Здравейте,
през 1998г. Поземлена комисия възстановява правото на собственост на дядо ми върху една нива. Две години по-късно издава решение, което обезсилва предишното. Причината е, че дядо ми възстановява две отделни ниви, но с една и съща площ, в едно и също землище. Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда. Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение на Поземлена комисия
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Решение на Поземлена комисия
lanemoe_pld написа:Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда.
Към никого - всички срокове за възстановяване на земеделски земи отдавна изтекоха.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Да, но ние имаме решение за възстановяване. Просто поради допусната грешка, аз бих казала недоглеждане от страна на чиновник, дядо ми е лишен от 5 дка...
- lanemoe_pld
- Младши потребител
Как са връчени тези Р на ОС "З" ?- от там трябва да тръгнете , защото опитът ми сочи, че често пъти липсват надлежни доказателства в тази насока, което само ви ползва. Току виж срокът за обжалване не е отпочнал да тече, респективно ако пренесете спора в съдебна зала имате немалък шанс да се постанови отмяна на второто Р.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|