начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Някога допускал ли е ВКС до касация едно и също дело 2 пъти?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Някога допускал ли е ВКС до касация едно и също дело 2 пъти?

Мнениеот xaoc1973 » 23 Яну 2018, 21:29

Спорим с колеги, та ми стана любопитно и питам дали някога в досегашната си история ВКС е допускал до касация едно и също трудово дело два пъти?
Тоест - районен съд, окръжен съд, ВКС - допуска и после в открито заседание връща на окръжен съд, окръжен съд, ВКС - допуска и решава по същество.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Re: Някога допускал ли е ВКС до касация едно и също дело 2 п

Мнениеот Melly » 24 Яну 2018, 12:15

xaoc1973 написа:Спорим с колеги, та ми стана любопитно и питам дали някога в досегашната си история ВКС е допускал до касация едно и също трудово дело два пъти?
Тоест - районен съд, окръжен съд, ВКС - допуска и после в открито заседание връща на окръжен съд, окръжен съд, ВКС - допуска и решава по същество.

Не съзирам да са изложени двете тези, от които се е породил "спора".
Извън горното, прочетете си чл.295 ГПК и отговорът на въпроса ще се "появи немедлено" във вашите главици.

П.П. Доколкото ми е известно, магистратите от всички нива имат задължението да спазват конкретно разписани в нормативните актове правила - материалноправни и процесуалноправни в случаите, когато са надлежно сезирани да разрешат гражданскоправен спор. Та така ....
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Някога допускал ли е ВКС до касация едно и също дело 2 п

Мнениеот svettoslav » 24 Яну 2018, 12:49

xaoc1973 написа:Спорим с колеги, та ми стана любопитно и питам дали някога в досегашната си история ВКС е допускал до касация едно и също трудово дело два пъти?

То самото връщане на каквото и да е гражданско дело е изключение. Обикновено се дават задължителни предписания от ВКС при връщането. Трябва да не са спазени, че да имаш основание за допускане пак или да има има някакви други нови гафове.
Възможно е по някое гражданско да е имало подобно развитие.Но това е 1:10000
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право