Здравейте,
Предлага ми се цщл партерен етаж от сграда (строена 80-те години), който включва според нотариалния акт:
- входна площадка
- входно фоайе
- коридор
- стълбище
- асансьор
- портиерна
- телефонна централа
- склад
- три броя работни помещения
- приемна и санитарен възел,
заедно с прилежащите към него идеални части от общите части на сградата и правото на строеж върху терена в който е изградена сградата.
На кадастралната карта етажа е посочен като едно цяло - един правоъгълник без разделения за отделните помещения.
Въпроса ми е кои елементи от гореизброените автоматично се числят към общите части и защо въобще влизат в площта която се предлага? Очевидно няма как да притежавам асансьора и асансьорната шахта, както и входната площадка пред асансьора? Какво е задължението ми за осигуряване на достъп до стълбище - например метри ширина на коридор?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имот включва входна площадка, фоайе, портиерна, коридор
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имот включва входна площадка, фоайе, портиерна, коридор
Чл. 38. При сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът, основите, външните стени, вътрешните разделителни стени между отделните части, вътрешните носещи стени, колоните, трегерите, плочите, гредоредите, стълбите, площадките, покривите, стените между таванските и избените помещения на отделните собственици, комините, външните входни врати на сградата и вратите към общи тавански и избени помещения, главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби, асансьорите, водосточните тръби, жилището на портиера и всичко друго, което по естеството си или по предназначение служи за общо ползуване.
Закон за собствеността
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Щом има нотариален акт, значи е Ваша собственост, сега - очевидно няма как да блокирате входа - а и не вярвам да го направите.
Аз не виждам полза от това да владеете едно стълбище, но щом Ви го продават - взимайте го.
Аз не виждам полза от това да владеете едно стълбище, но щом Ви го продават - взимайте го.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Според чл. 38 горе "жилището на портиера" е в общите части. Какво би станало ако някой от сградата предяви претенция в съда, че съм присвоил жилището на портиера и намери в общината оригиналните скици на сградата в които се вижда ясно обособено такова помещение?
- dimitar_dimitrov
- Младши потребител
ivan_lawyer написа:Щом има нотариален акт, значи е Ваша собственост, сега - очевидно няма как да блокирате входа - а и не вярвам да го направите.
Продавам 500 дка. „мъгла в Балкана“ - ще купите ли?
И аз не виждам полза от празни приказки, но често си ги позволявам. Лаф да става!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
…не виждам полза от празни приказки, но често си ги позволявам. Лаф да става!
Разгеле! И форумният трол да признае, че често си позволява празни приказки!!!
Направо да се преклоня пред това просветление, признание.., и пу-пу, да доведе до реалното оттегляне на празнопишещия от това място!
- nikodim77
- Активен потребител
И все пак кое определя какво е обща част и кое не? Няма скици, а само един правоъгълник от акадастъра описващ етажа.
- dimitar_dimitrov
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|