. Не виждам каде виждате расизъм и омраза в програмата на Атака. По склонен съм да твърдя, че ДПС проповядват расизъм и се опитват да разделят България. Аз, както и други(те) гласували за Атака не изпитвам омраза нито към турци, нито към цигани. Въпреки че по някога В. Сидеров се държи крайно арогантно, аз виждам остра нужда за една партия от този тип в българския парламент. Относно ДПС, някой смята ли че тя не е основана на етническа основа (Чл.11 ал.4)? Искрено се надявам Атака да не загърбят ценностите с които събраха гласоподаватели, което е редовно явление за всички останали.
Гост

Мнениеот ipon » 26 Юни 2005, 21:02

Атака е една партия ,която изразява чувствата на на няколко стотин хиляди Българи!Странно,защо критикарите на Атака мълчаха години наред относно безобразията на яявяно анатибългарските изстъпления на редица продажници инсталирани в коридорите на властта.Тези същите мълчаха и когато Доган и ибрикчиите му се гавреха и гаврят с наши светини,нагло възхваляваха и възхваляват терористите убийци на жени и деца и вместо да са някъде по остров Белене продажни твари ги типосаха в парламента и висшата и местна власт.Това предложете на обсъждане и е ли е наказателно отговорно,оставете Атака тя тепърва ще доказва себе си и се надявам,че скоро ще стане основна политическа сила .
ipon
Потребител

Мнениеот gega » 26 Юни 2005, 21:36

Абре, хора, осъзнайте се, с ядното отрицание на шепа псуващи и недоволни патриотари държава не се изгражда! Не забравяте в кое време живеем! Не в началото на 20, а в началото на 21 век! МИСЛЕТЕ за бъдещите последици, макар това да е твърде трудно занятие, за някои!!!!!!!!!
gega
Потребител

Мнениеот stavrev » 26 Юни 2005, 21:54

gega написа:Абре, хора, осъзнайте се, с ядното отрицание на шепа псуващи и недоволни патриотари държава не се изгражда!
Много си прав.Но да предположим,че се осъзнаем.Какво ще видим?Едно няма нищо. Ето за това хората гласуваха за Атака
Не забравяте в кое време живеем! Не в началото на 20, а в началото на 21 век! МИСЛЕТЕ за бъдещите последици, макар това да е твърде трудно занятие, за някои!!!!!!!!!

Аз лично искам да мислим като французите и хорандците.На тях май хич не им пукаше в кое време живеят.Пукаше им единствено за собствените им интереси. Ето това е национализъм!
stavrev
Потребител

Мнениеот yavor7 » 26 Юни 2005, 21:56

За пореден път бт народа в България показа колко е безотговорен, лекомислен и колко е лесно да бъде заблуден от шепа психично болни, крещящи популисти. За съжаление продължава лумпенизираноето на обикновените хора, които за пореден път ще бъдат излъгани от тези псевдопатриоти. Най-лошото от всичко е че заради тях и тяхната глупост (меко казано) ще страдаме всички ние. Само погледнете "лицата" на атака видимо ненормалния, имитиращ Хитлер Болен Сидеров, изгоненият отвсякъде бивщ агент на ДС П. Берон, най големият политически измекяр Румен Вденичаров - как изведнъж точно тези неуспели хора станаха най-големите патриоти на България- странно нали? Не е патриот човек , който мрази другите, а който обича България, а не себе си, както е в случая на нашите "герои" .
yavor7

Мнениеот Гост » 26 Юни 2005, 22:06

мимоза написа:Брата и аз мисля че това е вторият Жоржи, а на политическата сцена такива клоуни не ни трябват ............Когато прочетох тяхната програмна схема се чудех да плача или да се смея.............:( http://www.atakabg.com

Срамота за гилдията си ти . Научи се да мислиш с главата си когато четеш нещо. Много си повлиан от чужди коментари за Атака , а трябва да погледнеш обективно и не предубедено.
Гост

Мнениеот gega » 26 Юни 2005, 22:06

И как защитиха своите интереси, като гласуваха против приемането на Европейската конституция! И каква е връзката между гласуването на свободен народ и вот за пръкнали се шовинисти-комунисти!
gega
Потребител

Мнениеот enigma » 26 Юни 2005, 22:15

Мога да добавя, че в програмата на "Атака" има точки като: повишаване съставът на армията, задължително религиозно образование от първи клас (ама на коя религия - аз избирам една таитянска, която ти казва, че няма грехове и всички отиват накрая на острова на Костенурката с по 10 божествени девици от мъжки или женски пол - в завидимост от предпочитанията - под ръка - може ли!?), повече участие на православната църква в политиката, политика на изолационизъм в областта на икономиката (или както го наричат: "самодостатъчност") и още какво ли не. Да не дава господ!!!

От друга страна - сценарият, по който се появи "Атака" да ви припомня на нещо от близкото минало отпреди 4 години. И да припомня като идея за "Новото време"? И нека да се замислим откъде дойдоха парите и организацията на тази "партия", съставена от явни аутсайдери. Целият "лай" дали са фашисти или не, е за да се отклони вниманието от този проблем.

Според мен те отхапаха яко гласове от баницата на БСП и наливат вида в мелницата на НДСВ. Тоест - нищо не се променя - управляват си пак двете партии, без болните генералски мозъци в БСП да имат превес на икономическата сцена. Болен Сидеров е бушон и не го разбира. Точните отговори ще научим като се види, кой образува правителство и в каква коалция, както и като почнат да дърпат депутати от "Атака".

Та да изчакаме.
enigma

Мнениеот gega » 26 Юни 2005, 22:38

Да, това, което казваш, е логичен сценарии! Но ми се струва, че е твърде "смекчено", за да е истина, като гледам кои "муцуни" са в тази позорна коалиция и тяхната риторика, макар че всияка тяхна дума и действие сякаш цитат от зле научен монолог от бързо скалъпена пиеска от типа "Комунист за бой се стяга"! Най-голямата беда за този народ ще настане, ако обществото се радикализира! Толкоз ли не можахме да изчакаме още две години! Това е знак за т. нар. "класически" партии да се борят не само за тясно партийни интереси и за своя пай, но и за благосъстоянието на хората.
В настоящия случай като че ли коалицията между БСП и НДСВ е най-удачна, без участието на ДПС, макар че това ще е повод за противопоставяне на етническа основа. Но тогава ще се разбере дали ДПС е превъзмогнала своята етническа същност. Но не ми се вярва ДПС да изпадне от "широката коалиция", при все че предварително бяха уговорили с БСП коалиционното правителство! Изборните резултати леко ги затрудниха! но да видим! Само моля Ви, колеги, да не драматизираме появата на тези новоизлюпени комунисчета-шовинишчета! Хората ги разбраха още след първата им "пресконференция"!
gega
Потребител

Мнениеот enigma » 26 Юни 2005, 23:01

А, те самите не знаят на кой свят са!? Петър Берон - обиколи света, че и учен стана с парите на нацията и на ДС. Болен Сидеров изчезна от СДС като се оказа, че може да му разсекретят досието. Малеее, едни родолюбци!?

И аз мисля, че БСП и НДСВ без ДПС ще е що годе приемливо. Те си бяха и досега, като изключим, че заради простотията и манията за виличие на някои "десни" лидери там беше и Доган. Но, да поживеем, да видим.
enigma

Мнениеот Гост » 26 Юни 2005, 23:18

Anonymous написа:
мимоза написа:Брата и аз мисля че това е вторият Жоржи, а на политическата сцена такива клоуни не ни трябват ............Когато прочетох тяхната програмна схема се чудех да плача или да се смея.............:( http://www.atakabg.com

Срамота за гилдията си ти . Научи се да мислиш с главата си когато четеш нещо. Много си повлиан от чужди коментари за Атака , а трябва да погледнеш обективно и не предубедено.

Абе Гост ти как разбра , че не мисля с главата?????????????? Заради такива патриотично настроени, заблудени личности като теб , допуснахме Атака да влезе в парламента. Явно ти трябва да мислиш когато четеш редовете , защото ако беше го направил щеше да разбереш на колко грешен път си :twisted: Хайде Патриоте да видим до къде ще издържите................ Или сте поредният мираж за българския народ.........
Гост

Мнениеот stavrev » 26 Юни 2005, 23:35

gega написа:И как защитиха своите интереси, като гласуваха против приемането на Европейската конституция!

Питай ги тях.Европейците не искат глобализация, при която мюсолмани и негри да навлизат в уредените им държави. Специално французите гласуваха срещу влизането на Турция в ЕС, което с новата конституция щеше да се реши без референдум. Проучванията показват,че там хората предпочитат бели християни имигранти,т.е. предпочитат те да си избират слугите, а не някой друг да им ги натирва.

И каква е връзката между гласуването на свободен народ и вот за пръкнали се шовинисти-комунисти!

Има.И двата случая са проява на национализъм,само че при нас се дава доверие на комуняги криещи се зад национализма. Но като поглледнеш ,цялата политическа власт се държи от такива мимикриращи комуняги. Няма значение,че тия извън Атака са по-рафинирани като лицемери или по-добри политици. И те в началото не бяха кой знае каква приятна картинка за гледане.
stavrev
Потребител

Атака

Мнениеот lvasileva » 27 Юни 2005, 09:20

И аз смятам, че е важно да се разбере кой финансира това уродливо изчадие. БСП не е единствения възможен вариант, въпреки че като че ли е най- логичен. В речника на Атака се използват изрази познати от не чак - толкова далечното минало и използвани от личности, част от които вече са забравени /пр. отец Гелеменов или Петър Гогов/, но друга част от тях са и в настоящия парламент. Жалко, че в толкова важен за България момент има българи, които повярваха в откровено екстремистки лозунги без да си зададат въпроса дали зад тях има нещо друго освен злоба, дали е възможно изпълнението на която и да е точка от програмата на Атака и как точно ще стане и най - вече на кого е необходимо това.
lvasileva
Нов потребител

Мнениеот 136 » 27 Юни 2005, 11:28

gega написа:Какво повече да говорим, най-яростните комунисти ще се озовят с осъдителна присъда току преди да влезем в ЕС.

Нима? И кой пък точно политик до сега е млезнал в затвора?
Т. Живков си умря от естествена смърт, а пък Костов пак си е депутат.
136

Мнениеот stavrev » 27 Юни 2005, 11:30

gega написа:Апелът ми бе - бъдете по спокойни, разсъждавайте трезво, а не емоционално!

Ами да.Разсъждавай и ти без емоции.Какво е фашисткото или шовинисткото на програмата на Атака? Нямам предвид ръководството на тази формация. Игнорирай ги. Та кое е фашисткото?Конкретно.Това за българската земя,ли?Или за българския език? Кое?Напиши го!
Иван правилно написа,че това е национализъм.Вижда се че именно такъв национализъм е много разпространен в Европа.Е, искаме ли да сме европейци или някакви интернационални мекотели?

Гега, и ти си жертва.Не осъзнаваш ли?Само че от другата страна, не от "фашистката".
stavrev
Потребител

Мнениеот 136 » 27 Юни 2005, 11:55

:oops: Атака сякаш се очакваше. Въпросът тук е дали наистина са толкова луди или просот целта беше да влезнат в парламента заради благинките?
136

Следваща

Назад към Общи дискусии