начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Казуси за недвижими имоти

ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Мнениеот kiko-1999 » 03 Яну 2014, 14:23

Преди 13г. купувам жилище с договор за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на държавна цена от мъж на години без да има каквито и да е роднини с условие записано в нотариалния акт, че остава с по жизнено право да ползва жилището, като заплаща всички разходи и консумативи по имота.Човека живееше бедно и в годината съм минавал да го виждам по 1-2-3 пъти и съм го подпомагал с дребни суми.Преди нова година получавам известие за съд , като длъжник на топлофикация около 2 000 лева.Пускам възражение в районния съд като прилагам копие от нотар. акт, че в имота не съм живял и един ден и не съм във владение за да заплатя тези пари.Отивам да го видя човека, но разбирам че е починал преди близо година.... получил инсулт и е погребан от общината.От домоуправителя разбирам , че жилището е чистено и подреждано, но от кой?- така и не се разбра, а ключ никои няма.......ОТ ТУКА КАКВО СЛЕДВА?- КАК ДА СИ ВЛЕЗНА В ИМОТА? -ДЪЛЖА ЛИ ТЕЗИ ПАРИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ?-КАК ДА РАЗБЕРА КОИ СА ПАРТИДИТЕ ЗА ТОК,ВОДА,ПАРНО И ПРЕДПОЛАГАМ ИМА НЯКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.......... ТРЯБВА ЛИ ДА ГИ ЗАПЛАТЯ ИЛИ ИМА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ДА ЗАВЕДА ДЕЛО СРЕЩУ ВиК,ЧЕЗ и Топлофикация
kiko-1999
Нов потребител

Re: ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Мнениеот ivanov_p » 03 Яну 2014, 14:29

1 .Влизаш си в жилището;
2. Отиваш където се плащат смекти и по адреса ти казват какво имаш да пращаш;
3. Плащаш.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 03 Яну 2014, 15:41

Върви при адвокат, по всичко личи че имаш проблем не само със сметките но и със собствеността.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kiko-1999 » 03 Яну 2014, 16:23

Защо да имам проблем със собственноста, като си имам нотариален акт за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТА?????????
kiko-1999
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 03 Яну 2014, 16:57

Направи справка в службата по вписване към съда по партидата на имота дали още си собственик, щото очевидно не си посещавал често ползвателя, а с годините са могли да се случат много неща.
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси