начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблем с връщане на продукт, закупен онлайн

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с връщане на продукт, закупен онлайн

Мнениеот lendor » 30 Май 2016, 11:13

Здравейте,

Надявам се, че съм пуснал темата в точния раздел.

Какъв е казусът: приятелката ми си купува рокля през фейсбук страница, доставката се извършва чрез куриер X. При доставката приятелката ми установява, че роклята е съвсем различен цвят и иска да я върне. Куриерът отказва да я върне, въпреки, че е договорено с търговеца право на връщане след преглеждане на продукта.

Търговецът предлага да я замени, но се оказва, че цветът, който първоначално е договорен не е наличен и в крайна сметка приятелката ми решава да си иска парите обратно. За целта търговецът изисква да се изпрати обратно отново с куриер X. Тъй като липсва близък офис на въпросния куриер, приятелката ми изпраща стоката обратно с куриер Y.

Малко след това, търговецът съобщава, че нямало как да върнат парите, защото пратката е пусната с друг куриер. Също така я информират, че нямало кой да вземе пратката от въпросния куриер Y.

Въпросът ми е какво може да се направи в този случай и какви мерки могат да бъдат предприети срещу този търговец.

Надявам се да получа компетентно мнение.

Благодаря предварително на отзовалите се!
lendor
Нов потребител

Назад към Търговско право