- Дата и час: 04 Дек 2024, 22:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БИСЕР ОТ САЙТА НА РДВР- ВАРНА
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
98 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
БИСЕР ОТ САЙТА НА РДВР- ВАРНА
No. 196
Име: plamena
От: varna
EMAIL: papii@mail.bg
WEB:
Дата: 07.2.2005 г. 19:41:50
ВЪПРОС: Dobur den , bih iskala da me informirate dali e vuzmojno fizi4esko lice, da e kriminalno proqveno-a da nqma snimka v dosieto si?Osven tova me interesuva dali e vuzmojno dadeno lice -koeto e pulnoletno i vmenqemo nikoga da ne si e izkarvalo dokumenti za samoli4nost-i ako e taka (toest ako tova e vuzmojno)moje li da mu se naloji nakazanie li6avane ot svoboda?!? Blagodarq Vi predvaritelno!!!
ОТГОВОР: tova, kakvo sadarja edno dosie ne e predmet na obsajdane ot gravdansko lice, kakvoto ste vie, oswen tova 'li6avane ot svoboda'e miarka za neotklonenie, koqto se nalaga ot sad, a ne ot policia.
13:44:50 / 01.4.2005 г.
Име: plamena
От: varna
EMAIL: papii@mail.bg
WEB:
Дата: 07.2.2005 г. 19:41:50
ВЪПРОС: Dobur den , bih iskala da me informirate dali e vuzmojno fizi4esko lice, da e kriminalno proqveno-a da nqma snimka v dosieto si?Osven tova me interesuva dali e vuzmojno dadeno lice -koeto e pulnoletno i vmenqemo nikoga da ne si e izkarvalo dokumenti za samoli4nost-i ako e taka (toest ako tova e vuzmojno)moje li da mu se naloji nakazanie li6avane ot svoboda?!? Blagodarq Vi predvaritelno!!!
ОТГОВОР: tova, kakvo sadarja edno dosie ne e predmet na obsajdane ot gravdansko lice, kakvoto ste vie, oswen tova 'li6avane ot svoboda'e miarka za neotklonenie, koqto se nalaga ot sad, a ne ot policia.
13:44:50 / 01.4.2005 г.
- 11111
Re: БИСЕР ОТ САЙТА НА РДВР- ВАРНА
Мярката за неотклонение и досието е едно на ръка.:) Питам се, ако този сайт е наистина на РДВР, как така отговарят на шльокавица, вместо на български език..:)
- Kali.
Да , така си е:
No. 186
Име: Илия Йорданов Илиев
От: Варна
EMAIL:
WEB:
Дата: 20.1.2005 г. 18:01:41
ВЪПРОС: Изтича ми валидността на международния паспорт и пак трябва да се разправям с вас.Интересува ме 1,Ще мога ли едновременно да сменя паспорта,шофьорската книжка и личната карта както преди 5 години или ще обикалям града за всеки от тях поотделно? 2,Какви документи трябва да нося за подмяната освен старите документи?Медицинско за шофьорската книжка?Свидетелство за съдимост за паспорта?Колко снимки?
ОТГОВОР: ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ РАЗПРАВЯТЕ, КАТО НАЧАЛО ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ В РПУ НА ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТА ЖИВЕЕТЕ , ИЛИ НА ТЕЛ. 614 285
12:04:35 / 28.3.2005 г.
No. 186
Име: Илия Йорданов Илиев
От: Варна
EMAIL:
WEB:
Дата: 20.1.2005 г. 18:01:41
ВЪПРОС: Изтича ми валидността на международния паспорт и пак трябва да се разправям с вас.Интересува ме 1,Ще мога ли едновременно да сменя паспорта,шофьорската книжка и личната карта както преди 5 години или ще обикалям града за всеки от тях поотделно? 2,Какви документи трябва да нося за подмяната освен старите документи?Медицинско за шофьорската книжка?Свидетелство за съдимост за паспорта?Колко снимки?
ОТГОВОР: ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ РАЗПРАВЯТЕ, КАТО НАЧАЛО ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ В РПУ НА ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТА ЖИВЕЕТЕ , ИЛИ НА ТЕЛ. 614 285
12:04:35 / 28.3.2005 г.
- nikilex
- Потребител
Това са кретени, недоумявам, как може така да отговарят...
-
scribtor - Потребител
--------------------------------------------------------------------------------
Какво е неизбежна отбрана
- Неизбежната отбрана не е престъпно деяние според чл. 12 от Наказателния кодекс.
- Всеки може да противодейства на нападение в условията на неизбежна отбрана
- Ти можеш физически да защитиш своите интереси, да реагираш на опастността веднага, без да призоваваш органите на реда и сигурността.
- Това обаче не изключва намесата на сили на МВР, ако се окажат нажлизо. Както и задължителното съдействие от страна на другите граждани.
- Средтсвата за защита винаги трябва да съответстват на нападението.
- Не си превишил пределите на наеизбежната отбрана:
ако се дължи на уплаха или смущение;
ако нападението е от две или повече лица;
ако нападателя е въоражен;
ако е извършено проникване с насилие или взлом в жилище;
ако нападението е в моторно, въздухоплавателно или водно превозно средство или подвижен железопътен състав;
ако си нападната нощем;
ако нападението неможе да бъде отблъснатао по друг начин.
- Не забравяй все пак, че ако си превишил правата си в момент ба самозащита, носиш наказателна отговорност.
- Не можеш да се позовеш на неизбежна отбрана, ако нападението не е започнало или е завършило, или съществува само във вображението ти.
Какво е неизбежна отбрана
- Неизбежната отбрана не е престъпно деяние според чл. 12 от Наказателния кодекс.
- Всеки може да противодейства на нападение в условията на неизбежна отбрана
- Ти можеш физически да защитиш своите интереси, да реагираш на опастността веднага, без да призоваваш органите на реда и сигурността.
- Това обаче не изключва намесата на сили на МВР, ако се окажат нажлизо. Както и задължителното съдействие от страна на другите граждани.
- Средтсвата за защита винаги трябва да съответстват на нападението.
- Не си превишил пределите на наеизбежната отбрана:
ако се дължи на уплаха или смущение;
ако нападението е от две или повече лица;
ако нападателя е въоражен;
ако е извършено проникване с насилие или взлом в жилище;
ако нападението е в моторно, въздухоплавателно или водно превозно средство или подвижен железопътен състав;
ако си нападната нощем;
ако нападението неможе да бъде отблъснатао по друг начин.
- Не забравяй все пак, че ако си превишил правата си в момент ба самозащита, носиш наказателна отговорност.
- Не можеш да се позовеш на неизбежна отбрана, ако нападението не е започнало или е завършило, или съществува само във вображението ти.
- nikilex
- Потребител
Това провокация ли е?
Аз мисля, че на конкретен въпрос, следва да се отговори конкретно.
Докато не започнем да си ценим времето и да комуникираме нормално, обслужването ще "куца".
Ами ако няма човек, който да се занимава с отговорите на гражданите, защо е тази рубрика и изобщо интернет - за "по- лесно"- нека хората се разкарват, а за "по- евтино"- да звънят по тлефоните от чужбина....................
Мен лично два пъти ме връщаха дакато си взема международния паспорт - единия път имали празник /8-ми март???/ и не работили след обед - без да е обявен официален празник, а втория път - ...пак празнуваха/професионален празник???/, но тоя път беше сутринта; Иначе са много любезни и винаги ти казват "добър ден",...... та взех си го на третия път. Може би когато се ходи, хората трябва първо да звънят по телефона и да питат дали случайно днес се работи, макар че презумпцията е, че празниците са официално определени.......
Е, ти как мислиш?...........
Аз мисля, че на конкретен въпрос, следва да се отговори конкретно.
Докато не започнем да си ценим времето и да комуникираме нормално, обслужването ще "куца".
Ами ако няма човек, който да се занимава с отговорите на гражданите, защо е тази рубрика и изобщо интернет - за "по- лесно"- нека хората се разкарват, а за "по- евтино"- да звънят по тлефоните от чужбина....................
Мен лично два пъти ме връщаха дакато си взема международния паспорт - единия път имали празник /8-ми март???/ и не работили след обед - без да е обявен официален празник, а втория път - ...пак празнуваха/професионален празник???/, но тоя път беше сутринта; Иначе са много любезни и винаги ти казват "добър ден",...... та взех си го на третия път. Може би когато се ходи, хората трябва първо да звънят по телефона и да питат дали случайно днес се работи, макар че презумпцията е, че празниците са официално определени.......
Е, ти как мислиш?...........
-
scribtor - Потребител
сериозно?
нямат ли поне студенти-юристи, които да им преглеждат писанията, преди да ги пускат???
нямат ли поне студенти-юристи, които да им преглеждат писанията, преди да ги пускат???
- слави
цЯЛАТА СИСТЕМА НА МВР Е ОБЪРКАНА ИЗЦЯЛО.От доста време телевизионната
звезда Б.Борисов говори че си чистят къщата , обаче няма никъкъв ефект.
В гр. Шумен полицаите си въртят частен бизнес/един гледа свине - Александров/,
друг кара крадена кола /Н - 31 - 41 АК /, всичко това е обществена тайна.
Правоимащите по цял ден стоят по кафетата , и като ги питаш какво правят,
отговорят че "правят снимка " на криминалния контингент.Като се качат на 15год.
ВМВ - та мислят че са стигнали върха на своето еснавско развитие.Не го ли вижда
всичко това плешивия пожарникар!!!!!!
звезда Б.Борисов говори че си чистят къщата , обаче няма никъкъв ефект.
- поли
цЯЛАТА СИСТЕМА НА МВР Е ОБЪРКАНА ИЗЦЯЛО.От доста време телевизионната
звезда Б.Борисов говори че си чистят къщата , обаче няма никакъв ефект.
звезда Б.Борисов говори че си чистят къщата , обаче няма никакъв ефект.
- поли
Докато в МВР е трудно да се назначават полицаи с висше образование, а чистачка в училище може да бъде назначена с висше образование, ще е пълно с простаци, защото ако не беше така, то поне по-малко щяха да бъдат невежите.
- без значение
По отношение на цитирания от nikilex диалог в Интернет - каквото повикало, такова се обадило. Гражданинът започва с това, че му предстои да се разправя с тях. Съветват го да започне да се разправя и го упътват за процедурата за разправията. Какво толкова! Просто му влизат в стила с чувство за хумор.
- Mindo2
Да бе вярно, ... ама аз пък как не се бях сетил до сега............
Mindo2, ти ми отвори очите за смисът на живота "с чувство за хумор" :))))))
/граничество с елементарна некомпетентност и/или с простащина/простотия/
Mindo2, ти ми отвори очите за смисът на живота "с чувство за хумор" :))))))
/граничество с елементарна некомпетентност и/или с простащина/простотия/
- nikilex
- Потребител
Какво се чудите,бе хора.Този там дето е сложен да отговаря на въпросите ви е назначен по роднинска линия,за да взима някой лев човечеца.А това,че не разбира нищо е на втори план.Плюс това за да ви отговори на въпроса вероятно той е питал някой друг,който е още по-некомпетентен.
- 22222
Kakva e politikata pri nazna4avane na doznateli kam MBR? Edni se iaviavat na test za inteligentnost, a drugi ne sa i 4uvali, no se iaviavat na porednia izpit za uridi4eska podgotovka. Nai-interesnoto e, 4e proveriavat lica, koito imat uridi4esko obrazovanie i im zaiaviavat, 4e ne im proveriavat diplomite. Ami kakvo pravite be priateli? Ami tezi zavarenite kam doznatelskia aparat s vsiakakvo drugo obrazovanie, no ne i uridi4esko da ne bi da sa po-kompetentni? Moje li da si zavar6il s uspe6no polojeni darjavni izpiti, kakto i uspe6no polojen praktiko-teoriti4eski izpit pred Ministerstvoto na pravosadieto da ne moje da se prebori za edno doznatelsko miasto? Tova prosto e sme6no.
- Кака Сиса
Кака Сиса написа:
> Kakva e politikata pri nazna4avane na doznateli kam MBR? Edni
> se iaviavat na test za inteligentnost, a drugi ne sa i 4uvali,
> no se iaviavat na porednia izpit za uridi4eska podgotovka.
> Nai-interesnoto e, 4e proveriavat lica, koito imat uridi4esko
> obrazovanie i im zaiaviavat, 4e ne im proveriavat diplomite.
> Ami kakvo pravite be priateli? Ami tezi zavarenite kam
> doznatelskia aparat s vsiakakvo drugo obrazovanie, no ne i
> uridi4esko da ne bi da sa po-kompetentni? Moje li da si
> zavar6il s uspe6no polojeni darjavni izpiti, kakto i uspe6no
> polojen praktiko-teoriti4eski izpit pred Ministerstvoto na
> pravosadieto da ne moje da se prebori za edno doznatelsko
> miasto? Tova prosto e sme6no.
> Kakva e politikata pri nazna4avane na doznateli kam MBR? Edni
> se iaviavat na test za inteligentnost, a drugi ne sa i 4uvali,
> no se iaviavat na porednia izpit za uridi4eska podgotovka.
> Nai-interesnoto e, 4e proveriavat lica, koito imat uridi4esko
> obrazovanie i im zaiaviavat, 4e ne im proveriavat diplomite.
> Ami kakvo pravite be priateli? Ami tezi zavarenite kam
> doznatelskia aparat s vsiakakvo drugo obrazovanie, no ne i
> uridi4esko da ne bi da sa po-kompetentni? Moje li da si
> zavar6il s uspe6no polojeni darjavni izpiti, kakto i uspe6no
> polojen praktiko-teoriti4eski izpit pred Ministerstvoto na
> pravosadieto da ne moje da se prebori za edno doznatelsko
> miasto? Tova prosto e sme6no.
- Кака Сиса
Този, дето списва страничката на РДВР - Варна, да не мислите че някой му проверява дълбокомислените писания? Не ви ли прави впечатление, че по всеки един зададен въпрос се отговаря приблизително, или направо се казва " ... прочетете си еди - кой си закон...", или "... обадете се наеди - кой си телефон...". Явно длъжността, която се заема от така добре и всестранно подготвеният по всички въпроси служител е някаква нова, свързана със прозрачността в работата на полицията и свързана с евроинтеграцията.
- Dineffff
98 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|