Здравейте!
Моля да ми помогнете за следния казус...
От 4 години владея къща и имот, които съм наследила от своите свекър и свекърва. Съпругът ми е починал. През цялото време съм плащала данъци за къщата и имота.
В последствие разбрах, че имотът е станал общинска собственост. Според мен не мога да искам деактуване, тъй като нямам нотариален акт или какъвто и да е друг документ за собственост, с който да удостоверя, че съм собственик. Едва ли би станало само със свидетели, удостоверение за наследници и бележки за данъците, които съм плащала!? Съгласна съм да закупя имота и бих искала да узаконя къщата. Написах заявление до Общината и поисках справка за имота. Дл. лица откриха съставен акт за общинска собственост на огромен имот, в който вероятно влиза и моят ( според ОбПЗ това е имотът, в който влиза моят). Какво следва оттук нататък? Заснемане на частта от имота, оценка на имота, деактуване и след това търг ли? Ами каква е процедурата с постройката?
Опасявам се, че ако отида на търг ще се яви и друг кандидат и ще загубя имота! Моля ви посъветвайте ме какво да правя! Благодаря предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупуване на част от общински имот. Помогнете!
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Закупуване на част от общински имот. Помогнете!
Тези неща не са за форума, а за читав адвокат.
Иначе общината маже да наследи имота, ако няма други наследници. Очевидно по някакъв начин са ви изключили от кръга на наследниците.
Иначе общината маже да наследи имота, ако няма други наследници. Очевидно по някакъв начин са ви изключили от кръга на наследниците.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря, но бих искала поне да знам каква точно е процедурата по закупуване на имота и узаконяване на къщата. Ами данъците, които плащам?
- karina_m
- Нов потребител
Налице е дублирано владение.
Горе-долу, колко може да се удържи това положение.
Конкретика не може да бъде желана, защото няма точни параметри.
Горе-долу, колко може да се удържи това положение.
Конкретика не може да бъде желана, защото няма точни параметри.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|