начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Mogat li fondaciite da imat 4lenove?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Mogat li fondaciite da imat 4lenove?

Мнениеот ANEEI » 18 Апр 2005, 13:37

Zdraveite!
Imam nujda ot pomo6t otnosno promeni v u4reditelniq akt na moqta fondaciq (AZ SAM I U4REDITEL I UPRAVITEL). Fondaciqta e registrirana v 4astna polza kato edinstveniqt i organ e upravitelqt. Sega oba4e mi se nalaga da prerabotq u4reditelniq akt taka, 4e da moga da imam 4lenove- tova vazmojno li e kato se ima predvid opisanoto v 4len 35 al. 2 ot ZULNC (Когато учредителният акт предвижда повече от един орган, правилата за общото събрание и управителния съвет на сдружение се прилагат съответно и за другите органи.)? A vazmojno li e Upravitelqt da izbira koi 4lenove da vlqzat v ob6toto sabranie? A ako dnes izmenq u4reditelniqt akt i vednaga priema 4lenove bez vse o6te sadat po sedali6te na fondaciqta da e izdal sydebno re6enie za vpisvane na promenite, tova 4lenstvo zakonno i v sila li 6te bade kam dne6na data?
Blagodarq predvaritelno stra6no mnogo na vsi4ki i vi pojelavam lek i polzotvoren den!!! :-)
ANEEI

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 16:12

Фондацията няма членове, за разлика от сдружението
Гост

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 16:44

не знам кой не ходил на лекции колега, фондацията е едно имущество, което се управлява и е учебникарски пример за юридическо лице без членствен състав, може да си направите справка в лекционния курс по Гпажданско право от ІІ курс
Гост

Мнениеот йоанна » 11 Авг 2005, 15:32

категорично НЕ
йоанна

Грешка в превода...:-)

Мнениеот stefan67 » 25 Авг 2005, 14:17

Не бъркайте понятията - "член на фондация" с "член на управителен съвет" и "член на общото събрание"... А на първоначално питащата - след провеждане на общото събрание на фондациата и изготвяне на съответния протокол,членовете на управителния съвет са избрани,но са единственно легитимни след санкция на съда. Вие като учредител на неправителственна организация в частна полза, бихте ногли,да си запазите изключителното право за вземане на решения.Успех!
stefan67
Младши потребител

Назад към Общи дискусии