начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

С приятеля ми решихме да станем самостоятелни и да заживеем

Казуси за недвижими имоти

С приятеля ми решихме да станем самостоятелни и да заживеем

Мнениеот adellche » 18 Май 2013, 17:41

Искам съвет ... С приятеля ми решихме да станем самостоятелни и да заживеем заедно .... не отдавна си решихме да си търсим квартира.. след доста обикаляне взехме една доста скромна квартирка (временно) ... и всичко беше прекрасно ..до момента в които не си намерихме по - хубава..... решихме да се изнасяме и започна мъката ...
Предупредихме НАЕМОДАТЕЛЯ ,че ще се изнасяме (1 месец по-рано) ...денят дойде, той се качи до апартамента и започна да разглежда ... изнуди ни да му оправим пералнята (за която няколкократно му споменавахме ,че тече и че е пукнато кръглото стъкло) , поиска да му купим нов климатик , или поне едно ново тяло (можело и 2ра ръка - били по 150-180лв) совен това поиска и да му боядисаме стаите ...
ние вече бяхме събрали багажа ,НО решихме на добра воля да му боядисаме и да му оправим поне пералнята , като се разбрахме ,че ни дава още няколко дни ,за да свършим тези неща ... търсихме такова стъкло, но нямаше никъде , уведомихме го , но той каза,че няма проблеми ... да търсим .... и така мина над месец, докато търсихме стъкло за пералнята ..
Преди 2 дни започна да ни звъни и да ни изнудва .. каза че му дължим 2 наема + 30лв за стълбище ?
НИКОГА НЕ МИ Е ДАВАЛ КВИТАНЦИИ ЗА ПОЛУЧЕНИТЕ ПАРИ ... ТОЙ ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА МИ ПОИСКА И 560846346 ЛЕВА???? КАК ДА ПРОЦЕДИРАМ ... ВСИЧКО БЕШЕ НА ДОБРА ВОЛЯ ...
adellche
Нов потребител

Re: ПОМОЩ! :(

Мнениеот adellche » 18 Май 2013, 17:49

Освен това притеснява родителите на приятеля ми .. и едва ли не ги изнудва... днес трябва да се видим с него ... проблема е,че нямаме копие на договора... казва ,че ще ни дава на съдия изпълнител ... има ли възможност да го направи,при положение ,че няма квитанции или приходни ордери ... или просто ни изнудва???
adellche
Нов потребител

Re: ПОМОЩ! :(

Мнениеот doc03 » 18 Май 2013, 20:06

Да разбирам ли, че имате договор, но нямате разписки (квитанции), с които да докажете, че сте плащали ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: С приятеля ми решихме да станем самостоятелни и да зажив

Мнениеот TheOldMan » 19 Май 2013, 00:10

Аз както го разбирам - дори нямат копие от договора подписан със свеж подпис на наемодателя... лузъри някакви... сега ще плащат докато им клепнат ушите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот adellche » 19 Май 2013, 18:40

ами то по тази логика той не може да докаже колко време сме били там ... като цяло той не е ли длъжен по закон да ни е дал всички документи... какъв е варианта ние да го притиснем ?
adellche
Нов потребител

Мнениеот Pause » 19 Май 2013, 18:52

Кажете му ,че ще подадете сигнал в НАП. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот adellche » 21 Май 2013, 17:10

добра идея е... и ние го обмисляхме .. но не зная дали няма да изкочи с нещо в своя защита ... по закон той ли е длъжен да дава квитанции за взетите пари , или ние сме длъжни да ги искаме ... като го знам какъв е чичо сктуч ... съм на 99.9% ,че не е регистриран .. да не е луд да дава ДДС :lol:
adellche
Нов потребител

Мнениеот Pause » 21 Май 2013, 17:33

Предполагам ,че като плащахте приятелят ви е ставал свидетел принципно няма значение от кого изхожда инициативата наемател или наемодател.При спор наемодателят доказва основанието ,а приятелят ви със свидетелски показания изпълнението с оглед Чл.164 т.3 ГПК.Желателно е вие да изисквате разписка както и договор за наем с приемо предавателен протокол с цел по лесното доказване.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 21 Май 2013, 17:56

Мхм .. случват се такива работи като си самостоятелен :) Сигналът с нап е добре :) Pause също е прав. Бива да потърсите и договора? Като искате да сте самостоятелни е трябвало малко повече отговорност да проявите към договора си. След като не ви е давал никаква разписка за платените наеми е логично да се предположи, че не е "регистрирал" наема. То неволята учи :) С другата квартира - по сериозно, по отговорно :) За колко парички говорим?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Имотни казуси