начало

Пламен Иванов получи нов мандат начело на Бюрото за контрол на СРС Пламен Иванов получи нов мандат начело на Бюрото за контрол на СРС

Забава на решение на Административен съд

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забава на решение на Административен съд

Мнениеот nora72 » 07 Май 2025, 16:12

Редно ли е Административен съд да бави решението си в продължение на 3 месеца.
nora72
Нов потребител

Re: Забава на решение на Административен съд

Мнениеот nikodim77 » 07 Май 2025, 22:01

Здравейте,
Въпросът Ви е по-скоро риторичен...
Не, не е редно! То и много други случващи се неща в родната съдебна система не са редни, ама нейсе...
nikodim77
Активен потребител

Re: Забава на решение на Административен съд

Мнениеот nora72 » 09 Май 2025, 11:23

nikodim77 написа:Здравейте,
Въпросът Ви е по-скоро риторичен...
Не, не е редно! То и много други случващи се неща в родната съдебна система не са редни, ама нейсе...

Отново благодаря за отговора. И за мен не е нормално толкова дълго да се чака за решение и то по елементарен казус, кой предполагам най вероятно ще е прецедент. Опасявам се, че ако пусна жалба за забава, може да разгневя съдията и той да издаде решение което да не е в моя полза. От друга страна не знам дали има някакви срокове относно произнасянето на съда с решение, освен който е едномесечният по закон в кой съда трябва да излезе с решение. Малко е объркано, но вярвам ме разбирате.
nora72
Нов потребител

Назад към Административно право