Здравейте,
бих искала да попитам нещо за следния казус.Дарена ми е къща от родителите ми преди 4 години,преди 7 месеца почина баща ми, а майка ми е починала преди 3 години. Преди няколко дни племенникът ми съобщи че иска да развали дарението,и че имал 1/4 от къщата, сестра ми е починала преди много години.Аз се грижих за родителите ми изцяло, той никога не ги е посещавал преди баща ми да почине и племенникът ми да дойде на погребението.Къщата е в гр. Сливен,аз живея в София на квартира но мисля да си оправя къщата и да си живея в нея ,той има апартамент в Пловдив и живее там. Молбата ми е да ми разясните самите процедури какво мога да очаквам може ли да развали дарението,ако го развали може ли да ме принуди да продам имота.Просто искам да знам какво да очаквам.Искам също да попитам ако повдигне дело той не знае къде живея, как ще ме уведомят от съда за делото?
Благодаря предварително.!!!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дарение
venetalambreva написа:Здравейте,
бих искала да попитам нещо за следния казус.Дарена ми е къща от родителите ми преди 4 години,преди 7 месеца почина баща ми, а майка ми е починала преди 3 години. Съболезнования. Преди няколко дни племенникът ми съобщи че иска да развали дарението,и че имал 1/4 от къщата, сестра ми е починала преди много години.Аз се грижих за родителите ми изцяло, той никога не ги е посещавал преди баща ми да почине и племенникът ми да дойде на погребението.Къщата е в гр. Сливен,аз живея в София на квартира но мисля да си оправя къщата и да си живея в нея ,той има апартамент в Пловдив и живее там. Молбата ми е да ми разясните самите процедури какво мога да очаквам може ли да развали дарението да,ако го развали може ли да ме принуди да продам имота. не е съвсем точно така, но резуртатът е същия Просто искам да знам какво да очаквам. Иск за възстановяване на запазена част Искам също да попитам ако повдигне дело той не знае къде живея, как ще ме уведомят от съда за делото?Ще Ви уведомят на постоянният Ви адрес, така че е във Ваш интерес да бъдете уведомена и да организирате защитата си.
Благодаря предварително.!!!
- ch3oh
- Активен потребител
Благодаря за отговора,но ми е интересно с неговата 1/4 което е много малко какво може да ме принуди да направя,нямам пари да му я платя,но и не искам да я продавам ?
- venetalambreva
- Нов потребител
Да я продаде съда, което е най-лошия вариант за Вас.
- sunrise
- Активен потребител
Е по голямата част е моя,1/4 е една стая едва ли не как може да ме принудят странни закони имаме?
- venetalambreva
- Нов потребител
Какво му е странното? Делби има още откакто "свят светува" и повярвайте - не само у нас.
- ch3oh
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|