- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДЕЛБИ!Над 20-годишен спор!
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
ДЕЛБИ!Над 20-годишен спор!
Здравейте!Някога,дядо ми(Бог да го прости) устно е разпределил имотите в семейството.Тези му думи са недоказуеми.От както се помня баща ми спори със сестра си и майка си,тъй като по силата на тези думи той трябва да получи къщата,в която живеем,а леля ми,апартамента,в който живее!Той загива през 77ма година....като до моето раждане,статуквото е било такова(през 1990)!Малко след раждането ми,леля ми започва да предявява претенции,към всичко,притежавано от баща ми,защото майка ми също имала апартамент(наследствен) и затова тя имала право на половината от къщата(2етажна).Следват събития....(от личен характер,а не правен) ....леля ми и баба ми владеят 1ви етаж от къщата,като партидите за вода и ток се водят на баща ми!В продължение на дълги години родителите ми са плащали тока и водата....При което баща ми спря тока на техния етаж!Те си разкриха нова партида!С водата е малко по-трудно,тъй като тръбите минават отдолу-нагоре!Към момента той притежава 1/6та от имота,която искам да стане моя!Проблема е следния....Първо ....Знам,че баба ми е прехвърлила 4/6ти на леля ми...но от юрист знам,че ако е било като дарение,той няма право да го оспори....така ли е?Второ ....Аз съм дете от втори брак на баща ми...има дете от първия.Как да НЕ може да предяви претенции към частта му?По същия начин чрез дарение ли?Заплетената ситуация продължава....защото баба и леля са пуснали наематели на своя етаж(сигурен съм без договор),чиято договорка била да си плащат тока,а водата била от тях(от нас) .....Трети въпрос.....изчетох доста теми във форума,но 108,109ти членове не мисля,че вършат работа този случай...КАК ДА ГИ ИЗГОНЯ???На нашия етаж не живее никой,освен мен от 5 години,а аз се прибирам за уикендите веднъж за месец(ако има и толкова)....но въпреки това ТЕ ми заявиха "който потребява,той ще плаща"....значи за 5 години аз съм потребил вода за над 1000 лева!!!!Ако аз придобия частта на баща ми,имам ли право на вето срещу евентуална продажба на имота(дори да решат да продадат само 1ви етаж)???Какво означава тази 1/6та?Една стая на долния....горния етаж?Имота е около 6-7 ара,къща с градина.....Родителите ми никога не са разполагали с кой знае какви средства,но пък са били достатъчно оправни да ме изучат....след няколко месеца ще започна хубава работа и твърде много искам .....искам си къщата,в която израснах...Здраве и живот дали ще стъпя там и веднъж на 1-2 години...кой знае....но това си е моята къща ...нея разбирам под "вкъщи съм си"Надявам се в най-кратки срокове да мога да си позволя адвокати и дела,но сега мога само да се допитам до вас.....
- pepon_90
- Нов потребител
Re: ДЕЛБИ!Над 20-годишен спор!
Твърде много въпроси разхвърляни в словесна салата, твърде много неясноти относно фактите, но когато си позволите дела и адвокати помислете за чл. 30 от ЗН стига времето да не е направило своето.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|