начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Плномощно за управление на автомобил собственостна частно ли

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плномощно за управление на автомобил собственостна частно ли

Мнениеот nachinaestа » 02 Мар 2005, 18:55

Здравейте,
въпросът ми е следният:

Необходимо ли е да притежавам пълномощно за управленив на автомобил собственост на частно лице с което нямам роднинска връзка, но имам неговото съгласие?

Примерно приятелят ми предостаставя автомобила си за ползване и заминава в чужбина за неизвестен период. Нося ли някаква отговорност пред властите? Изключвам да го ползвам за незаконови цели.
nachinaestа

Re: Плномощно за управление на автомобил собственостна частн

Мнениеот shanan » 08 Мар 2005, 19:24

НЕПРЕМЕННО СИ НАПРАВИ ТАКОВА, АЗ НЕ СЪМ В ЮРИСТ, НО МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ СРЕЩНЕШ С МОИ КОЛЕГИ, НА ПЪТЯ ПРОВЕРЯВАЙКИ ТИ ДОКУМЕНТИТЕ КАТО ВОДАЧ НА МПС-ТО ИЛИ ПРИ ДРУГ НЕ МНОГО ПРИЯТЕН ПОВОД, НАПРИМЕР АКО ОТКРАДНАТ КОЛАТА, /ДА НЕ СТАВА/ ...СЪЩО АКО СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАЩАШ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ДА ПОЛУЧАВАШ СУМИ ПО ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ЩЕТИ...КАКВОТО И ДА Е ЩЕ ТИ ТРЯБВА. ТРЯБВА НЯКЪДЕ ДА ИМАШ ДАННИТЕ МУ, ЕГН, ПОСТОЯНЕН АДРЕС, № ЛК.nachinaestа написа:
shanan
Младши потребител

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 20:22

Да ! Ами ако някой от сектор"КАТ" ти поиска документите,какво ще обясниш?Как ще докажеш,че законно управляваш МПС,т.е.то ти е било предоставено? С една дума това негово съгласие,на частното лице ,с което нямате роднинска връзка е задължително да бъде писмено и с нотариална заверка на подписа му.
галина

Мнениеот protekta » 09 Мар 2005, 08:52

Непременно ще Ви трябва пълномощно, и то НЕ САМО ЗА УПРАВЛЕНИЕ /щом собственикът заминава за чужбина за неизвестен период/!!!!
protekta
Потребител

Назад към Общи дискусии