начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прокарване на път в собствен имот

Казуси за недвижими имоти

Прокарване на път в собствен имот

Мнениеот fulguracion » 31 Окт 2013, 15:22

Здравейте,

Притежатели сме на имот без ПУП. Искаме да поставим временни преместваеми обекти. Имотът има излаз към улица. Обаче между улицата и имота има тротоар и в близост спирка. Обектите желаем да ги поставим по- навътре в имота, а за тяхното зареждане ще ни трябва път. Въпросът е можем ли спокойно да си изградим път в имота и да осъществим пътната връзка между този път и съществуващия. Ще ни бъдат ли необходими някакви разрешителни от общината. Ще Ви бъда благодарна дори ако само ме насочите, от къде да се сдобия с информация поради факта, че много противоречиви мнения засега събрах, но никой не ми посочи член - закон от където да е видна достовереноста на дадената ми информация.

Благодаря Ви предварително!
fulguracion
Младши потребител

Re: Прокарване на път в собствен имот

Мнениеот julyanvonemona » 31 Окт 2013, 16:25

Ваш ли е имотът където искате да направите път? Ако "да" въпросът се решава по реда на чл.56 ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Ное 2013, 12:53

Хм, доста сложно.
В София ли е имотът?
Принципно се решава с пътен проект и проект за организация на движението. Съгласува се с КАТ, общинския орган по организация на движението, с Градския транспорт, ако има и други конфликтни зони - и със съответните ...
и с главния архитект на общината.
Съвет : Направете си първоначално достъп за паркиране. По-лесно ще мине.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Ное 2013, 15:43

emilgrigorov написа:Хм, доста сложно.
В София ли е имотът?
Принципно се решава с пътен проект и проект за организация на движението. Съгласува се с КАТ, общинския орган по организация на движението, с Градския транспорт, ако има и други конфликтни зони - и със съответните ...
и с главния архитект на общината.
Съвет : Направете си първоначално достъп за паркиране. По-лесно ще мине.

Да ама преди това трябва да се установи дали всичките чукове на съсобствениците бият на едно място :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Ное 2013, 22:08

Това последното го каза, просто за да кажеш нещо май :?: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Ное 2013, 09:00

emilgrigorov написа:Това последното го каза, просто за да кажеш нещо май :?: :lol:

Не бе emilgrigorov мина ми през ум Глава ІІІ от ЗС. А и понеже по смисълът на ;5 т.38 ДР на ЗУТ пътят си е строеж от всякъде се замислих и за чл.183 (1) ЗУТ. Но тебе човек требе да те подсети иначе изглежда, че пишеш колко да не заспиш.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси