Моя позната си е закупила билет за Англия ,преди да е получила виза.Билета струва 650лева.Преди да го закупи три пъти е питала служителката ще може ли да върне билета ,ако не и дадат виза.Въпросната служителка й казала,че няма да има проблем за връщане на билета ,като единственото условие е познатата ми да заплати глоба 50 евро."Да ама Не",както казва П.Бочаров.След като получила отказ да й бъде издадена виза ,познатата ми отишла да върне билета,но там й отговорили,че неможе.
Какъв шанс има,ако си търси правата по съдебен ред ?Според мен -никакъв,но моля за Вашето мнение колеги.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Излъган клиент
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Излъган клиент
Според мен може, но трябва свидетел. Деликатно е защото имаме устен договор за покупко продажба на право за пътуване. Защото със закупения билет влизаме в друг договор за превоз. Ако върху билета нищо не пише, търсете свидетел и ходете на съд. Ако върху билета е изписан договора за превоз и той има нещо общо с отказа от пътуване обърнете се към превозвача и пак ходете на съд. Според мен имате шансове.
Не се разбира дали билета съществува като хартиен носител или може да е закупен по интернет. Тогава наистина ще имате проблем.
Не се разбира дали билета съществува като хартиен носител или може да е закупен по интернет. Тогава наистина ще имате проблем.
- Л. Илиев
Ne znam za kakav vid bilet stava vapros - samoleten ili avtobusen / po-veroiatno e samoleten/, no vsashtnost zavisi kolko dni predi poleta e reshila da varne bileta. Zashtoto moje pone da i se varne 4ast ot cenata na bileta togava. Vsiakavi drugi obstoiatelstva sa irrelevantni pri zakupuvane na bileta - visa, bolest, .. i t.n.Tova sas svidetel moje da se opita, no ne mislia, 4e she ima goliam rezultat. Ako e niamalo svidetel, riska ot zakupuvane na bilet e izcialo za klienta. Pove4eto kompanii imat zapisani obshtite uslovia na samia bilet. Pri zakupuvaneto na bileta na hartien nositel, triabva zadaljitelno da se pro4etat, pone parvia pat izcialo. Tam sa opisani usloviata pri koito bileta moje da bade varnat ili 4ast ot nego. Vsiakakvi drugi obstoiatelstva povliali pri zakupuvaneto, sa irrelevantni za tiah. Edinstvenia variant - docazvane na izmama sas svidetel e gobar, no mi se struva neubeditelen v slu4aia. Ima li izobshto svidetel?
- Solei
Свидетели има-двама.Билета също го има.Прочетох,че на него пише че клиента заедно с билета трябва да получи набор от забележки ,които представляват част от билета и съдържат "Условия на Договора" и друга важна информация.
Такъв набор клиентката не е получила.Билета е самолетен ,полета е за 18.12.2004г.,клиентката е поискала да го върне на 06.12.2004г. и оттогава вече 4-5 пъти и е отказвано.
Такъв набор клиентката не е получила.Билета е самолетен ,полета е за 18.12.2004г.,клиентката е поискала да го върне на 06.12.2004г. и оттогава вече 4-5 пъти и е отказвано.
- leader.poli
- Младши потребител
ами как ще докаже че и е отказвано и че тя изобщо е искала да върне билета -някаква молба , писмо с обратна разписка до лицето представляващо продавача на билета?!
че нещо варианта свидетели ... те могат да кажат че изобщо не са я виждали след продажбата на билета
че нещо варианта свидетели ... те могат да кажат че изобщо не са я виждали след продажбата на билета
- Anastassia Terzieva
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|