начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Много странен казус с наематели.

Казуси за недвижими имоти

Много странен казус с наематели.

Мнениеот dido_to » 18 Фев 2014, 19:56

Здравейте.
Имам следният проблем.
На 17. 02 подписах договор с наемател през агенция, оправихме финансовата част както се предполага, един наем и един наем депозит.
Наемателя получи ключ за имота както следва.Същия ден 17.02 наемателя ми се обади с неприятната новина, че няма да може да се нанесе защото спешно трябвал да замине за Англия за 7-8 месеца на стаж.
И сега аз съм получил един наем за периода 17.02 - 17.03 и един депозит, но реално 50% от наема е даден на агенцита тъйкато в договора е описано, че аз дължа тази комисионна.
В договора също е описано, че имота се напуска с едномесечно предизвестие,което не се случи.
Въпросът ми е сега е този депозит трябва ли да го връщам при полужение ,че не е спазена точка от договора.И фактически аз оставам с 50% от наема за един цял месец!
И да оставим настрана, че трябва и брава да сменям ,защото реално аз познавам наемателя от два дни!
Благодаря предварително!
dido_to
Нов потребител

Re: Много странен казус с наематели.

Мнениеот berbo » 07 Мар 2014, 21:49

по принцип не сте длъжен, ваше право е да задържите сумите.
ваше право е, ако желаете да върнете някаква част от тях, като си приспаднете разходите.
можете всичко да върнете или нищо. :) .
berbo
Младши потребител

Назад към Имотни казуси