начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

$$$ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ $$$

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

$$$ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ $$$

Мнениеот kafeto » 14 Окт 2004, 13:24

Според Вас, в какви граници варира средният месечен доход на един средностатистически адвокат по наказателни дела в София?!? Питам с надеждата да разсея съмненията си, че сериозни пари от Наказателно право в България вадят само и единствено няколко адвоката (ТОП10 или ТОП20 примерно). Ще кажете "Всичко си е до клиентелата!". Да, така е! Но все пак . . .?!? Смятам, че този въпрос би следвало да вълнува всички, пред които на дневен ред стои дилемата дали да се посветят на този най-магнетичен по своята същност правен отрасъл или да предпочетат комфорта и гарантирано по-голямата сигурност на Търговското, Данъчно, Банково или Вещно право например! Ще се радвам на активност от ваша страна!
kafeto
Потребител

Re: $$$ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ $$$

Мнениеот ippon » 14 Окт 2004, 18:30

ако под реализация рабирате само паричните постъпления,още от сега се подготвяйте за спекулативна дйност.Там се правят много пари,но и много се губят.
Там е нужен нюх,решителност,бързина на реакцията.Добрия адвокат-пеналист трябва да е: с широка обща култура,отличен психолог,с логическа мисъл,добър оратор,все качества ,които са необходими на оня който трябва да убеждава и то успешно.Тези качества в излишък е притежавал великия руски адвокат Плевако,не му е отстъпвал и Кони.Жалко ,че американизирането на света води и до профанизиране на нашата прекрасна,бих казал най-прекрасната,професия.
ippon
Потребител

Мнениеот olin » 14 Окт 2004, 18:34

Не бих съветвал да се занимавате с наказателно право , както сам казвате там са топ10 или топ 20 всички останали работят за трохи и много късно ще дойдат големите пари. Да печелиш е много трудно извън София и то в сферата на наказателното право , а и клиентелата на топ бяга само при тях. Сега въпрос на личен избор ..............
olin

Мнениеот kafeto » 14 Окт 2004, 20:39

Хайде деееееее!!!
kafeto
Потребител

Мнениеот kafeto » 15 Окт 2004, 10:37

Хайде деееееееее!!!
kafeto
Потребител

Мнениеот парцуц джанков » 15 Окт 2004, 11:10

Нямам впечатление за парите които се вадят от наказателни дела, но в повечето случаи като опре въжето до шията си готов да дадеш мило и драго само и само да се оттървеш.
В Пловдив например има вече няколко случая на "дебели" наказателни адвокати да стават магистрати и то не какви, като последния е новия шеф на ОСС, бивш адвокат, преди това прокурор, за чиято слава и пари се говори много.
Ако въпросът е само за правене на пари, аз си мисля че данъчното право, в частност търговското и не на последно място обществените поръчки са добър избор.
Ако все пак изпитваш любов към наказателната материя - пробвай.
Интересно ми е специално на мен, че няма адвокатски къщи които да се занимават само с наказзателни дела.
парцуц джанков

Мнениеот boba » 15 Окт 2004, 11:15

Например, Рени Цанова поддържа един доста добър адвокатски и стажантски екип, който се явява по граждански дела, по консултации и споразумения между спорещи страни.
boba

Мнениеот kafeto » 15 Окт 2004, 14:02

Хайде де!!! Очакваме още мнения по въпроса!!!
kafeto
Потребител

Мнениеот Anita_79 » 15 Окт 2004, 14:09

Kafe, аз като начинаещ адвокат още нямам реална представа за това къде са големите пари и лесно ли се правят. Но за около месец /а от толкова време работя/ съм имала 4 служебни защити /по НОХД/, които правят една заплатка от държавна работа. Мисля като понатрупам опит, че ще започнат да ми се доверяват и случайни хора. Освен това работя в провинцията където няма кой знае колко голяма престъпност /разкрита/. Но все пак и за провинцията имам наблюдения, че адвокат, работещ в областта на наказателното право от няколко годинки си докарва прилични доходи.
Anita_79

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 15 Окт 2004, 15:46

ne bih specializirala nakazatelno pravo
ne iskam jivota mi da mine s paplachta na obshtestvoto, osven tova takiva hora ako ne postignesh tova koeto te iskat, koeto ne vinagi e vazmojno niamat niakakvi osobeni zadrajki da postapiat i steb taka kato s jertvata si...
osven tovada se izdignesh i da napravish kariera bi oznachavalo da se sdobiesh s klienti , ot organiziranata prestapnost, i t.n. koito sa prestap nici po zaniatie
e izvinete me che ne si mechtaia za takiva, vse oshte viarvam che da si advokat e edna dostoina profesia koiato pomaga tozi sviat da edno pone malko po dobroo i spravedlivo ustroeno miasto za jivbeene.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот kafeto » 15 Окт 2004, 16:58

Спинкате! Хайде по-смело! Това е най-интересната тема!
kafeto
Потребител

Мнениеот наблюдател » 15 Окт 2004, 22:39

Зависи как тръгнеш,кафе.Ако почнеш да защитаваш извършители на един вид престъпление ,те водят със себе си други или се разчува между тях,че ти се занимаваш с тоя текст,който са престъпили и те ти водят други.Като ти тръгне така,може цяла година да се занимаваш само с наркомани например.Сега е добре горе долу и със служебните защити с тая минимална сума дето е задължителна така,че има хляб за всички.
В Пловдив например са регистрирани 1010 адвоката,но работят доста повече.Регистрирали са се по други градове,села и паланки. :-)))
И не че парите не са важни в работата,но както е казал един герой на Вазов :
"За едната чест живее човек.И за едното красно име."
наблюдател

Re: наблюдател

Мнениеот kafeto » 16 Окт 2004, 11:46

Да, прав си! Честта и славата не отстъпват на парите в моите представи и амбиции, но чисто и просто тук обсъждаме финансовата част!
kafeto
Потребител

Мнениеот Гери » 16 Окт 2004, 12:23

Виж кафенце, аз съм се занимавала с наказателно право в най-тежките му и уродливи форми. Харесваше ми, не че ме е гризяла съвестта... но... не знам напоследък се дърпам, сякаш някак си последните неща, които ми се случват ги виждам като вид възмездие... и го отбягвам умишлено. Не мога да се оплача, като млад адвокат - имам тежки наказателни - наркотици, опит за убийство,, измами и обсебвания и т.н. Не се печели зле, но се оказа, че и от бракоразводните по вина печелиш точно толкова колкото и при грабеж, с малката разлика, че не се занимаваш с отрепки.
Гери

Re: парцуц джанков

Мнениеот kafeto » 16 Окт 2004, 13:04

Че като опре въжето до шията всеки дава мило и драго - така е! Въпросът е дали на теб точно ще го даде!
kafeto
Потребител

Re: Гери

Мнениеот kafeto » 16 Окт 2004, 13:08

Ако можеше да споменеш и някакви съвсем бегли и груби цифри.......примерно "от - до" или "между"........
kafeto
Потребител

Мнениеот наблюдател » 16 Окт 2004, 20:19

Кафе,това е фирмена тайна.Тука в този форум ако влезе "вирус" под формата на данъчен ще ни излови в нарушение. :-)))))

Относно печалбата на адвоката има значение как се отнасяш с клиентите си.Ще дам един пример с виц:

Един възрастен човек работил 15 години в една фирма.Оправял им покрива да не тече.Като остарял оставил занаята на сина си.Синът му бил млад и кадърен и започнал работа.Но на 20 ден го уволнили.Оплакал се той на баща си,а стареца го попитал:
-Добре сине,а какво направи със оная счупена керемида на покрива откъдето течеше вода?
-Ами смених я тате.
-Будала,ядосал се бащата.Аз от 15 години само я местя от едно място на друго.Затова толкова дълго се задържах.

Та такива ми ти работи,млади приятелю.Има моменти в които,колкото по-дълго клиентите имат чувството,че си им нужен,толкова по-добре. ;-)
наблюдател

Мнениеот kafeto » 16 Окт 2004, 20:55

Да, разбирам! Но все пак някой може и да се престраши и да спомене цифри! Ще говори по принцип (както знае и е чувал, че седят нещата), а не специално за себе си! Никой нищо не може да му каже! Съвсем грубо - за да се ориентирам за какви мащаби си говорим!
kafeto
Потребител

Мнениеот МЛАДЕЖА » 20 Окт 2004, 14:33

LESNO SE SMQTA,......AKO E OTKRADNAL 10 000 LW. HONORARA NE E POD 2 000 LW. ]om namirat wednaga po 10 000 -20 000 da si platqt garanciqta, ще намерят и 3-5 хил.лв. за адвокат.
НО ЛИЧНО АЗ НЕ БИХ СЕ ЗАХВАХАЛ С нкодекс , ако искаш много клиентела влез в престъпните среди и започвай да правиш всичко което прави контингента,......тогава ще имаш много бързо голяма клиентела .
МЛАДЕЖА

Мнениеот gogo-1 » 20 Окт 2004, 18:31

Колеги един невинен въпрос: Колко е хонорара на адвоката като го назначат за служебен защитник по наказателни дела, който ти определя дознателя или следователя?
gogo-1

Следваща

Назад към Общи дискусии