начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Запор и НОИ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор и НОИ

Мнениеот lexbggg » 28 Май 2017, 20:07

Здравейте,
във фирмата в която работят имам наложен запор върху заплата. Известно време съм в болничен и си следя състоянието на болничния във страницата на НОИ по ЕГН и ПИК. И видях, че ми е променена банковата сметка и е посочена тази на частния съдебен изпълнител! Нормално ли е това ? Имат ли право и мога ли да го променя ?
Благодаря!
lexbggg
Нов потребител

Re: Запор и НОИ

Мнениеот katerinakuch » 29 Май 2017, 20:38

Не, не би следвало без Ваше съгласие да се променя банковата Ви сметка и да се посочва тази на ЧСИ.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 30 Май 2017, 13:54

Хм, няма как да са ви променили служебно сметката в НОИ, посочвайки тази на ЧСИ. Бъркате някъде.

Идете при ЧСИ с едно удостоверение от НОИ, че по декларираната ВАША банкова сметка постъпват суми - обезщетения от НОИ (несеквестируеми при опр. условия). ЧСИ трябва да вдигне запора за сумите до размера на тези обезщетения (майчинство, болнични и др.).
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот lexbggg » 30 Май 2017, 16:56

Според мен от счетоводството са се объркали. Тъй като явно в системата им, стоят две банкови сметки, една моя и тази на ЧСИ и са объркали и са посочили другата . . . така става като няма комуникация . . .

От ЧСИ са наложили сам озапор на заплатата, нищо друго. Питах в НОИ, тази банкова сметка е предоставена от работодател, като пак казвам, явно по погрешка. Говорил съм да я актуализират.
lexbggg
Нов потребител

Назад към Трудово право