начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

POMOSHT!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

POMOSHT!

Мнениеот Antoaneta Atanasova » 15 Фев 2005, 13:07

Здравейте, имам нужда от помощ, казусът е много сложен и единственото доказателство най- вероятно ще се окаже едно пълномощно, за което още не знам дали съществува действително. Въпросът ми към вас, тъй като нямам юридическо образование е следния: трябва ли многократното пълномощно да е нотариално заверено? И какъв е срока на действие на еднократното?
Antoaneta Atanasova

Re: POMOSHT!

Мнениеот evgo » 15 Фев 2005, 13:33

Хем казусът е сложен, а нищо не казвате по него. По отношение на пълномощните следва да знаете, че най-общо могат да бъдат:
1.С оглед на действията:
- изрично пълномощно - за извършване на точно определено действие
- общо /т.нар. генерално пълномощно/ - за извършване на множество действия
2.С оглед на представителството пред институции:
- за извършване на съдопроизводствени действия, които не подлежат на нот.заверка.
- за извършване на действия пред определен или неопределен кръг лица, задължителено които следва да бъдат нот.заверени.
3.С оглед на срочност:
- с определен срок на валидност, посочен в самото пълномощно
- с неопределен срок - счита се, че щом срок на действие не е посочен, пълномощното е безсрочно /някои институции с вътрешни правила могат да определят срок на валидност.
Сега следва сама да си отговорите на въпроса.
evgo

Мнениеот галина » 15 Фев 2005, 13:58

Ами кажете нещо повече! За какво пълномощно става въпрос и за пред кого.Все пак ние не сме гадатели или врачки
галина

Мнениеот Антоанета Атанасова » 15 Фев 2005, 14:09

Ами всъщност и аз не съм наясно добре :-(
Става въпрос за документална измама, при която стока, която е трябвало да бъде получена от мен лично е предадена на друг човек и сега се оказва, че дължа пари и т.н.
Най- вероятно този друг човек си е направил фалшиво пълномощно от мое име и за съжаление това би било единственото доказателство в моя полза.
Антоанета Атанасова

Мнениеот галина » 15 Фев 2005, 18:05

Или вие нищо не знаете, или някой се опитва да ви рекетира.Нищо не може да се разбере от тези ваши редове.Все пак, явно въпросът е деликатен и сложен,затова СЕ ОБЪРНЕТЕ ЗА СЪВЕТ КЪМ АДВОКАТ, а не търсете само и единствено във форума разрешение на това. Дори и да има някакво решение,вие сама няма да може да се оправите,така че потърсете помощ. Може и да ми пишете на имейла.
галина

Мнениеот Kemi » 25 Фев 2005, 23:27

Ami za takiva dokumentalni izmami pri firmi pi6e6e i vuv vestnika.Kopie ot li4na karta ,smeniat snimkata i otivat pri notarius kato pravi generalno pulnomo6tno na drug 4ovek.Kazvat,4e li4nata karta e iziskvana niakude drugade i za tova ne mogat da ja donesat...i za da ne izpusne taksata za tazi procedura go praviat tova pulnomo6tno.Ot tam dokato se useti sobstvenika na firmata-mu izto4vat parite
Kemi

Назад към Общи дискусии