начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Административна глоба-излизане в чужбина

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Административна глоба-излизане в чужбина

Мнениеот dogue » 08 Мар 2016, 13:50

Здравейте,

През 2011 година бях заловен с 1,003( едно цяло и нула нула три )грама марихуана, заради което месец по-късно, заради чисто съдебно минало бях осъден административно да платя 1000 лв глоба.Глобата не е платена изцяло, с изключение на 100 лв, които платих в началото.Съдията ме увери, че, когато си изваждам свидетелство за съдимост ще пише "неосъждан", така и беше- в края на 2015 г си извадих такова без проблем.До този момент нямам никакви други провинения.След по малко от 2 месеца, живот, здраве и късмет ще заминавам да работя в чужбина.
Въпросът ми е: Ще имам ли проблеми на летището, ще ме върнат ли заради неплатената глоба?Важно е да знам, тъй като съм подписал договор за работа и, ако се налага ще трябва да намеря начин да платя тези 900 лв.

Благодаря Ви предварително и лек ден на всички.
dogue
Нов потребител

Re: Административна глоба-излизане в чужбина

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Мар 2016, 16:41

Няма проблем вече - от десетина години няма тежест да се излиза в чужбина заради парични вземания. Вече наказателно може да се ограничи. Но за задължения за пари - не.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Административна глоба-излизане в чужбина

Мнениеот courage » 12 Мар 2016, 10:52

Съветвам те да не цакаш държавата, когато е проявила милост към теб и си плати глобичката. Доста годинки са изминали, а ти се сети, само когато имаш интерес. Не искам да ставам назидателен и да ти обяснявам защо по този начин затваряш кръга и се налага да търсиш работа в чужбина , а държавата ни е разкапана от тарикатлъци. Както и да е, няма да имаш проблем 8)
courage
Младши потребител

Назад към Административно право