Търся помощ за следния казус: След като баща ми почина открихме че дворното място зад нашето и сегашното по нотариален акт се водят на баща ми. Придобил ги е чрез съдебна делба с мащехата му и леля ми през 1967 г.
Пак през тази година леля ми пак чрез съда му дава своя дял срещу някакви пари.Имаме нотариални актове за всичко , което се е случило с мястото тогава и актовете са минали чрез съда. Но какво се случва през 1974г едни съседи продават мястото зад нашето на дъщеря си като прилагат крепостен акт от 1903 г от който се разбира че не е издаден за това място и някакво завещание ,което не се отнася пак за това място, с помощта на един адвокат и началника на тогавашната техническа служба за който старите хора говорят че е правил далавари за пари. През 2006 г дъщерята продава имота на някакви хора и сега се оказва че мястото е с двама собственици и ние като наследници не можем да си извадим нотариален акт на наше име.Очевидно става дума за документна измама и има престъпление. Ако някой може да помага ще бъда много благодарен. Говорих с трима адвокати но не се наемат.Търся добър адвокат и съвети. Перварително Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откраднат имот !
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Откраднат имот !
Много грубо с това "откраднат имот". Този договор за доброволна делба не е особено силен аргумент. Какъв е бил титула за собственост въз основа на който е направена делбата. А и те нали продават мястото зад Вашето? Нещо не ми се връзва разказа Ви.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Много грубо с това "откраднат имот". Този договор за доброволна делба не е особено силен аргумент. Какъв е бил титула за собственост въз основа на който е направена делбата. А и те нали продават мястото зад Вашето? Нещо не ми се връзва разказа Ви.
Ако желаете оставете ми телефон за връзка ще ви донеса всички документи и ще говорим.
- stktoh
- Нов потребител
Добре, де, не разбирам едно- как толкова години вие бездействате по отношение случващото се?
И, кой владее това дворно място зад вашето? Нали, сещате се, че ако там има други, чужди, хора, идват- отиват си, а вие нищо не правите по въпроса... след толкова години мълчание всичко би било изначално обречено.
И, кой владее това дворно място зад вашето? Нали, сещате се, че ако там има други, чужди, хора, идват- отиват си, а вие нищо не правите по въпроса... след толкова години мълчание всичко би било изначално обречено.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:Добре, де, не разбирам едно- как толкова години вие бездействате по отношение случващото се?
Не знаехме че е наше разбрахне при смъртта на баща ми,последния собственик го владее 7 г.
Мисля че имамме шанс ,но адвокат трябва да прегледа документите и да докажем че е издаден фалшив нотариален акт ,което си е така. Ако някой извади фалшив акт и го продаде на друг ( имота ) какво става като в съда се докаже измамата?
- stktoh
- Нов потребител
Фалшив , фалшив, колко да е фалшив? Дори и всичко да е както Вие твърдите, най-вероятно ще се позоват на изтекла в тяхна полза придобивна давност.А и щом баща Ви не го е търсел, е имал основание, не мислете ли?
Най-добре, отидете до Службата по Вписванията , вземете книгите от годините след делбата и си проверете имота. Почти сигурно е, че е имало сделка относно него, просто не сте уведомени. Пак не отговорихте, какъв е титула за собственост преди делбата, защото да не се окаже пък,че баща Ви е делил чужд имот.
Най-добре, отидете до Службата по Вписванията , вземете книгите от годините след делбата и си проверете имота. Почти сигурно е, че е имало сделка относно него, просто не сте уведомени. Пак не отговорихте, какъв е титула за собственост преди делбата, защото да не се окаже пък,че баща Ви е делил чужд имот.
- sunrise
- Активен потребител
stktoh написа:.... Ако някой извади фалшив акт и го продаде на друг ( имота ) какво става като в съда се докаже измамата?
Измамата се доказва в наказателно дело. Ако се установи престъпление- дееца се наказва с предвиденото за това наказание, но времето, през което тече наказателното дело работи против вас ( освен ако не сте образували гражданско, което да е спряно... ).
За това попитах за времето, защото без оглед порочността на сделката ( продажбата на чужд имот не е нищожна, започнете го), то е съществен фактор и всички се съобразяват с него. Бездействието на собственика по отношение собствеността му се санкционира от закона със загуба на собствеността. Баща ви не се е противопоставил на случващото се приживе, вие вече 7 години бездействате( без оглед незнанието ви по този въпрос), ама времето си цъка, цъка и накрая ще водите дело, което е обречено от самото начало. После, 7 години след смъртта му ( а само 5 са достатъчни за обричането )- вие бездействате, което означава, че сте дезинтересирани по отношение собствеността.
За това всеки чел книжата ви отказва да води предварително загубено дело (макар, че с този ГПК имате минимален шанс никой да не възрази. Минимален, колкото главата на карфица).
Възразят ли, противопоставят ли придобивна давност- загубени сте. А, сте загубени, защото от 74г. никой правоимащ( баща ви примерно) приживе не се е противопоставил на съседската дъщеря, когато е ползвала имота.
Всъщност, какво точно се случва реално в този имот?- заграден ли е, обработва ли се, как се ползва от собствениците с "фалшивия НА"?
п.п. напомняте ми на едно дело, което влача в момента- 16г. доверителят ми ползвал закупеният от него имот, събирал плодовете, продавачът починал преди 7, сега съпругата му води дело за нищожност на сделките. Наистина не знам на какво е разчитал колегата, завеждайки делото, освен на мълчание от наша страна. А, ние не сме от мълчаливите и така- мисля, предизвестен е изхода (е, има усложнения, но т`ва е простичкия вариант на фактите).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:stktoh написа:.... Ако някой извади фалшив акт и го продаде на друг ( имота ) какво става като в съда се докаже измамата?
Измамата се доказва в наказателно дело. Ако се установи престъпление- дееца се наказва с предвиденото за това наказание, но времето, през което тече наказателното дело работи против вас ( освен ако не сте образували гражданско, което да е спряно... ).
За това попитах за времето, защото без оглед порочността на сделката ( продажбата на чужд имот не е нищожна, започнете го), то е съществен фактор и всички се съобразяват с него. Бездействието на собственика по отношение собствеността му се санкционира от закона със загуба на собствеността. Баща ви не се е противопоставил на случващото се приживе, вие вече 7 години бездействате( без оглед незнанието ви по този въпрос), ама времето си цъка, цъка и накрая ще водите дело, което е обречено от самото начало. После, 7 години след смъртта му ( а само 5 са достатъчни за обричането )- вие бездействате, което означава, че сте дезинтересирани по отношение собствеността.
За това всеки чел книжата ви отказва да води предварително загубено дело (макар, че с този ГПК имате минимален шанс никой да не възрази. Минимален, колкото главата на карфица).
Възразят ли, противопоставят ли придобивна давност- загубени сте. А, сте загубени, защото от 74г. никой правоимащ( баща ви примерно) приживе не се е противопоставил на съседската дъщеря, когато е ползвала имота.
Всъщност, какво точно се случва реално в този имот?- заграден ли е, обработва ли се, как се ползва от собствениците с "фалшивия НА"?
п.п. напомняте ми на едно дело, което влача в момента- 16г. доверителят ми ползвал закупеният от него имот, събирал плодовете, продавачът починал преди 7, сега съпругата му води дело за нищожност на сделките. Наистина не знам на какво е разчитал колегата, завеждайки делото, освен на мълчание от наша страна. А, ние не сме от мълчаливите и така- мисля, предизвестен е изхода (е, има усложнения, но т`ва е простичкия вариант на фактите).
Имота е заграден ,не се ползва, всичко е обрасло.Пак Ви казвам,трябва да погледнете документите с които разполагам, за да добиете реална представа.
- stktoh
- Нов потребител
Е, добре, но аз Ви питам няколко пъти какви са тези документи, но Вие не споделяте. Струва ми се,че просто приемате желаното от Вас за реално.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Е, добре, но аз Ви питам няколко пъти какви са тези документи, но Вие не споделяте. Струва ми се,че просто приемате желаното от Вас за реално.
Документите са следните: делба, минала пред съда между мащехата на баща ми, баща ми и сестра му ,целия имот се дели на 3, после после частта останала на баща ми и сестра му се дели на две като баща ми дава на сестра му някакви пари и взема и нейната част.Така мащехата взема една трета а баща ми две трети.От тези две трети комшийте открадват една трета по следния начин:Продават на дъщеря си тази част като представят крепостен акт от 1903 г,който изобщо не се отнася за това място и някакво завещание което пак не се отнася за този имот. Това се случва през 1974 г. А делбите които ви описах са се случили през 1967 г.Освен това имаме и документ от тогавашното водоснабдяване с план как да се вкарат търбите за чистата вода за цялото място (двете трети). Имаме още нотариален акт как прадядо ми го е купил цялото място. Още имаме документ как съда признава единствено баща ми за собственик по наследство,и поради още куп неща, имаме скици записки ,молби до съда,.и т.н .Работат е ясна че е измама, всички документи показват това,ако Ви заинтересувах ще се видим и ще ви покажа всичко,просто ще направим една консултация Вие ще опрдеделите сумата за която.
Благодаря Ви
- stktoh
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|