начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

НАП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАП

Мнениеот i_pavlov » 11 Юли 2017, 12:28

Здравейте, имам следният въпрос:
Съставена е глоба по фиш от ГД" Национална полиция" в размер на 50 лева. Изпращането на преписката за принудително събиране в ТД на НАП представлява ли действие по принудително изпълнение и прекъсва ли давностния срок ?
Благодаря :)
i_pavlov
Младши потребител

Re: НАП

Мнениеот katerinakuch » 11 Юли 2017, 14:09

Не мисля.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот i_pavlov » 12 Юли 2017, 10:20

katerinakuch написа:Не мисля.

Смятам да обжалвам действието на публичен изпълнител по реда на чл.266 ал.1 от ДОПК, за отказ да прекрати събирането на публичното вземане посочено по-горе с аргумента, че давността по чл.82 ал.1 от ЗАНН е прекъсната с действията по изпращане за принудително събиране към ТД на НАП.
Мотивът ми е, че смятам, че тези действия по изпращането са техничеки по своя характер и администрират изпълнителното основание. Те не са насочени пряко към наказания и не са предприети спрямо мен за изпълнение на наказанието. Именно за това не съм уведомен надлежно, а също така публичният изпълнител няма основания да съставя протоколи в съответствие с разпоредбите на чл.226 ал.1 от ДОПК.
Ако Ви хрумва нещо, което мога да добавя, моля да споделите :)
i_pavlov
Младши потребител

Мнениеот bobi9 » 12 Юли 2017, 14:20

Преди да обжалвате по 266, трябва да обжалвате по 145, щото иначе жалбата ше е недопустима. И нещо не ви разбирам мотивите. Не е ли във ваша полза точно обратното, давността да не е прекъсната, че да може да изтече? :shock:
bobi9
Потребител

Мнениеот i_pavlov » 14 Юли 2017, 18:42

bobi9 написа:Преди да обжалвате по 266, трябва да обжалвате по 145, щото иначе жалбата ше е недопустима. И нещо не ви разбирам мотивите. Не е ли във ваша полза точно обратното, давността да не е прекъсната, че да може да изтече? :shock:

Здравейте и на Вас.
Подадох възражение, с което исках да погасят публично вземане поради изтекла погасителна давност. В отговор, чрез разпореждане на ПИ получих отказ да се погаси изхождайки, че погасителната давност не е изтекла, защото е прекъсната от действието по изпращане на преписката за принудително събиране.
Смятам да обжалвам разпореждането на ПИ с аргумент, че това не е конкретно действие по принудително изпълнение на задължението и няма как чрез него да се прекъсне давността. Действията по изпращане на преписката са технически по своя характер и администратират самото изпълнително основание. Те не са насочени към наказание и не са предприети спрямо мен за изпълнение на наказание. Именно за това не съм уведомен надлежно, а също така ПИ, не е съставил протоколи в съответствие с разпоредбите на чл.226 ал.1 от ДОПК. В изпълнение на правомощията си, според цитираната норма на кодекса, ПИ издава постановления и разпореждания, а за всяко предприето и извършено действие съставя протокол, в който се отбелязват датата и мястото на съставянето му, предприетите действия, направените искания, постъпилите суми и направените разноски. Неизпълнението на тази разпоредба показва липсата на действия, с които би могло да се прекъсне давността. / Именно това е част от текса по жалбата ми, която смятам да подам в понеделник/. И тъй като вече обжалвам действие на публичния изпълнител би трябвало жалбата да е подадена на основание по чл.266 ал.1 от ДОПК. Такива са и указанията в разпореждането ....
i_pavlov
Младши потребител

Мнениеот bobi9 » 16 Юли 2017, 22:53

Слушайте ме какво ви казвам. Жалбата адресирайте до директора на НАП.
bobi9
Потребител

Назад към Административно право