начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Отнета лична карта!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнета лична карта!!!

Мнениеот savagrup » 07 Мар 2013, 18:28

Моля за съвет или линк към информация!
Имам следния проблем:
Спря ме патрул на КАТ за проверка. След справка по станцията се установи, че имам неплатени глоби. Написаха ми нов акт който подписах и тъкмо да си взема документите ( в това число и ЛК ) за да си тръгна и куката ( Този гамен не е полицай според поведението си ) ми разправя, че няма да ми върне нищо докато не отида в КАТ за да си разпиша постановленията. Аз знам, че ЛК е противозаконно да се отнема. Това правомощие е само за съдии след необходимите процедури. Тъ така. От седмица съм без ЛК и документи на колата. От 166 където подадох сигнал за престъплението ме успокоиха, че документите ми ще се предвижат по съответния път и ще ми бъдат върнати. До тогава ще съм извънземен :D
Що за полиция?!! Що за гамени?!!
Моля ви кажете къде да подам сигнал или каквото трябва за да си взема документите и онзи да си получи съответните наказания. Не бих желал такъв човек да срещне децата ми
savagrup
Младши потребител

Re: Отнета лична карта!!!

Мнениеот jorko_gt » 07 Мар 2013, 19:49

savagrup написа:Моля за съвет или линк към информация!
Имам следния проблем:
Спря ме патрул на КАТ за проверка. След справка по станцията се установи, че имам неплатени глоби. Написаха ми нов акт който подписах и тъкмо да си взема документите ( в това число и ЛК ) за да си тръгна и куката ( Този гамен не е полицай според поведението си ) ми разправя, че няма да ми върне нищо докато не отида в КАТ за да си разпиша постановленията. Аз знам, че ЛК е противозаконно да се отнема. Това правомощие е само за съдии след необходимите процедури. Тъ така. От седмица съм без ЛК и документи на колата. От 166 където подадох сигнал за престъплението ме успокоиха, че документите ми ще се предвижат по съответния път и ще ми бъдат върнати. До тогава ще съм извънземен :D
Моля ви кажете къде да подам сигнал или каквото трябва за да си взема документите и онзи да си получи съответните наказания. Не бих желал такъв човек да срещне децата ми

В акта трябва да пише откъде са служителите и можеш там да подадеш жалбата си...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот savagrup » 07 Мар 2013, 20:35

Те не ми дадоха нищо. Въпреки, че го подписах. Единствено разполагам със своето твърдение и подкрепата на колегата дето беше с мен. Името на куката го записах, както и номера на колата. Това е което мога да кажа.
Ако отида в прокуратурата на районния съд?
Направо съм потресен колко е лесно да се тъпче закона. Няма, подяволите да върви и куката и целата им институция, няма към кой да се обърна за съдействие. Ебати държавата. Бесен съм и безсилен. Но бих убил поне един от тях преди да се самозапаля и аз
savagrup
Младши потребител

Мнениеот jorko_gt » 07 Мар 2013, 20:49

savagrup написа:Те не ми дадоха нищо. Въпреки, че го подписах. Единствено разполагам със своето твърдение и подкрепата на колегата дето беше с мен. Името на куката го записах, както и номера на колата. Това е което мога да кажа.
Направо съм потресен колко е лесно да се тъпче закона. Няма, подяволите да върви и куката и целата им институция, няма към кой да се обърна за съдействие. Ебати държавата. Бесен съм и безсилен. Но бих убил поне един от тях преди да се самозапаля и аз

Е нали си го подписал акта, как така не са ти дали копие ? Е, ако е така е наистина кофти .... Само регистрационния номер на колата ли имаш или и служебният такъв ?
jorko_gt
Потребител

Мнениеот savagrup » 07 Мар 2013, 21:12

Само на автомобила. :(
savagrup
Младши потребител

Мнениеот jorko_gt » 07 Мар 2013, 21:38

savagrup написа:Само на автомобила. :(

Тогава жали в съответната Дирекция на МВР... не знам къде е станала случката, така че провери в нета адреса
jorko_gt
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Мар 2013, 00:05

savagrup написа:Моля за съвет или линк към информация!
Имам следния проблем:

С акта отидете при Началника на КАТ и изискайте писмено, с предварително изготвена Молба, да Ви върнат личната карта, както и Началникът да обясни на служителите си,че са извършили очевидна глупост.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Мар 2013, 00:28

Ми той, човекът, няма екземпляр от акта бе, Наде. И лична карта няма, как ще докаже пред Органа, че е той, а не баба му. Нал ще го приберат, до установяване самоличността, и акт ще му направят, че е без документ за самоличност.
Пффф, къде е Док, да му обясня за заплатите в МВР кой ги плаща, и за всемирната глупост да му обясня, къде е концентрирана.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Мар 2013, 00:36

emilgrigorov написа:Ми той, човекът, няма екземпляр от акта бе, Наде. И лична карта няма, как ще докаже пред Органа, че е той, а не баба му. Нал ще го приберат, до установяване самоличността, и акт ще му направят, че е без документ за самоличност.
Пффф, къде е Док, да му обясня за заплатите в МВР кой ги плаща, и за всемирната глупост да му обясня, къде е концентрирана.

Ти пък, ще заведе двама души с установена самоличност за установяване на неговата. :lol: Ужас, направо ми е смешна тая тема, да му приберат личната карта, ми тия хора ще вземат и ключовете за къщите да прибират и тогава ще си стоят хората отвън. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Мар 2013, 01:19

savagrup написа:Само на автомобила. :(

Отивайте в КАТ с двама души с лични карти направо при Началника. Сигурна съм, че ще Ви съдейства, защото това си е безобразие. Тъкмо ще си получите и екземпляра от акта.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Мар 2013, 08:37

Виж, това с двамата свидетели, ми се струва конструктивна идея.
Лично мнение, от опит: Да не псува на майка Началника на РУ пред други служители, тъй като са доста чувствителни.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Мар 2013, 10:24

Естествено, трябва да се държи прилично. :!:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elena92 » 09 Мар 2013, 13:55

Случилото се е нечувано! И аз съм за идеята с двамата свидетели. Според мен ще има ефект. Сподели после какво е станало.
elena92
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 10 Мар 2013, 01:56

savagrup написа:Те не ми дадоха нищо. Въпреки, че го подписах. Единствено разполагам със своето твърдение и подкрепата на колегата дето беше с мен. Името на куката го записах, както и номера на колата. Това е което мога да кажа.

Г-не, държавата е като автомобил - добра си е. Водачът и монтьорите са за бой. Намерете си свестен адвокат. Можете да ги осъдите за идиотщината. Което си е нож с две остриета, защото полицаите няма да разберат нищо от санкцията - ние (белите негри) ще им плащаме за бакиите...

P.S. Да не го обръщам на политика, ама нещата отиват на все по-лошо.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 12:29

Ходих до КАТ. Чаках 3 часа на портала. Накрая дойде едно момче и ме помоляп да го придружа. Заведе ме до 13 гише. Казаха ми, че ЛК ще видя след като разпиша протоколите. ПРЕСТЪПНО изнудване.
Адвоката каза, че не може да помогне. От 9 РПУ ( моето ) ме пращат в 6 РПУ на територията на което е извършено ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО от служителя на КАТ. От 6 РПУ ми казаха да отида до КАТ.
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Всичко пробвах! Остава само да се изнервя дотолкова, че да направя нещо за което ще съжалява някой цял живот. Аз не съм буклук и това престъпно отношение към гражданин на ЕС е подсъдно.
Емил СТЕПОВ служител на КАТ София - престъпник. Извърши немислимото със знанието на началството си.
Днес е приемен ден за началника. Отивам да подам жалба.
savagrup
Младши потребител

Мнениеот savagrup » 13 Мар 2013, 13:52

Това съм подготвил

До началника на КАТ София

ЖАЛБА
от
Александър Георгиев Видов ЕГН:

Уважаеми Г-н Началник,
на 26.Фев. 2013 г. в района на ж.к. Красно Село, близо до ул. Любляна, бях спрян за рутинна проверка от екип на КАТ София.
След като извършиха проверката по ЛИЧНИТЕ си телефони, се установи, че имам други актове в КАТ. Написаха ми поредния акт, че карам без талон на неподновената ми по независещи от мен причини шофьорска книжка. Нищо ново нищо незаконно до тук.
Полицаят ме покани да си разпиша новия акт. Подписах се и го помолих да върне документите ми ( ЛК ) и тези на колата (Талон за гражданска, Талон за преглед, Полица за Каско, и други. Просто ги държа заедно за да не ги забравя или загубя). Тогава той ( Емил Степов ( може би - Галев ;) ) ме погледна и ми каза, че от тук отиваме в КАТ където да ми връчат постановленията. Понеже администрация на КАТ я мързи да ги праща по пощата както е редно. Сигурно знаете законите по-добре от мен. Аз отказах категорично да мърдам от там без заповед за задържане и т.н. Знаете описаните процедури и причини за местенето на ЧОВЕК от местонахождението му. След няколкои опита да му обясня, че това е ПРЕСТЪПНО изнудване, се отказах. Просто си тръгнах. Подадох сигнал на 166. От там ме прехвърлиха към КАТ. Свързаха ме с някого, по телефона са толкова невъзпитани - не се представи. Обясних му случващото се. Онзи, от телефона, ми разправя - цитирам по смисъл:
Ми, върнете се при колегата Степов и го придружете до КАТ.
Аз го помолих да ми цитари закон, наредба, нещо, което да ме накара да изпълня това ПОЛИЦЕЙСКО СВОЕВОЛИЕ или ( ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ ). Той се ядоса, продължи да настоява на своето.
Аз отказах с обещание да потърся адвокатска защита. Той ме прати при майка му ( не в прав текст ).
Потърсих адвокатска помощ. Тя ( намерих жена ) ми каза, че е безсилна и да ходя в КАТ.
На 12. Март 2013г. аз отидох до КАТ. Чаках около 2 часа докато не дойде едно момче и ме помоли да го придружа. Заведе ме на 13-то гише. Там ми казаха, че документите си ще получа след като ми връчат постановленията. Отново ПРЕСТЪПНО ИЗНУДВАНЕ. Аз отказах да подпиша каквото и да било. Както писай по-горе има си процедури. Тогава ВАШИТЕ служители ми казаха, че не могат да ми помогнат. И аз ОТНОВО просто си тръгнах.
Моля Ви, като човек от обществото на което сте се клели да служите. Моля Ви – върнете си ми документите. Пресечете тази ПРЕСТЪПНА практика на ПОЛИЦЕЙСКИ СВОЕВОЛИЯ.

Повече от това аз като разумен човек не мога да направя.

ПП
Ако на вашите служители не им понася тази работа е редно да напуснат или да бъдат подложени на лечение. Аз, както и другите мирни граждани, не сме животни. А дори и да сме ( в очите на представляващите ви кадри ) в ЕС пак имаме права.

13.Март 2013г. С уважение: Александър Видов
savagrup
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Мар 2013, 14:45

Доста мъка има на тоя свят. Къде сте се срещнали такива 'уникати'? Едните ги мързи да си изпратят НП и се държат като баби. Другия си мисли че всичко му е позволено....полицейските органи, могат да ти разпореждат и разпореждането им е задължително за изпълнение...има съответно наказание за неизпълнение. За да те задържат, не трябва никаква заповед, а съответните предпоставки.......
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 13 Мар 2013, 17:34

Дори и задържан пак не могат да го принудят да подпише наказателното постановление. Ще го държат 24 часа (по каква причина всъщност - при условие че документа за самоличност е у тях) и ще трябва да го пуснат.
Има си ред за принудително изпълняване на НП. Да, тромав е, да, може човек да ги прави на маймуни, но не питащия е създал нормативната уредба.
Какво общо има КАТ (на което гише са го завели и където го всички го пращат) с личната карта на един гражданин? Има си РПУ, има си НАП - да си вършат работата. КАТ като им е толкова мерак могат само да проверят за наличието на такъв документ и ако няма причина за задържането на човека, трябва да му върнат документа за самоличност. Да му взимат СУМПС, талон, рег. номера, да спират колата от движение... всичко каквото е по тяхната част, но с ЛК те нямат никаква работа.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Мар 2013, 17:48

Защо въобще трябва да подписва НП?????? Щом е подписал АУАН, то НП се пуска на адреса, посочен в АУАН и ОК. Полицаите не ги оневинявам, "свещена простота"...
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Мар 2013, 17:57

n_ikito написа:Защо въобще трябва да подписва НП?????? Щом е подписал АУАН, то НП се пуска на адреса, посочен в АУАН и ОК. Полицаите не ги оневинявам, "свещена простота"...

Аз още в началото казах, че питащият трябва да отиде при Началника, жалко, че колегата е отказала да го придружи , за да присъства на разговора и да тълкува относимите правни норми на ЗДвП, ЗАНН, ЗБЛД и ЗМВР.
П.П. Savagrup,прекалено умолителен тон имате в тая Молба, понякога е лошо човек да е прекалено възпитан. Няма нужният ефект върху нарушаващите закона и правата на гражданите. :!:
Последна промяна nk7702n на 13 Мар 2013, 19:14, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ