начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Топлофикация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Топлофикация

Мнениеот Alf » 28 Яну 2004, 11:34

Получих съобщение от топлофикация, че ще заведат изп.дело.Платил съм вчера повече от половината от която имах да плащам, но останалата част ще я платя след срока който са ми определии.Какви ще бъдат последствията след като все пак съм изчистил една част от задълженията си?
Alf

Re: Топлофикация

Мнениеот Alf » 28 Яну 2004, 13:22

Няма ли кой да ми отговори
Alf

Мнениеот bgjurist » 28 Яну 2004, 13:40

Ами, следва да платите остатъка от сумата ведно с лихвите.
bgjurist
Потребител

Мнениеот donna2 » 28 Яну 2004, 13:45

ще те осъдят за остатъка от сумата ,ливата върху нея ,деловодните разноски и юрисконсултско нъзнаграждение
след това ако не си платил ще си извадят изпълнителен лист и ще образуват изпълнително дело ,сега идва най интересното не зная с какво разполагаш ,но единственото ти жилище е несеквестируемо ,за движимото то и там не всичко могат да ти вземат в деня на описа криеш компютър ,телевизор и т.н. е има и нещо друго вещите ти може да са стари и да не се продадат ,някой ги описват но аз въобще не си правя труда да искам опис на такива /примерно телевизор от осемдесетте години /,ако имаш банкови сметки трябва да искат информация от банката -това става със съдебно удостоверение / закрий сметките /,че току виж ги запорират като обезпечеие още по време на делото. Ако имаш автомобил информация за него ще получат от данъчното, сега идва ред на работната заплата -върху нея може да се наложи запор по време на изпълнителното дело -НОИ имат писмо с което изрично е забранено даване на информация на съдия изпълнителя /щото не бил упоменат изрично в еди кой си член от КСО си и сега чакат ВАС да се произнесе по въпроса/,обаче ако тия са по-умни още по време на делото ще се снабдят със удостоверение от съда издадено от съдия/на него НОИ дава информация и ще те хванат къде работиш и ще наложат по-късно запора .
Това последното е голяма смешка имам длъжници които не притежават секвестируемо имущество и не зная къде работят ,а от НОИ ми излязоха с това писмо и с аргумент че са администратор на лични данни .Предполагам ,че не участваш въвъ търговски дружества защото там могат да ти запорират дяла .

това е в най-кратки линии
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 28 Яну 2004, 13:47

аз не прочетох всичко ти вече си осъден така ли ,в тоя случай важи това което ти написах за съдебното изпълнение
по изпълнителното дело дължиш разноски
donna2
Потребител

Мнениеот Mistik » 28 Яну 2004, 13:51

Имало ли е дело по което да си осъден и въз основа на чието решение те ще си извадят изп. лист или все още не е водено дело?
Mistik

Мнениеот Alf » 28 Яну 2004, 15:53

Благодаря Ви за информацията, но Вие наистина не четете. Не съм осъден. Получих съобщение, че ще заведат изп.дело, но след като получих платих някаква част от дължимите суми (повече от половината) и ще ми останат да платя още около 150 лв. с новата сметка. За информация - нямам банкови сметки, нямам МПС, едиственото което могат да вземат е телевизора. А бе тия са луди има хора които дължат милиони, седнали да ми завеждат дело изп.дело за 450лв. И не че аз никога няма да ги платя, просто така ми се наложи. А вие как ми описвате, че толкова лесно става - да може би за Топлофикация, Енерго и др. държавни кожодери. А ако някой ми дължи на мен пари и разполагам с документ (запис на заповед) надали ще си взема някога парите, ако чакам съдия - изпълнителя да ми ги събере.
Alf

Мнениеот Alf » 28 Яну 2004, 16:01

Извинявайте donna2, Вие къде работите? Е, знам, че няма да ми отговорите.Вие наистина ли си мислите, че аз бъкам от банкови сметки участвам в дружества и др.подобни , обаче не искам да си плащам парното.Аз Ви пиша защото съм се притеснил, че срока преди срока който са ми дали няма да мога да си изчистя сметките.Не знам дали си струва Топлофикация да завежда изп.дело за 150лв.
Alf

Мнениеот donna » 28 Яну 2004, 16:30

изпълнително дело се завежда чак след като си осъден с влязло в сила осъдително решение или ти не си разбрал или те са глупаци да ти напишат такова нещо
значи първо трябва да те осъдят второ да си извадят изпълнителен лист и трето да образуват изпълнително дело
donna
Старши потребител

Мнениеот donna2 » 28 Яну 2004, 16:35

обяснила съм ти какво могат да направят и срещу какво могат да насочат изпълнение , отговора ми е изчерпателен не ме интересува вашето имушество вие си направете сметка
но за да образуват изпълнително дело първо ви осъждат второ вадят изпълнителен лист и трето подават молба за образуване на изп. дело
donna2
Потребител

Мнениеот bgjurist » 28 Яну 2004, 16:49

Колежке, съгласно чл.109, ал.3-ЗЕЕЕ, "Топлофикация" може да се снабди направо с изпълнителен лист. Не е много редно, но с тази норма се преклудират основното право на справедлив съдебен порцес.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Alf » 28 Яну 2004, 18:45

Все пак Ви благодаря.Днес разбрах, че още много хора са получили такива писма, но инфото е от вестник, по тяхни дани още около 70 000, така че много още хора ще се притеснят, като мен.
Alf

Мнениеот donna2 » 28 Яну 2004, 19:03

съда образува частно гражданско дело и чак след това издава изпълнителен лист /единственото което не мога да освободена ли е топлофикация от ДТ мисля че не е и едва ли ще тръгне да вади стотици изпълнителни листи /
donna2
Потребител

Мнениеот marsidi » 28 Яну 2004, 19:16

Мисля, че Топлофикация са освободени от ДТ, поне аз такъв спомен имам. И искам да Ви кажа, че 2000г., си събраха парите от нас доста бързо, поради простата причина, че трябваше да пътуваме за чужбина(става въпрос за дружество). Всеки път когато трябва да извадя удостоверение за липса за на заведени изпълнителни дела, всеки път ми излиза номера на това дело, в службата ми казват, че всеки път е коригирано, бях му научила дори номера на изус и като излезе направо правех справка при кои съдия изпълнител е било и колко отдавна е платено.
marsidi
Потребител

Мнениеот didkata » 29 Яну 2004, 01:21

Alf,ako dulji6 samo 150 lv. ne se trevoji tolkova.Na moi poznati,dulja6ti mnogo pove4e ,ot toplofikacia im obiasniha,4e smetkata im triabva da padne pod 500 lv. za da ne gi zaka4at s preduprejdenia za prinuditelno izpulnenie.Su6to taka te biaha poiskali razsro4eno pla6tane na zaduljeniata si s motiv,4e sa finansovo zatrudneni,bolna maika ili ne6to podobno .Poiskai i ti razsro4vane s takuv motiv i niama6 nikakuv problem,ne previ6i6 li 500lv.Uspeh!
didkata
Младши потребител

Мнениеот kiara » 29 Яну 2004, 09:13

Здравейте на всички.
Топлофикация всяка година по едно и също време започват да изпращат такива писма, за да постреснат некоректните платци. Същото правят доста други държавни и общински учреждения, както и търговски дружества. Обикновено след получаване на такова писмо хората се стряскат и плащат поне част от сметката, останалата остава да виси - до следващо писмо - успокойте се на мен ми пращат от няколко години, защото все закъснявам с вноските - и в момента дължа за минала година, но все още никой не е дошъл да описва. Освен това има хора с къде, къде по- големи суми за плащане от вашите 150 лв. Не смятам , че трябва да се притеснявате.
kiara
Младши потребител

Мнениеот Anira » 29 Яну 2004, 10:26

Г-н Alf, аз съм в същото положение. Дължах на топлофикация 1300 лв. главница и също ката вас получих писмо , че ще бъде заведено дело с/у мен. Към момента дължа 200лв. , дело още не е заведено. Това трябваше да се случи през месец 12.2003г. Затова искам да Ви оспокоя. Въпреки юридическите съвети които получавате, все пак живеем в България и съдебната ни система е доказано неефективна.
Anira

Мнениеот Alf » 29 Яну 2004, 13:00

Много благодаря на всички. Щях да се побъркам от притеснение.Въпреки, че знам това се прави най-вече за сплашване, но все пак когато държавата има да си взима пари, и то от обикновени хора като мен. Искам някои да осъди Топлофикация.Искам да Ви кажа, че има разлика м/у лихвата която са ми написа на бележката и лихвата която е по бележките които пристигат всеки месец събрани те дават по различна цифра.Аз искам също да попитам нормално ли е да полащаш по 84 лв. парно за 50 кв.м. - за месец декември?
Alf

Мнениеот държавни такси » 29 Яну 2004, 14:21

Доколкото знам Топлофикация не са освободени от държавни такси - всеки месец оставят за обработка в ДСК купища вносни бележки, всяка от които със сума 5 лева и основание - за образуване на изпълнително дело.
държавни такси

Мнениеот kiara » 29 Яну 2004, 14:28

Начисляването на сумите при вас не става ли след отчитане на топломерите на вдеки радиатор?! За това следва да се обърнете към фирмата, която ви ги е отчитала , а преди това монтирала.
kiara
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии