Zdraveite!
Az sam studentka po pravo 3ta godina.Sledvam v Germania.Predi tova ne sam sledvala v Bulgaria.Dokolkoto znam,nemskite diplomi se priznavat kato zavar6eno vis6e juridi4esko obrazovanie v Bulgaria.Zaradi semeistvoto mi mnogo mi se iska da jiveq v Bulgaria.Zatova naposledak mnogo me valnuva vaprosat kakva e vazmojnostta mi za rabota v Bulgaria i pri kakvo zapla6tane.Davam si smetka, 4e moje bi 6te mi se naloji da se samoobrazovam po bg pravo.
Mnogo 6te se radvam nqkoi da mi pi6e,ako ima ideq po vaprosa.
blagodarq
- Дата и час: 04 Дек 2024, 21:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
studentka v Germania
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: studentka v Germania
Az ti bih kazal, pyrvo da probva6 da ostane6 v Germaniq i EU, a BG da ti e rezerven variant. V BG ne6tata sa mnogo zle. 500 evro minava za dobra zaplata. Za vis4ko ti trqbvat vryzki. Korupciqta e navsqkyde. Ikonomikata ne raboti (ostavi gi tiq prikazki za rastezh 5.7%. Tova ne e ni6to, kato ima se predvid kakvo e systoqnieto na BG ikonomikata. Taq ikonomika ne mozhe da syzdade rabota, dori za zavyr6va6tite v BG. Nivoto na BG biznesa e mnogo nisko.)
Razbiram te, 4e kato si se otkysnala ot BG dejstvitelnostta. Malko idealizira6 obstanovkata v BG, no povervaj mi v BG nema golemi vyzmozhnosti za iuristi, koito raz4itat na sebe si i na znaniqta si. Bedno e v BG!
Sys zdrave i uspeh,
M
Razbiram te, 4e kato si se otkysnala ot BG dejstvitelnostta. Malko idealizira6 obstanovkata v BG, no povervaj mi v BG nema golemi vyzmozhnosti za iuristi, koito raz4itat na sebe si i na znaniqta si. Bedno e v BG!
Sys zdrave i uspeh,
M
- m
Pita6ta i az sledvam pravo v DE ve4e treta godina i sy6to taka vse pove4e se uverqvam,4e predpo4itam da se vyrna posle v Bg.Rabotata e naistina ne tam dokolko ti se priznava diplomata,tova ne trqbva da te pritesnqva,nai-malkoto za6toto sled 2007ma nqma da ima nikakyv problem s priznavaneto,sega mislq,4e pak nqma,no ne sym osobeno naqsno.a ve4e,4e 6te trqbva da se samoobrazova6 po bg pravo posle tova 6te si trqbva mi se struva da,no ne bi trqbvalo da e problem.Problemyt e naistina vyv vsi4ki drugi ne6ta,koito spomena predi6niqt pi6e6t.I ako 4ovek mu se otvori vyzmojnost v DE ne trqbva da q izpuska deistvitelno,dori samo za izvestno vreme da poraboti6 tuk,za opit,no tam e rabotata,4e tolkova lesno tuk ne ti se otvarq 6ans.Ako be6e tolkova lesno da se ostane tuk i da se nameri dobra rabota..no ne e.Az na tozi etap sym re6il,4e ako mi se otvori nqkakva vyzmojnost v DE,nai-malkoto 6te si pomislq,no celta mi 6te e da se vyrna v BG,ottam natatyk 6te vidim,qsno mi e,4e vsi4ko e borba i vryzki no i kysmet..koi znae,vajnoto e za men 4ovek da ima konkretni celi pred sebe si i da znae kakvo iska..
- J.F.K.
Имаш шанс разбира се, най малкото с добрия ти немски,
право на ЕС което там се учи на
доста по високо ниво, и т.н., все ще ти се
появи някаква възможност за реализация в БГ
право на ЕС което там се учи на
доста по високо ниво, и т.н., все ще ти се
появи някаква възможност за реализация в БГ
- b
napulno sum saglasen s kolegata. A za diplomite, avtomati4no priznavane njama i ste trjabva da durzish priravnitelni, po4ti sas sigurnost. Njama na4in. Ina4e spored mene vrustane nazad ako si doidete v BG. tuk nikoj ne go interesuva kade si zavurshil, a na koj si i kakvi sa ti vruzkite, za6to golemite pari i raboti se pravjat samo s vruzki i "preporuki"
Uspeh
Uspeh
- fdg
zdraveite,
i az mislja, ce diplomata shte se priznava (nali govorite za advokatskata pravosposobnost sled vtorija durjaven izpit v Germania?),
a imate li predstava kakvi sa uslovijata za javjavane na novija izpit (ot minaloto ljato, dokolkoto znam) za advokati v BG i dali nas (imam predvid zavurshilite v Germania samo s purvi durjaven izpit) sushto shte ni dopusnat?
PS: ce mnogo neshta stavat s vruzki, e jasno, i v Germania go ima tozi moment, no chak da sme bez nikakvi chansove......po-tochno tuk izglejda taka.b написа:
i az mislja, ce diplomata shte se priznava (nali govorite za advokatskata pravosposobnost sled vtorija durjaven izpit v Germania?),
a imate li predstava kakvi sa uslovijata za javjavane na novija izpit (ot minaloto ljato, dokolkoto znam) za advokati v BG i dali nas (imam predvid zavurshilite v Germania samo s purvi durjaven izpit) sushto shte ni dopusnat?
PS: ce mnogo neshta stavat s vruzki, e jasno, i v Germania go ima tozi moment, no chak da sme bez nikakvi chansove......po-tochno tuk izglejda taka.b написа:
- bez ime
драги колеги,
всяка диплома пилучена в чужбина задължително се легализира в България.С удоволствие приемам да Ви помагам,посочете е мейл или ай це кю
пишете ми на адрес : intellektmbmn@mail.bg r. или на ICQ 219040833
с поздрави: ipon/адвокат/
всяка диплома пилучена в чужбина задължително се легализира в България.С удоволствие приемам да Ви помагам,посочете е мейл или ай це кю
пишете ми на адрес : intellektmbmn@mail.bg r. или на ICQ 219040833
с поздрави: ipon/адвокат/
- ipon
- Потребител
MIslq,4e ni6to ne govori protiv tova diplomite da se priznavat,no pak kazvam sled 2007ma tova popravete me ,ako ne e taka,no ne bi trqbvalo izob6to da e problem.
Za usloviqta,bez ime, moje6 da pro4ete6 prosto zakona za advokaturata,v lex.bg pod zakoni 6te go nameri6.Ina4e az ne sym stignal o6te do dyrjavnite izpiti,no mise struva,4e si zaslujava da izkara6 i vtoriq dyrjaven izpit v de,nai-malkoto mejdu dvata dyrjavni izpita ima stajove,za razlika ot Bg,kydeto ve4e sa samo tri meseca,tuk te sa okolo dve godini,koeto e dosta vreme,no e polezno,a i dori se zapla6ta nqkakva minimalna suma.Kato ot tezi dve godini okolo 6 meseca sa predvideni za staj v advokatska kantora.ITaka ili ina4e ne sym ubeden,dali samo s pyrviq dyrjaven izpit 6te moje6 da pravi6 kakvoto i da bilo,pravosposoben iurist v Germaniq se stava samo sled uspe6no vzemane i na vtoriq dyrjaven. Za vryzkite taka e,ni6to novo ne otkrivame,no tuk pak kazvam makar i vryzkite da ne igraqt takava opredelq6ta rolq e vypreki tova o6te po-trudno moje bi..
Za usloviqta,bez ime, moje6 da pro4ete6 prosto zakona za advokaturata,v lex.bg pod zakoni 6te go nameri6.Ina4e az ne sym stignal o6te do dyrjavnite izpiti,no mise struva,4e si zaslujava da izkara6 i vtoriq dyrjaven izpit v de,nai-malkoto mejdu dvata dyrjavni izpita ima stajove,za razlika ot Bg,kydeto ve4e sa samo tri meseca,tuk te sa okolo dve godini,koeto e dosta vreme,no e polezno,a i dori se zapla6ta nqkakva minimalna suma.Kato ot tezi dve godini okolo 6 meseca sa predvideni za staj v advokatska kantora.ITaka ili ina4e ne sym ubeden,dali samo s pyrviq dyrjaven izpit 6te moje6 da pravi6 kakvoto i da bilo,pravosposoben iurist v Germaniq se stava samo sled uspe6no vzemane i na vtoriq dyrjaven. Za vryzkite taka e,ni6to novo ne otkrivame,no tuk pak kazvam makar i vryzkite da ne igraqt takava opredelq6ta rolq e vypreki tova o6te po-trudno moje bi..
- J.F.K.
Re: izpit za advokati v BG
Zdraveite otnovo,
JFK, spodeljam mnenieto ti napulno!
No vse pak me interesuva kakvo predstavljava izpita za advokati v BG i dali dopuskat bulgari, koito sa zavurshili pravo v chujbina (bez advokatska pravosposobnost)?
Shte se radvam, ako njakoi ima informazia za izpita?!
JFK, spodeljam mnenieto ti napulno!
No vse pak me interesuva kakvo predstavljava izpita za advokati v BG i dali dopuskat bulgari, koito sa zavurshili pravo v chujbina (bez advokatska pravosposobnost)?
Shte se radvam, ako njakoi ima informazia za izpita?!
- bez ime
ne se priznavat chujdi diplomi v BG, v tova otnoshenie sme edni ot ni zakostenelite, priravnjavaneto e slednoto - pochvash ot 1 kurs v universitete i ne durjish samo izpitite koito si durjal v chujbina, tupo e no e fakt Bulgarski diplomi v chujbina se priravnjavat mnogo po-leko.
- pjd
Da,ako nqkoi moje da dade pove4e info za izpita bi bilo hubavo.Ina4e,ako si pridobil ve4e advokatska pravosposobnost v 4ujbina,tuk trqbva da poloji6 priravnitelen izpit samo predpolagam,no ako ne si,kakto pita bez ime ,togava i na men mi e 4udno kak se procedira.pjd kazva,4e trqbva da po4ne6 ot 1vi semestyr,kurs po-to4no i da dyrji6 vsi4ki izpiti,koito ne si polojil v 4ujbina,tova veroqtno samo,ako ne si zavyr6il v 4ujbina,v smisyl,ako si zavyr6il semestrialno,no ne si dyrjal dyrjavnite izpiti tam,ina4e ne vijdam logika da si izdyrjal i dvata dyrjavni izpita i tuk pak da trqbva da po4ne6 ot na4alo..V zakona za advokaturata ina4e pi6e:
Чл. 4. (1) Всеки дееспособен български гражданин може да стане адвокат, ако отговаря на следните условия:
1. да има завършено висше юридическо образование;
2. да има придобита юридическа правоспособност;
3. да има най-малко две години юридически стаж;
4. да е положил предвидения в този закон изпит, освен в случаите на чл. 6, ал. 3;
5. да притежава необходимите нравствени и професионални качества за упражняване на адвокатската професия.
(2) Придобилият юридическа правоспособност, който няма две години юридически стаж, може да упражнява дейност като младши адвокат при условията на този закон.
Uslovieto e da ima pridobita iuridi4eska pravosposobnost,no pove4e podrobnosti,kato naprimer v Bg li trqbva samo da e pridobita,lipsvat..
A sega dokolkoto znam vseki grajdanin na strana 4lenka na ES,koito ima iuridi4eska pravosposobnost,pridobita v edna strana-4lenka na ES,moje da praktikuva vyv vsqka druga strana-4lenka na ES,izkliu4eniq ima mislq samo vyv Franciq,ako ne se lyja.
Mejdu drugoto tova za zapla6taneto e mnogo otnositelno struva mi se,vyv foruma e imalo dosta diskusii po vyprosa kakto zabelqzah.Taka e i v De,samostoqtelnite advokati,na4inae6ti i bez osobeno vryzki i kontakti,delovi imam predvid,v na4aloto edvam izkarvat po okolo 2000eur na mesec,dokato v srednite i golemite firmi cifrite proporcionalno syotvetno se poka4vat.Taka e veroqtno i v Bg,kolkoto po golqma firmata,tolkova po visoki zaplati,no i ot druga strana,4uval sym,4e dori i v nqkoi ot golemite kantori v Bg polu4ava6 kato novak malko pari i mnogo rabota..Ve4e kolko lesno se namira rabota v edna golqma kantora tova e drug vypros..
Чл. 4. (1) Всеки дееспособен български гражданин може да стане адвокат, ако отговаря на следните условия:
1. да има завършено висше юридическо образование;
2. да има придобита юридическа правоспособност;
3. да има най-малко две години юридически стаж;
4. да е положил предвидения в този закон изпит, освен в случаите на чл. 6, ал. 3;
5. да притежава необходимите нравствени и професионални качества за упражняване на адвокатската професия.
(2) Придобилият юридическа правоспособност, който няма две години юридически стаж, може да упражнява дейност като младши адвокат при условията на този закон.
Uslovieto e da ima pridobita iuridi4eska pravosposobnost,no pove4e podrobnosti,kato naprimer v Bg li trqbva samo da e pridobita,lipsvat..
A sega dokolkoto znam vseki grajdanin na strana 4lenka na ES,koito ima iuridi4eska pravosposobnost,pridobita v edna strana-4lenka na ES,moje da praktikuva vyv vsqka druga strana-4lenka na ES,izkliu4eniq ima mislq samo vyv Franciq,ako ne se lyja.
Mejdu drugoto tova za zapla6taneto e mnogo otnositelno struva mi se,vyv foruma e imalo dosta diskusii po vyprosa kakto zabelqzah.Taka e i v De,samostoqtelnite advokati,na4inae6ti i bez osobeno vryzki i kontakti,delovi imam predvid,v na4aloto edvam izkarvat po okolo 2000eur na mesec,dokato v srednite i golemite firmi cifrite proporcionalno syotvetno se poka4vat.Taka e veroqtno i v Bg,kolkoto po golqma firmata,tolkova po visoki zaplati,no i ot druga strana,4uval sym,4e dori i v nqkoi ot golemite kantori v Bg polu4ava6 kato novak malko pari i mnogo rabota..Ve4e kolko lesno se namira rabota v edna golqma kantora tova e drug vypros..
- J.F.K.
Re:studentka v Germania
Zdravei Pita6ta,az sam posledna godina v angliiska gimnaziq,no sled kraq na obrazovanieto si iskam da kandidatstvam v Germania.Interesno mi e v koi grad si ti i dali slu4aino ne bi mi dala site ne universiteta ti.Az imam nqkakva informaciq za nqkoi universiteti v Germania,no bi mi bilo interesno da mi dade6 informaciq i za tvoq.Mersi predvaritelno.
- Sissi
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|