начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Въпрос за започване на дело?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за започване на дело?

Мнениеот ggone » 20 Фев 2013, 02:50

Искам да ви попитам за един мой случай ако е удобно.
Преди 2 дена ми разбиха колата. С брат ми слезнахме бързо и хванахме въпросното лице (наркоман лежал в затвора най - вече за кражби). Скоро е пуснат от затвора. Полицаите ми казват, че ако свидетелствам - влиза пак в затвора. Казвам ОК. Пишем показания по нощите в районното и ми казаха, че ако искам мога да го съдя за имуществена вреда, но трябва и да взема фактура като сменя счупения прозорец.

Казаха ми също, че не мога да прикрепя граждански иск към делото или производството (незнам точно как се казва) срещу него понеже го съдят по бързата процедура. Това така ли е наистина или не им се е занимавало и с мен?

И фактически като поразпитах разбрах, че наистина и да го осъдя ако няма имущество пари няма да видя. Как ще ме посъветвате да постъпя?

Мерси предварително, поздрави! :)
ggone
Нов потребител

Re: Въпрос за започване на дело?

Мнениеот Pause » 20 Фев 2013, 17:35

Ами ,вярно е гражданският иск е недопустим Чл.359 ал.2 НПК.За гражданският иск е относително - по принцип сте прав ,но ако работи в затвора по свое желание могат да му правят удръжки.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ