начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Tarsia rabota kato advokat

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Tarsia rabota kato advokat

Мнениеот ju » 20 Ное 2004, 16:48

Явно нивото, на което ме разбирате, е доста изопачено.

Защо един млад и все още неопитен адвокат да няма познати в съда, прокуратурата и др.? Какво лошо има в това да имаш поне двама- трима такива, към които да се обръщаш, ако ти трябва съвет?
Всичко може да се научи, никой не се ражда професор.
И защо трябва да го наричате това "корупция"?

С какво ще корумпирам аз моята позната Х от Районната прокуратура, ако отида и я попитам нещо, което не разбирам в момента?

Нямам нищо против това, че сте озлобен /а от системата, но не ми е ясно защо изписахте огромнейши отговор на моя коментар, след като дори не разбрахте за какво иде реч!
ju
Младши потребител

Мнениеот prosto_chovek » 20 Ное 2004, 17:10

Nito sym ozloben na sistemata, nito me interesuva.

Qd me e, che ste mlad 4ovek i razsyzhdavate taka. Syzhalqvam, 4e ne me razbirate. Az ni6to ne sym nari4al korupciia. Prosto se vyzhitih ot opredelenieto ti za 'vryzki i poznanstva'. 6te6e da mi e interesno da vidq opredelenieto ti za korupciq, zashto o4akvah neshto o6te po-inetersno.

Sydijte, prokurorite i sledovatelite ne trqbva nito da davat konsultacii na mladite advokati, nito da qdat i piqt sys starite advokati. Te trqbva da govorqt s motivite na svoite aktove.

No prava si, ne ti si vinovna ti, takava e sistemata, no tazi sistema e poro4na i ne raboti. Problemyt e, 4e niama kak da zaraboti, ako mladite, koito vlizat v tazi sistema razsyzhdavat kato teb.

Eto, ti dori ne razbirash kakvo losho ima v tova...
prosto_chovek

Re: nejurist

Мнениеот kafeto » 20 Ное 2004, 17:28

хахахахаха
kafeto
Потребител

Мнениеот seneka » 26 Ное 2004, 13:38

Магистратите, г-не, не са роботи-андроиди,които живеят на планетата Марс и пишат някакви абстрактни съдебни актове.Те са хора като всички нас и едни от нас.Според Вашата логика, ако имам познат или приятел магистрат трябва да го заобикалям от 10км, само защото един ден може да се явя пред него и да пледирам в защита на клиент. Мисля, че идеята не е магистратите да живеят като отшелници в един собствен измислен свят на правоприлагане, а напротив, контактите с тях( не и противозаконните, разбира се) са полезни и за адвокатите, и за съдиите, и за прокурорите, и за следователите, и за обществото като цяло. Идеята е когато решават човешките съдби в своите зали или кабинети да решават по ЗАКОН и СЪВЕСТ, а не по "некои" други съображения. Взаимната обмяна на опит и идеи за това как да се подобрява например нормативната база и правоприлагането е най-добрият начин да накараме нашите "велики" политици и законотворци да свършат нещо полезно за нацията.
Все пак в този форум съдиите например (ако има такива участници) не са изолирани от другите юристи в отделна графа с отделен вход и пароли.
А на колежката, успех! Борбата е безмилостно жестока, а пътят е труден ,но славен, но...поискай и ще ти се даде, търси и ще намериш...
seneka
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии