- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с наематели
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с наематели
Здравейте ! Не съм сигурна дали точно тук трябва да поставя въпроса си , но ще го направя . От 2010 година съм пуснала наематели в апартамента си , с договор и както си му е реда плащам данъци всяка година , включително и според новия закон на всяко тримесечие . Казвам това , за да ме посъветвате дали документа за отдаване под наем , който имам , важи нещо в случая .а и факта , че съм декларирала и данните на лицето , с което съм сключила този договор . ПОнеже не живея в града , в който е апартамента , моята баба се занимаваше с текущите сметки и прибирането на наема , но последните месеци поради заболяване не беше в състояние да го прави . В края на миналия месец наемателите са я уведомили , че искат да напуснат , така че намерих време и се прибрах , за да видя какво е положението . Влязох в положението на въпросните , че са болни и ми предадоха ключа от апартамента , след което веднага отидох там и " шоуто " започна - няма ток , потрошена мебелировка и стъкло на прозореца - да не изброявам всички щети . Извиках съседи , показах им за какво става въпрос , даже единият помогна да сменим бравата , защото беше почти разбита . От ЕРп- то ме " зарадваха " , че има неплатен ток в размер на 200 лева . Обадих се на единия от наемателите и поисках в двуседмичен срок нещата да се оправят . Нагло държание и едно хвърчащо обещание . Какви са възможностите ми от тук нататък ? Предварително благодаря за отговорите !
- pipelotabg
- Нов потребител
Re: проблем с наематели
Ако този договор за отдаване под наем сте го и вписали в Агенция по вписвания, няма как да не важи. Проблема е, при отдаване на апартамента под наем имате ли някакъв протокол /приемо-предавателен/ или каквото и да е доказателство в какво състояние предавате този апартамент. Защото, за да може да претендирате нанесените щети ще трябва по някакъв начин да докажете, че има нанесени такива, а не са съществували към момента да предаване на владението на наемателите. Отделно е трябвало да направите същото и при получаване на ключовете ... протокол за приемане състояние - предполагам това си звучи малко смешно или несериозно, но си има значение наистина. Освен ако не платят доброволно защитата ви е само по съдебен ред и то ако можете да докажете твърденията си. Обикновенно за това повечето наемодатели взимат предварителни депозити, за да не им се налага след това да търсят обезщетения по съдебен ред за нанесени щети и неплатени сметки.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Имаме такъв протокол , но в него не са вписани прозорците и бравата на входната врата . Отделно те напуснаха без никакво предизвестие , ако това има значение . Иначе са вписани и в домовата книга и са им събирани пари за текущи разходи за входа . Аз продължавам да се чудя как не им е спрян тока цели четири месеца . Смятам , че и показанията на съседите , които също са забелязали някои нередности също имат значение .
- pipelotabg
- Нов потребител
Задръжте си депозита. Горите с неустойката за напускане без предизвестие, но поне ще покриете стъклото и тока. Бравата така или иначе е редно да си я смените.
Това, което си бърборят съседите на пейката пред блока се превръща в "показания" на доста по-късен етап, от който сте далеч, а и си мисля, че никога няма да го достигнете. Едно на ръка, че нередностите нямат никакво значение, ако ще и табелка с надпис "Оргия" да са слагали наемателите Ви над вратата всеки петък вечер.
pipelotabg написа: показанията на съседите , които също са забелязали някои нередности също имат значение .
Това, което си бърборят съседите на пейката пред блока се превръща в "показания" на доста по-късен етап, от който сте далеч, а и си мисля, че никога няма да го достигнете. Едно на ръка, че нередностите нямат никакво значение, ако ще и табелка с надпис "Оргия" да са слагали наемателите Ви над вратата всеки петък вечер.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|