начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 16 Май 2016, 12:22

Здравейте, бих искала компетентно мнение относно прилагането на Наредбата за командировки извън страната. Казусът е следния - бях изпратена в командировка в страна от европейския съюз, като работодателят ми ми преведе авансово дневни пари на база 50евро на ден. Сега обаче, след като се върнах, искат да им се отчета с касови бележки и да върна всички пари, които не съм изхарчила (например - ако съм изхарчила 10евро за определен ден, трябва да върна 40).
Според моето разбиране на наредбата (но аз не съм юрист) има минимални дневни за съответната страна , определени в Приложение 2 (в случая 35евро) които се плащат безвъзмездно от работодателя на работника - дали ще ги харчи, как и за какво, си зависи напълно от работника.
Може ли някой запознат с материята да потвърди разбирането ми? Фирмата ни е за пръв път в България и по принцип си прилагат тяхна вътрешна политика за командировъчните, но ми се струва, че е в разрез с българското законодателство.
Благодаря предварително!
lilkata1234
Нов потребител

Re: Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 16 Май 2016, 16:26

Едно допълнение - току-що говорих с ЧР на фирмата, казаха ми че големите корпорации имали право да не се съобразят с тази Наредба и да прилагат собствени политики по отношение на командировъчните. Според тях, в закона се предвиждала такава възможност. Това вярно ли е?
lilkata1234
Нов потребител

Re: Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 17 Май 2016, 12:43

104 преглеждания на темата и нито един отговор - сериозно ли никой не знае!?!
lilkata1234
Нов потребител

Назад към Трудово право