Здравейте,
ще разкажа накратко моят случай. Работих в продължение на 2 години в една фирма, където се разболявах постоянно от отворени прозорци през зимата и климатици през лятото. Говорих многократно с управлението и не направиха нищо по въпроса, освен да ме подмятат от едно място в офиса на друго, където условията на труд бяха абсолютно същите - постоянни течения (от климатик или отворени прозорци). Търся адвокат, който вярва че можем да осъдим този работодател. Също съвети. Като доказателства, че съм се разболяла на работното място имам прегледи при лекари и свидетел - колега, който може да потвърди, че теченията бяха нон-стоп и никой не правеше нищо по въпроса. Други свидетели са роднините ми, които знаят че съм с постоянни възпаления на нерви от двете страни на врата, със зверски главоболия и отпадналост. Един въпрос - това че вече не работя там от 7-8 месеца, пречи ли ми да ги осъдя? Увреждането ми е трайно. Дори след толкова месеци в които вече не работя там възпалението продължава, болките в главата и врата също, схваща ми се врата, раменете, и дори лицето. Целия ми живот е повлиян от това, защото всяко минимално течение или простуда предизвиква нов пристъп на всичките симптоми. Мисля, че заслужават съд. Моля дайте съвет и ако има адвокати в този форум и искат да ме представят, моля свържете се! Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 08:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съд за работодател, за дългосрочно увреждане на здравето
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съд за работодател, за дългосрочно увреждане на здравето
A аз мисля, че малко сте попревтасала с иска. Такива неща се искат след надлежно снабдяване с медицински документи (актуални са по около 6 месеца максимум) и след отправени от ваша страна ПИСМЕНИ искания до работодателя да промени условията ви на труд, защото ви причиняват болестни състояния.
Без писмено начало на доказателствата, каузата ви е умряла и в случай, че заведете дело, само ще ви осъдят да им платите едни разноски за техния адвокат + останалите харчове по делото (експертизи и т.н.).
Не ви съветвам да се съдите на това основание ако нямате някакви писмени доказателства + поне двама свидетели от колегите, които ежедневно са били с вас.
Без писмено начало на доказателствата, каузата ви е умряла и в случай, че заведете дело, само ще ви осъдят да им платите едни разноски за техния адвокат + останалите харчове по делото (експертизи и т.н.).
Не ви съветвам да се съдите на това основание ако нямате някакви писмени доказателства + поне двама свидетели от колегите, които ежедневно са били с вас.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|