начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Софийска вода - 10 годишно задължение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Софийска вода - 10 годишно задължение

Мнениеот mmmladenov » 21 Апр 2016, 07:05

Здравейте,
Преди 11 години си купих апартамента, но така и не смених партидата на водата.
Сметките идват на името на стария собственик, който от 15 години живее в чужбина.
Днес ми звъннаха от Софийска вода с предложение, да отида с акта за собственост, да си сменя партидата и да си нося пари за 30% от задължението. То възлиза на около 3300 лева.
Попитах за давност, но ударих на греда. С топлофикация си оправих сметките, по този начин, но Водата не обсъждат ,този вариант.
Моля ,за съвет относно бъдещи действия или бездействия от моя страна!
Благодаря!
mmmladenov
Нов потребител

Re: Софийска вода - 10 годишно задължение

Мнениеот katerinakuch » 22 Апр 2016, 16:16

Редно е да смените партидата. А вземането на ВИК е периодично плащане по смисъла на чл.111 б."в" от ЗЗД и за него също се прилага тригодишната погасителна давност.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Софийска вода - 10 годишно задължение

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Апр 2016, 17:21

Предложете на ВиК да отпишат остарелите вноски, да направят нещата така, че да са удобни за Вас и така.
Каква е тази наглост - елате на място. Нали са мобилни времена. Ще им ги пратите по пощата някак. Ма те утре ще поискат да им донесете и препис от друг акт. Е сега топлофикация я осъдихме за тази работа - бяла магия, честна и сега ги вкарах в логически парадокс. Целунаха така сериозно плочника, че няма накъде. Това е положението.
Индианците са казали - претрепи този чайник, удари го в земята, преди да е станал на голям локомотив и да ни пречи на лова на бизони в прерията.
Допуснахме монополите много близо до себе си. Един малък жокер - чрез адвокат направете една превантивна частична кампания срещу ВиК.
Това ако ми го направят на мен, ще направя точно това - моментално осъждане да престанат да ме тормозят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Административно право