начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Параграф 22.Спешно!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Параграф 22.Спешно!

Мнениеот Стела Вълева » 13 Дек 2004, 22:53

Накратко, бях абонат на кабелна телевизия. Предплатих промоционален пакет и след неговото изтичане не поднових договора. Обаче кабелната телевизия е продължила да подава сигнал още 6 месеца. Няколко месеца по- късно получих писмо от кредитна институция,че те ще събират дълга на кабелната телевизия и дължа сума за 6 месеца с лихви.Обърнах се към офиса на телевизията и показах договора, който съм подписала и в който пише, че ако просроча с 30 дена плащането изключват сигнала. Предложих да доплатя за този месец щом не са разбрали, че няма да ползвам услугата им. Управителя пое ангажимент с това да приключи преписката. Няколко месеца по- късно получих ново писмо, че ако не доплатя останалата сума ще ме съдят. От кредитната институция ми казаха, че нямат писмен отказ от моя страна. Тъй като в договора не е фиксирана формата на отказване от договор, считам, че тъй като и до ден днешен не съм се отказала писмено могат да ми искат такси за 2 години?!?
Трябва да уточня, че аз съм едноличен търговец и съм пред теглене на кредит и ако ме съдят може да възпрепятстват фирмената ми дейност. От друга страна не съм съгласна, че щом те на своя отговорност и при явно неплащане от моя страна са подавали сигнал 6 месеца?!!, аз трябва да платя.
Още веднъж се обърнах към локалният офис от където ми казаха да подам жалба, а те ще я предадат на кредитната институция в която от своя страна ми отговориха, че не отговарят за основателността на вземанията, а само за събираемостта на таксите, както им ги е подала кабелната телевизия.
1. Следва ли да се обърна към прокуратурата за становище дали сумите са изискуеми?
2. Мога ли да съдя кабелната телевизия/управителя на локалният офис?/ за пропуснати ползи, ако ми откажат кредит заради дългове, които впоследствие се окажат неправомерно предявени?
Стела Вълева

Re: Параграф 22.Спешно!

Мнениеот лунатик » 14 Дек 2004, 08:59

Тази "кредитна" институция е от ония пръкнали се фирми които събират "дългове" с упражняване на психичиски тормоз. Платете си за този месец при оператора и толкоз. Теглете им ...... на "кредитната" институция и ги забравете (и ако трябва си изключете телефона, щото ще ви тормозят непрекъснато). Пък нека водят дела срещу вас.
Само си прегледайте договора, дали има някякакви други условия, освен онова с което при неплащане на 1 вноска се прекъсва подаването на сигнал. (например за автоматично продължаване на договора при определени условия).
лунатик

Назад към Общи дискусии