начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Неформален договор - проблем

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неформален договор - проблем

Мнениеот lubopiten7 » 12 Ное 2014, 17:00

Здравейте,
обръщам се с молба за предварителен съвет, преди да прибегна до услуги на адвокат, каквито най-вероятно ще са ми необходими. Става въпрос за следното:
Две лица, баща и син, контактуват с мен и им е необходимо извършването на услуга (изготвяне на доклад, който да послужи пред Банка за кандидатстване за кредит). Двамата имат 2 фирми, ООД на двамата, на което управител е бащата и ЕТ на сина. По настояване на бащата, последният иска да му издам ф-ра на ЕТ, за да минела като разход.
Докладът е получен, като при предаването му е предадена и ф-рата. Разбира се, както често се среща, услугата не е заплатена по банков път и до настоящия момент. Впоследствие се установява, че за кредит пред Банката е кандидатствало ООД-то и Докладът е използван за тази цел, като също така при предаването на хартия, върху ф-рата, издадена на ЕТ-то, се е подписал бащата, преиначавайки подписа на сина си ЕТ.
Въпросът ми аджеба... при условие, че ЕТ-то не е осчетоводило най-вероятно тази ф-ра, аз към кой да си насоча претенцията? Към ЕТ-то, на което е издадена ф-рата, или от ООД, което пък само се е ползвало от извършената услуга, но нито я е заявило, поискало или пък има някакви други доказателства.
lubopiten7
Нов потребител

Re: Неформален договор - проблем

Мнениеот ivanov_p » 12 Ное 2014, 18:14

За пръв път чувам съучастници да се съдят за разноски по престъплението!?!
ivanov_p
Активен потребител

Re: Неформален договор - проблем

Мнениеот lubopiten7 » 12 Ное 2014, 19:21

Нещо не разбрах?!
Мисълта ми е от кой е по-редно да си търся парите, от този, на който са ме накарали да издам ф-ра или този, който разбрах, че в последствие е използвал моя труд? В крайна сметка и кой да сезирам за това, че единият се е подписал с подписа на другия и как мога да го докажа това, че наистина се е случило, като няма други свидетели?
lubopiten7
Нов потребител

Назад към Търговско право